3.6.14

Verdens korteste mønster?

Selv om jeg skriver strikkemønstre på 6 til 11 sider får jeg likevel spørsmål, enten fordi jeg har klart å glemme noe eller fordi det rett og slett ikke er klart selv om jeg har brukt mange ord. Da står det respekt av mønstre som består av 6 setninger.


Mønsteret jeg snakker om er denne lua, som har fått navnet Majamössan i mangel på noe annet. Maja forteller at hun som hastigst skrev ned et gammelt mønster, glemte det og så dukka det opp igjen her om dagen. Og nå har publisert det hun fant. Hun husker ikke hvilken bok - er det noen som kjenner det igjen?


Sjøl kom jeg over det på Ravelry - selvfølgelig. Det var KatLinn som hadde strikka den, og baby, farge, konstruksjon og bilder gikk opp i en høyere enhet for meg, jeg blei forelska.

Det var i går. Den blei ferdig i går også, etter et par timers kveldsstrikking. Så ikke bare er mønsteret kort, men den er kjapp å strikke også.


Min er strikka i MadTosh Merino DK, i fargen Nutmeg. Garnet er ca 100 meter per 50 gram. Den veier 42 gram og er strikka på pinner 4 mm. Med min vanlige strikkfasthet (løs) tenker jeg det er størrelse 3-6 måneder, men jeg bare gjetter siden jeg ikke har noen baby å prøve på.


Jeg modifiserte mønsteret med et par forkorta rader rundt ansiktet, sånn at stoffet legger seg litt framover, og så strikka jeg på et par knytebånd i i-cord.

Da jeg strikka denne oppdaget jeg hvor lett det var å forandre på størrelse ved å legge opp mer eller mindre masker fra starten av, det er bare å eksperimentere. I tillegg skulle det være lett å strikke den i rettstrikk, strikke med noe blondemotiv, og kanskje til og med mønsterstrikk rundt kanten siden man strikker den rundt? Her er det mange muligheter. 

9 kommentarer:

 1. Å jøss, denne var nydelig! Det kommer en baby i november, kanskje den må få ei sånn lue. Takk for tipset, KatLinn sin er observert på Ravelry men din var enda finere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun vant på baby da ;) Takk - og denne strikker du kjapt opp, i hvert fall lenge før november.

   Slett
 2. Å så søt den var! :)
  Driver å strikker til en baby som kommer i august, kanskje jeg må strikke denne også? Greit med luer :)
  Takk for linken :)
  Håper du får en flott kveld :)

  SvarSlett
 3. Fin lue og veldig god fasong. Den sitter godt og kan brukes lenge. Eg har strikka den med ei brei bord blondemønster framme, den blei sydd på. Har og variert med rillestrikk, glattstrikk og mønsterstrikk i feltet bak. I mønsteret eg brukte, skulle det hekles ein picot-kant rundt feltet bak på lua. Har dessverre ikkje bilder av dei på bloggen min.

  SvarSlett
 4. Nydelig lue, og for et fantastisk garn du har valgt! Det kledde lua spesielt godt, synes jeg.

  SvarSlett
 5. Kjempesøt! Kanskje den må prøvestrikkes og se om det kan være noe for mitt ferskeste tantebarn!
  P.S: Nå er mamma i gang med å strikke en sinnasaujakke til seg selv, heftig inspirert av strikkelørdagen på sjøllingstad ;)

  SvarSlett
 6. Anonym10.6.14

  I did an English translation of the pattern I wanna make 2 for some twins born a few days ago). Anne, does this makes sense?----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Cast on 10 sts on size 4 needles. Double the number of stitches on the first row by increasing every other stitch. Work 40 rows in garter stitch. Using double points, pick up 20 stitches along each side: pick up 20 sts, knit the row, pick up 20 more sts along other edge; 60 stitches total. (Do *not* pick up any sts along cast on edge yet) [Maja's Note: If you use circular needles I can't help you.] Knit 40 more rows in garter stitch. After picking up 10 stitches along the cast on edge, rearrange the stitches evenly onto 2 needles (see photograph for start -of-row position) and then knit 16 rows in stockinette st. Roll up around the hat. (Maja's Note: The last sentence describes probably the last row forming a rolled edge?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Helen, mostly it sounds right.
   Maja's first note is wrong though. She is saying that instead of using DPN's you would rather change to circular needles here, making it easier to knit than with 3 needles. Roll up around the hat is more like "the hat will roll up when knitted" - but maybe you should knit it to understand what the pattern is trying to say?

   Slett
  2. Anonym10.6.14

   Thank you so much for your so quick reply! I am knitting it and I will change it a bit. Thanks again!

   Slett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...