25.3.14

Den store garnhelgen

Dette er visst halvåret for garn- og strikketreff for min del. I helgen (22.-23. mars 2014) tok jeg bussen fra Oslo ned til Göteborg for å delta på Den Store Garnhelgen.

Sløydsynders bakdamer, blogga av Monstermerete her
Jeg likte ideen bak arrangementet. I Gøteborg er det et hus (Frilageret) relativt sentralt som drives av unge mennesker. De som kan få låne det må være under 30 år, men alle aldre kan selvfølgelig få komme på det som arrangeres. Og vi var kanskje rundt 100-150 på lørdag da jeg var innom?

Hva man ser … Karin Kurbits av Johanne Ländin i mengden av vakre strikka plagg
Det var en god blanding av workshops, foredrag, uformelle treff og informasjonsstasjoner. Og så var det en kafe i samme lokale, jeg kan ikke få sagt hvor utrolig viktig dét er. Det legger til rette for at folk kan slenge seg ned, både ved siden av folk man kjenner og ikke kjenner.

Informasjonsstasjon
Sjøl deltok jeg på to foredrag. Ett om viktigheten av strikkelapp og strikkefasthet, med Petra bak nettbutikken Magasin Duett. Og ett med MariaO om strikkematematikk. Som mønstermekker er begge kursene svært aktuelle for meg, men det var sjåka fullt så jeg regner med at det var aktuelt for andre også.

MariaO snakker strikkematematikk 
Tanken bak arrangementet er at det skal være så lav terskel at alle kan delta. Det betydde blant annet at det var gratis å komme inn, og gratis både å delta på foredragene og på workshopene. Men det betydde også at det ikke var salg av noe slag (bortsett fra kalendrene). Og det var kanskje det eneste jeg savna. Det hadde vært fint enten at garnbutikkene i Göteborg hadde stands, eller at det var arrangert Yarn Crawl, fra butikk til butikk med noen gode tilbud i sammenheng med arrangementet.

Plutselig kommer Sigrid løpende. Sigrid, sier du? Jamen, det er jo Sigrid jo!
Og hvordan er det mulig at Monstermerete dukker opp to ganger i en
bloggpost fra Gøteborg? Irriterende!
Og én ting til, jeg synes det var litt underkommunisert. Det var lite reklame og oppmerksomhet rundt det. Det gjorde det selvfølgelig hyggelig og intimt, men jeg er sikker på at mange i dag gremmer seg over at de ikke visste om dette.

Men jeg ønsker ikke å avslutte dette blogginnlegget negativt. Iniativet var kjempebra, rammen var kjempebra, de foredragene jeg var på var kjempebra. Og folka som satt rundt omkring var utrolig positive og vennlige.

Enda mer strikkegodis!
Et godt iniativ!

Oppdatert 26. mars: 

Wool Rocks har laget en oversikt over noen (!) pinne- og garnfestivaler i år. Kommer du over flere så send henne en melding så oppdaterer hun. 

4 kommentarer:

  1. Hei! Jeg lurer rett og slett på hvor jeg kan lete for å finne informasjon om slike strikketreff (fortrinnsvis i Skandinavia)? Skulle gjerne tatt med meg en venninne og deltatt på en eller flere :-)

    SvarSlett
  2. Takk for link til info om strikketreff!

    SvarSlett
  3. Så hygelig treff - håper flere får vite om det innen neste gang + at det er garn å kjøpe.

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...