16.1.14

Mye fjær, mange ugler

Slumreteppet Unni blei starta i august i fjor, med tanke på at jeg skulle strikke det litt mellom andre ting. Typisk langtidsprosjekt.

Men det er noe med striper av ugler, det er så lett å strikke én til. Enda en. Og en til. Så det tok meg bare 6 måneder å strikke 360 ugler. 2 meter den ene veien, 1 meter den andre.


Garnet kjøpte jeg på Malsen og mors åpne lager i Bergen, i fjor. En kjegle på 500 gram med Shetland Soft i beige og ett nøste hver i seks farger til kontrast. Jeg tenkte, jeg strikker så langt jeg har kontrastfarger. 2 meter. Og enda har jeg garn igjen, det ferdige teppet bruker rundt 300 gram i bunnfarge og mindre enn 300 gram tilsammen i kontrastfarger. Selv om det er stort er det lett til teppe å være, og det er varmt fordi det er mønsterstrikk hele veien, 2 lag med andre ord.

Slumreteppet Unni er strikka i fargeblandingen Kirkeugla. Mora til Malsen, Unni (nei, det er ikke tilfeldig at teppet heter det samme) har satt sammen 5 fargeblandinger, 5 forskjellige kit du kan kjøpe for å lage det samme teppet. 1 kit koster 455 kr, og ved siden av garn nok til et stort teppe inkludrerer det både mønsteret som nedlastbar fil og porto. Du finner kitene her.


Mønsteret følger med garnpakka så du trenger ikke å kjøpe det av meg, her. Og har du lyst til bare å kjøpe mønsteret så koster det 30 kr og du kjøper det via paypal her.

Mønsteret er norsk og inneholder også en beskrivelse på et vognteppe på 80 x 90 cm. Det er også en liten billedserie som viser hvordan du klipper teppet opp tilslutt. For det strikkes rundt. Og rundt. Hvis du ser etter et langtidsprosjekt, et varmt langtidsprosjekt, så vil jeg anbefale dette teppet.


360 ugler kan vel aldri være feil?

26 kommentarer:

 1. Anonym16.1.14

  Fantastisk - nesten en ugle pr dag i året. Ingen ugler på julaften, nyttårsaften, 17. mai og andre "helligdager". Resten av året kan være uglekalender.

  Fest en liten tråd på en ugle og flytt den hver dag til sidemannen (sideuglen). Når man har vært over alle har det gått et år :)

  Kanskje det er enklere med en kalender.

  Superflott teppe er det i alle fall. Bravo til kompositør og strikkerske.

  - Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Spørs om det ikke er enklere med kalender, ja ;)
   Takk for hyggelige ord.

   Slett
 2. Oj, oj....ugleteppe! :) Daske meg selv på lanken - dette skal jeg iikke begynne på nå!! (har jo Litagoen som ligger litt på pause)....men det så veeldig fint ut! :) Du er flink til å friste meg! hehe..

  SvarSlett
 3. Nei huff så fint, tror eg må prøve å glemme dette, har ikke tid! Ser gjerne at du nevner teppet igjen engang på høsten, takk ;)

  SvarSlett
 4. Nydelig med ugler tett i tett! Lekkert!!

  SvarSlett
 5. Særs lekkert! Og et heldig samarbeid med malsen&mor!
  Og jeg synes det er veldig fint å se et slumreteppe, ofte blir tepper forvist til babyperioder, og de av oss som er forbi denslags trenger litt inspirasjon til at man trenger tepper i stua selv om de ikke er babytepper.

  SvarSlett
 6. Ojsann! Her kom en veldig stor fristelse :) Mulig det blir innkjøp etterhvert, men akkurat nå har jeg andre strikkeplaner. Ugler på pinnene nå også, men ikke teppe. Håper virkelig at kitene ikke blir utsolgt så fort.
  Dette er en av de mest fantastiske kreasjonene dine til nå Pinneguri!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Om ikke annet er det stort :D

   Slett
 7. Kjempeflott, for et arbeid!

  SvarSlett
 8. Åhhh, jeg elsker det teppet!!!!! Gosh, så lyst jeg har på et sånt!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og da må det selvfølgelig bli i noen av dine spreke farger :D

   Slett
 9. Anonym16.1.14

  Kjøpt ! :-D

  TrineA

  SvarSlett
 10. Fantastisk! Og så nydelig farger på kitene. Jeg skal jammen prøve det garnet snart, men ikke teppe akkurat nå, votter kanskje?

  SvarSlett
 11. Anonym16.1.14

  Eit aldeles nydeleg teppe! Dette må eg berre strikke. Nydelege fargesammensetningar på strikkepakkane òg. Det blir vanskeleg å velge kva fargar eg skal gå for.

  Helsing Nøstet.

  SvarSlett
 12. Flott teppe. Fristende.

  SvarSlett
 13. Så fint teppe! Og fargepakkene til Malsen og mor var også nydelige - perfekt for oss som ikke føler oss helt sikre på egne fargekombinasjonsevner.

  Men jeg synes flerfargestrikk er så innmari knotete at jeg ikke orker et helt teppe. Kanskje om et år eller to, hvis jeg får øvd meg litt mer først ^^

  SvarSlett
 14. Nydelig teppe! Ikke skjønner jeg hvordan du orket å strikke så mange ugler, men det ble veldig fint! :)

  SvarSlett
 15. Eg tenkte at eg aldri i verda kom til å orke å strikke eit heilt teppe.. Kanskje tok eg feil, for dette fristar det å prøve seg på! Veldig flotte kit som er laga til, det blå og grå er min favoritt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nesten smulig sak bare det å velge kit, alle er fine, synes jeg.
   Jeg skjønner ikke riktig hva som kom over meg, men det er vel omtrent som når man hekler bestemorlapper: En av gangen?

   Slett
 16. Anonym17.1.14

  Så nydeleg! Brått visste eg kva eg skulle bruke finulla mi til! Snurrar du trådane om kvarandre på baksida over uglebrystet eller lar du det berre stå til?
  Janne G

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror dette teppet blir veldig fint i Finull også, og kanskje til og med i restegarn?
   Jeg snurrer dem, ja. Hvis du vil variere kan du jo strikke noen ugler med "fjær" på brystet, sånn som denne har.

   Slett
 17. Kjempefint teppe du har laget!! :-) Her er det vanskelig å ikke la seg friste! ;-)
  ha en fin lørdag! :-)

  SvarSlett
 18. Lekkert, lekkert, lekkert! Men, skal jeg starte nå eller i neste uke? :) stort glis

  Du er rå til å lage fristende tepper og plagg, Ann! Problemet mitt er at jeg ikke er god på mønsterstrikk med to farger...

  SvarSlett
 19. Kjempe fint teppe:-) strikketepper er gode og ha:-)
  Lene

  SvarSlett
 20. Oi! Jeg tror jeg for første gang er forelsket, i et teppe.. :D

  SvarSlett
 21. Eg melder sporenstreks overflytting til Verda di, der ein får fri av sjefen til å gå heim og strikke ein ekstra time (dagleg, det var vel det?!) - og mannen i huset utan diskusjon kastar seg over middagslaginga når han ser at Fruen sit oppslukt (og lukkeleg henslengt) med eit UGLETEPPE på rundpinnen. For det vert eg nøydd til å lage - til mi kjære mamma, uglesamlar og bibliotekar, og sjølvsagt ihuga strikkerske (sume av oss er nok strikkarar som eit resultat av både arv og miljø). Takk for inspirasjon, nok ei gong! Elskar bloggen din, fryder meg over designa dine! (På pinnane just nu er ein sauegenser mellom anna :-) Helsing Fivrel

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...