1.12.13

En strikkereise med Litago

Jeg har som mønstermekker fått lov til å være med på en reise utenom det vanlige de siste ukene. Med tanke på at jeg er en sykepleier - egentlig - så har det vært en utrolig reise, og jeg har masse sommerfugler i magen. Tenk at jeg har fått mekka genseren som skal brukes til Tines julekalender på Litago, i år.

Bildet er lånt fra Litagos facebook-side
Det begynte med at garnbutikken Pickles spurte om jeg kunne tenke meg å mekke en mønsterstrikka genser, "fordi dette ikke er vår hovedekspertise". Pickles-jentene har vært utrolig greie med å støtte meg med garn til tidligere og pågående strikkeprosjekter så de kjenner meg som en som ofte mekker mønstra strikk.

Mine forslag til fargevalg i Pickles Pure Wool
De foreslo garnet Pure Wool fordi fargene der passer veldig godt til Litago.

Reklamebyrået som skulle stå for kampanjen var veldig åpne for forslag. I løpet av noen dager hadde jeg gitt dem 3-4 tegninger og fargerforslag. Det de ønsket var en unisex-genser i tradisjonelt mønster. Litt fram og tilbake med Annemor Sundbø (tusen takk for kjekke innspill, Annemor) sendte meg i retning til både noe som var tradisjonelt og noe som var typisk for Litago: Kakaobønner og kalver. Og så det jeg visste skulle være med helt fra begynnelsen - en høy hals.

OK, så er mine tegnekunnskaper litt rustne, da :) 
Siden oppdraget viste seg å være unisex-modeller kutta jeg ut kalvene fra ermene på damemodellen, men la til kløver mellom kalvene på bringen, i alle størrelsene i stedet. Og så har de to minste størrelsene fått litt figurforming - det synes jeg jentemodellene fortjener.


Og sånn så den minste størrelsen ut etter første gjennomstrikk - littegran som en kalv i ulveklær.

Litt utbrodering
Med litt hjelp fikk Litago noen enkle broderier på ørene og støvlene, i tillegg til noen svarte knuter til øyne og et kjent glis. Jeg synes enderesultatet blei veldig bra - men jeg er kanskje litt forutinntatt ...
Og på den neste modellen, den som er strikka opp av skikkelige strikkere, er det ingen tvil, Litago er seg sjøl.

Dette bildet er også lånt fra Litagos facebookside. Den blå modellen er Ericas mannemodell, den turkise - fortsatt med litt ulvete smil på Litago - stakkar, er min førsteversjon. 
Jeg var så utrolig heldig at jeg fikk flinke Erica til å hjelpe meg med å teststrikke en større modell i andre farger. Det skal innrømmes, dette er et av de kjappeste mønstrene jeg har laget, men jeg håper og krysser fingrene for at det ikke er altfor mange feil i det (og oppdager du feil, eller har du spørsmål så bare ta kontakt). Mønsteret kommer i 4 størrelser, xs, s , m og l. Den strikkes nedenfra, med isydde ermer og høyhals. Strikkefasthet er 23 x 30 = 10 cm x 10 cm.

Mønsteret er gratis og du kan få det inne på Litagos julekalender. Der kan du også være med i trekninga av oppstrikka modeller. I tillegg vil Pickles kunne hjelpe deg med garnpakker.


I morgen legger jeg ut en stor bloggpost om de tekniske sidene ved mønsteret, oppklipping og isying av ermene hvis du ikke er vant med det. 

29 kommentarer:

 1. Veldig,veldig moro! Og jeg synes Litagokua var høyst gjenkjennelig. Og så samarbeid med Annemor Sundbø og! Starstruck!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :)
   Samarbeide er nok å strekke det litt (mye), jeg trengte hjelp til sortere tankene mine underveis og hun var så grei at hun hjalp meg å gjøre det - rydde opp litt. En dag skal jeg skrive om det også :)

   Slett
 2. Fantastisk morro, og også en supermorsom genser! Gratulerer med oppdrag, med gjennomføring :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempekul genser! Blir glad av den :-))

   Slett
 3. Wow! Du er utrolig kreativ! Og må si som over, Annemor Sundbø, sukk den dama kan sitt og et samarbeid, ikke ille! :) Gratulerer me vel gjennomført oppdrag :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer! Jeg så genseren på en reklame i går, og tenkte faktisk på deg. Det var noe mer fargene og kløveren trur jeg.
  Kjempeflotte gensere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje jeg har en stil uten å vite om det? :D
   Tusen takk for hyggelig kommentar!

   Slett
 5. hvor er de bare flotte ! jeg må straks ind og kigge nærmere på det..

  SvarSlett
 6. Gratulerer!!! Det er så gøy!!! Så bra at enkeltstående designere får sette sitt preg på strikkedesign!!!!! You rock!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, men det føltes litt skummelt også. Men kanskje nettopp fordi jeg ikke visste hva jeg gikk til så gikk det greit. Tusen takk for veldig hyggelig oppmuntring!

   Slett
 7. Må bare få sagt det her også, kjempeflott!
  Mønsteret og fargene er flotte :)
  Jeg har aldri hørt om dette garnet før, så det skal jeg se nærmere på, var veldig mange flotte farger så jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefaler garnet på det varmeste. Fine farger og så blir det supermykt ved vask. Det er mykt i utgangspunktet altså, men blir enda bedre. Og så er det rein ull :)

   Slett
 8. Anonym1.12.13

  Kjempe stilig genser!
  Hvor høyt er diagrammet av litagokuen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :)
   Strikkefastheten er 30 omg per 10 cm i høyden så hvis det er det som er din strikkefasthet så er den et sted mellom 9 og 10 cm.

   Slett
 9. Så gøy, Pinneguri, fine gensere ble det også.

  SvarSlett
 10. Anonym2.12.13

  Jeg fant Litago på Ravelry, helt herlig! Kari i Melbourne

  SvarSlett
 11. Så utrolig stilig oppdrag! Godt jobba! :)

  SvarSlett
 12. Anonym2.12.13

  Så gøy å få være med på en sånn prosess - og resultatet er jo kjempestilig! Synes du har satt sammen mønsteret veldig bra, det er både tradisjon og sjokolademelk og litt lek med farger. Gratulerer :)
  Unni

  SvarSlett
 13. Så utrolig tøffe gensere!! Du er så flink :) Kjekt å kunne få litt hjelp til sortering i hodet, det trengs i blant ;)

  SvarSlett
 14. Så gøy å få være med på et slikt prosjekt!

  SvarSlett
 15. Anonym4.12.13

  Hei! Flott genser :-) Kommer du til å lage barnevariant også? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært fint om jeg fikk lov til det også. Det er ikke opp til meg å bestemme, dessverre.

   Slett
 16. Anonym4.2.14

  Er størrelsene veldig normale eller bør eg gå opp eller ned en i forhold til vanlig? :)

  SvarSlett
 17. Hvis du ser på målene i mønsteret, og så måler på deg sjøl eller den som skal ha den, så finner du ut om du trenger å gå opp eller ned.

  SvarSlett
  Svar
  1. Anonym4.2.14

   Okei supert! Er genserne på bildet strikket i hvit nougat eller malte mandler? :)

   Slett
  2. OK.
   Farge 292, Hvit nougat

   Slett
 18. Hei! Strikker Litago gensere på oppdrag og har oppdaget noe i mønsteret jeg lurer på om er feil, Jeg skal jo først strikke 5 cm vrangbord, for så å strikke mønster 1. Når mønster 1 er ferdig måler genseren ca 9 cm. Jeg strikker sr small. Så står det at jeg skal strikke mønster 2 og legge ut 2 masker. Greit så langt. Men så var det dette med figurforminga som er litt merkelig. Jeg skal strikke mønster 2 til bolen måler 8 cm( det gjjør den jo før mønster 2 er i gang) for så å starte forming av liv. Hva er galt her? Også står det ett mål på 41, 45 cm.. Er det målet på ene halvsiden av bolen etter felling eller hva er det?

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...