28.11.13

Mørketidforelskelse

Forelskelse, det er rein kjemi, ikke sant? Da jeg så genseren til Tori var det et av disse sjeldne kjemiske treffene.

At den blei publisert i Twist Collective, ett av de viktigste fyrtårna for kvalitetsstrikk i verden, gjorde ikke den kjemiske reaksjonen mindre. Jeg innbiller meg jeg var den første som kjøpte mønsteret (men sikkert ikke, det blei publisert i USA noen timer før jeg sto opp om morgenen det lå ute til salgs).

Ferdig med salen
Det som er spesielt, hvis jeg skal sette ord på det er at dette er en vanlig salgenser, strikka ovenfra og ned, men der salen er brukt som et lerret for tulipanene og rosene. Det er ikke bare en dekorativ bord, sånn som for eksempel jeg mekker dusinvis av. Måten genseren fremstår er som noen kaster lys akkurat på salen og viser fram noe. I tillegg så er jo selvfølgelig blomstene originale. Når jeg strikker diagrammet ser jeg enda bedre hvor godt blomstene er intergrert i forminga av salen. Håndverk, vil jeg kalle dette.

Og så får jeg endelig en høyhalsa genser, det har jeg savna i garderoben min.

Siden jeg er litt større enn modellen og ønsker å dempe fokuset på overkroppen min, de brede skuldrene så har jeg valgt litt mindre kontrast, og jeg vil også strikke den i én bakgrunnsfarge. Det er en lett sløvet versjon, og feig, men jeg skal jo også bruke den - så det er kompromisset når jeg er en eldre, rundere dame. Jeg vil beholde figurformen da, det synes jeg alle damer fortjener. Litt former :)

Den strikkes i Malsen og mors Shetland Soft i Sølv og Nautilus, holdt dobbelt. Det blå i salen er ikke ett nøste engang, jeg brukte noe sånt som 43 gram. Men jeg hadde litt lite Sølv så inntil mora til Malsen kommer seg på postkontoret med garnet mitt må genseren henge der. Og blomstre. 

18 kommentarer:

 1. Den er nydelig og du har valgt noen gode farger:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Siden det kommer fra deg - og du har vist deg å ha et skikkelig godt øye for farger - tar jeg det som et kjempekompliment. Takk :)

   Slett
 2. Deilig mønsteret - det blir fantastisk.
  Klem

  SvarSlett
 3. Den likte jeg også :) Lykke til! Veldig fin og inspirerende blogg.

  SvarSlett
 4. Fantastisk fin genser. Og smart med en bunnfarge på på oss eldre damer, noterer meg det bak øret:-) Tror det dukker opp en sånn på mine pinner også om ikke lenge. Flinke, Tori!

  SvarSlett
 5. Nydelig mønster og genser! Lurt å velge én bakrunnsfarge. Jeg vil heller ikke at skuldrene mine skal se bredere ut enn de er, ikke alltid like lett å få til med store mønstre ;) Gleder meg til å se den ferdig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, store, mønstra flater kan være en utfordring for oss som allerede har nok flater å bære med oss ;) Men det hjelper nok med mindre kontraster, og at mønsteret er avgrensa. Jeg håper i hvert fall det.

   Slett
 6. Jeg er enig med deg! Dette var det første jeg la merke til tidlig på mandag morgen da jeg skummet gjennom Twist Collective.
  Spennende garnvalg … men du … vasker du garnet først? Jeg liker garnet liker garnet veldig godt men liker ikke lukten :-( Jeg har mønsteret også, nå lurer jeg på om det ikke blir en slik etter Fairisle-genseren ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg vasker det ikke. Jeg merker jeg blir litt tørr på leppene når jeg strikker med garnet (i hvert tror jeg det er garnet), men da har jeg en god grunn for å stoppe og smøre meg av og til. Jeg er av dem som liker lukta :D
   Jeg mener å huske at fibula/Vibekes lille ullne vasker sitt Holst garn (som jo er veldig likt) først på grunn av spinneolja.

   Slett
 7. Det er en utroligt smuk genser, og jeg kan rigtig godt lide dit farvevalg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, jeg er veldig fornøyd sjøl også!

   Slett
 8. Er vel bare en ting å si: LEKKER!

  SvarSlett
 9. Nyyyydelig genser, og fint fargevalg. Skulle strikket den til meg selv hadde det ikke vært for det dominerende frontpartiet og den korte halsen.... Gleder meg til å se den ferdig!

  SvarSlett
 10. Dette blir vakkert rett og slett! Nydelige dempede farger, jeg gleder meg til å se mer av denne. Og ja, jeg putter nøstene i nylonknestrømper med knute på i kald ullvask i maskinene. Det går veldig bra.

  SvarSlett
 11. Å, jeg blir helt rørt her jeg sitter, jeg, både av innlegget ditt og alle kommentarene. Ønsker alle en god helg!

  SvarSlett
 12. Oj så nydelig genser!!! Hadde tenkt å skrive "Forelska!!!", men så så jeg at det var det første ordet du hadde skrevet i bloginnlegget.
  Helt nydelig. Elsker fargekombinasjonen.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...