6.8.13

Ikke akkurat Bridge over Troubled Water

Det er kjempeartig å strikke designeres mønstre, særlig utenlandske - om så svenske og danske. For det er alltid en ny teknikk å plukke opp, og det er så morsomt å lære nye strikkemetoder.Mens jeg satt og strikka Jared Floods Bridgewater-sjal slo det meg mange, mange ganger at dette sjaket kan det lages millioner av variasjoner på uten noensinne å bli en kopi. I og for seg er det jo gjort det, Jared Flood har jo selv gjort det. Bridgewater er en variasjon over de tradisjonelle shetlandssjalene. Dette sjalet er en forenkla utgave, og det er nok det som gjør det så lett tilgjengelig også, men selv det måtte det være mulig å lage en variasjon på?


Sjalet mitt er strikka i Wollmeise lace i Spice Market. Det vil si, nøstet mitt på 300 gram var litt lite etter at jeg kasta bort en del på grunn av en knute, så på oppløpssida, den siste sida måtte jeg bruke Wollmeise Pure i noen gram. Jeg er helt sikker på at det ikke synes for noen andre enn dem som veit om det og er interessert i å se nærmere.
Sjalet veier 317 gram, som er veldig mye for blondesjal. Og det er ca 130 x 130 cm. Det er det største sjalet jeg har laget noen gang, og jeg veit rett og slett ikke hvordan jeg skal bruke det.


Jeg så sjalet i lilla Wollmeise lace nå i sommer, på et strikketreff i Sandefjord. Og jeg blei helt betatt, for det er et veldig vakkert sjal - selv om det altså er helt enkelt. Og kanskje det er det som er hemmeligheten? Den rillestrikka firkanten i midten, den enkle sikksakkanten med den lille, nesten sexy blondekanten helt ytterst?

Jeg var så heldig at jeg hadde mønsteret liggende fra før av, men ellers anbefales mønsteret på det varmeste. Det mangler informasjon om en ekstra strikkepinne, og at man kan strikke på den ytterste kanten uten å bryte tråden, og selve forklaringa på den ytterste kanten er litt vanskelig å forstå, men alt i alt vil jeg si det er et godt mønster.

7 kommentarer:

 1. Hvor er det smukt og farven er helt fantastisk :)) flot arbejde!

  SvarSlett
 2. Så vakkert det blei!! Nydelig farge! Nå fikk jeg lyst til å strikke et til..

  SvarSlett
 3. Anonym7.8.13

  Dette ble virkelig vakkert! Nydelig farge!

  Vigdis

  SvarSlett
 4. Oioi,det ser jo helt fnugglett ut! Vakkert.

  SvarSlett
 5. Åååå, noe så nydelig, tynt og vakkert!

  SvarSlett
 6. Hvor ser det dog smukt og let og luftigt ud!

  SvarSlett
 7. Nyyydelig sjal i en herlig farge!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...