2.5.13

Ullkrem

Jeg er en storspiser, eh, storbruker, av feite håndkremer. Når jeg strikker, særlig i rein ull, blir jeg ofte tørr på henda, og enda verre er det nå. Nå har hagesesongen begynt og jorda slikker av fettet i huden.


Jeg syns at håndkremen til bodyshop både er god og ikke minst, at det lukter godt. Jeg syns også den er drøy, det skal ikke så mye til. En ulempe er at den ofte legger seg utenpå, at den ikke sklir inn sånn som enkelte letter kremer. Og at den er relativt dyr, da. Men så kan jeg også bruke den til føttene ...


Og så Steam Cream, da, min nye yndlingskrem. Jeg har litt problemer med lukta (er det solkrem fra 80-tallet det lukter?), men selve kremen bare glir rett inn i sprekker og rundt neglebånda.
Den er også relativ dyr her i Norge, men skal visstnok være bedre prisa i Utlandet. Jeg har funnet en langer i nabolaget så jeg slipper i hvert fall dyr porto.

Hva er din yndlingskrem? Hva jakter du etter når du skal finne en god håndkrem?

PS: Dette er en ingen rosablogg reklamefri-blogg. Jeg snakker bare om sånt som jeg liker sjøl, og får ingen penger for dette. Jeg er oppriktig interessert i å høre om andre gode håndkremer, spesielt for oss ullstrikkere. 

28 kommentarer:

 1. Takk for tips!
  Jeg har nå prøvd bephanten (som egentlig er en krem til bleiebarn), og den funker bra til mine tørre hender. Det lukter litt sau da det er lanolin i den, men det synes jeg også har sin sjarm da jeg har vokst opp på saugård.

  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 2. Jag kan rekommendera en kräm som inte är parfymerad ( om man väljer att köpa den oparfymerade), den går in i huden och man blir mjuk och smidig utan att man blir ännu mera torr efter ett tag: Det är inte reklam. Den är gjord på rapsolja och är en svensk produkt. Den heter Rapsodine Exklusiv Fuktighetskräm, oparfymerad.
  Jag brukar köpa den från Gunnarshögs gårdsbutik de har en webbutik. Tror att adressen är: www.gunnarshogsgardgardsbutik.se

  SvarSlett
 3. Har prøvd mange håndkremer, men etter jeg fant l`occitane sin håndkrem sluttet jeg å lete! Koster litt, men drøy i bruk..og veldig god! (litt subjektivt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 4. Leter fortsatt etter den perfekte håndkremen, men har blitt helt forelsket i "Lemony Flutter" som er en neglebåndskrem fra Lush, den er fantastisk!

  SvarSlett
 5. Jeg har brukt Neutrogenas handkrem - det har vært ganske dyr, men man trenger veldig lite av det. Det finnes ei ulempe (og det gjelder kanskje for Bodyshop også), det inneholder parabener og andre upålitelige ingredienser.
  Nå foretrekker jeg ren kokosolje. (:

  SvarSlett
 6. Jeg har fundet den ultimative håndcreme for en strikker, Merino Lonolin Skin Creme. Den bliver produceret på New Zealand, men jeg køber den hos min yndlings garnpusher, Lone fra Østergård Fårebrug: http://www.faareklip.dk/. Den suger hurtigt ind i huden og holder huden blød længe og så lugter den en lille bitte smule af får;-)

  SvarSlett
 7. Oj, her var det mange å prøve. Takk for tipsa.

  SvarSlett
 8. L'Occitaine med shea butter er fantastisk! Ellers har jeg brukt Carbaderm uten parfyme en del, den trekker fort inn i huden så jeg kan fortsette å strikke uten å vente for lenge. ;)

  SvarSlett
 9. Jeg liker også denne håndkremen fra BodyShop veldig godt" Den andre har jeg ikke hørt om. Har problemer med hendene, bla. med atopisk eksem, og at jeg sprekker i fingertuppene. Bruker mye plasthansker når jeg jobber på kjøkkenet og i hagen. Men ikke når jeg strikker, he-he!. Jeg anbefaler Aderma fra Apoteket. Ønsker deg god helg!

  SvarSlett
 10. Ingridstua, det minne meg om at det var en periode for et par vintre siden jeg strikka med hansker faktsik. Det var et eller annet med at jeg strikka så veldig mye med en type garn så alt på henda gjorde vondt og sprakk. Men det gikk over, det og.

  God helg til deg også.

  SvarSlett
 11. Jeg er også storforbruker av håndkrem for tiden. Koser meg forresten med å strikk på Orions belte akkurat nå. Når det kommer til håndkrem så liker jeg godt den første du nevnte jeg også, men synes den legger seg litt som et lag på huden enkelte ganger, spesielt når jeg har på litt for mye (kanskje ikke så rart men). Akkurat nå bruker jeg en krem fra l'occitane, Shea butter hand cream heter den.

  SvarSlett
 12. Jeg er kanskje litt sær, og det er vel strengt tatt ingen håndkrem. Men når jeg får sprukken eller sår hud (hvor som helst på kroppen i grunnen) er favoritten min Purelan (100% lanolin) fra apoteket. Det er jo rent fett, så den smøres best når den ikke er kald, men den gjør virkelig underverker (også forebyggende mot gnagsår for eksempel)
  Lykke til med strikk og krem!

  SvarSlett
 13. Fekk Clarins håndkrem av svigerinna til jul eit år, og blei veldig glad i den. Har alltid eit par tuber på lur.

  SvarSlett
 14. La Roche Posay og A-Derma håndkremene har jeg akkurat prøvd. Var på salg på apoteket. De var veldig gode og uten parabener:-)

  SvarSlett
 15. Jeg har ikke prøvd dem selv, men har en mor som strikker masse og hun sverger til L'Occitane sine håndkremer :)

  SvarSlett
 16. Jeg bruger camferine fra coop, lugter ikke som en nyvasket baby - smiler, men den er super til tørre og ru hænder ( og fødder)

  SvarSlett
 17. A-Derma i fet og middels fet type. Den fete er veldig dyr, 399,- for 400 ml, men A-Derma er på tilbud innimellom, selges kun på apotek, så det lønner seg å følge med i apotekenres tilbudsaviser!!
  En annen toppfavoritt er Decubal. Den selges også kun på apotek. Begge disse kremene koster litt, men jeg er kjempefornøyd og synes de er verdt hver krone!!! :-)

  SvarSlett
 18. L'Occitane är den jag också tycker fungerar bäst! Elizabeth Arden 8 hour crème är också bra men dyr och inte dryg.

  SvarSlett
 19. Ah, L'Occitane hadde jeg glemt. Sikkert fordi det er tomt ;)

  SvarSlett
 20. Anonym4.5.13

  Nothing equals L'Occitane. But oh so expensive -
  Ebba

  SvarSlett
 21. For tiden bruker jeg en håndkrem fra Sóley som jeg er happy med, og så lukter den godt også.

  SvarSlett
 22. Ikke glem god gammeldags Spenol :) Ellers har L'occitane god håndkrem.

  SvarSlett
 23. TUSEN takk for tips!! Jeg har blitt ekstremt tørr på hendene etter jeg fikk strikkeånden over meg igjen i fjor. Må prøve ut den fra bodyshop tror jeg! :)

  SvarSlett
 24. Jeg falt for både beskrivelse og eskene til Steam cream, så jeg måtte jo bestille :-) Koster £ 12.95 hos Feelunique.
  Ellers henger jeg meg på de som priser L'Occitanes shea-smør håndkrem. Den er virkelig bortimot uunnværlig om vinteren når huden protesterer på det heftigste.

  SvarSlett
 25. Neutrogena Norwegian formula with L'occitane shea butter (or other shea butter cream). I like the mix.

  SvarSlett
 26. Jeg må innrømme *rødme* at den kremen som jeg liker aller best til hendene er håndsettet til Mary Kay (fås gjennom direktesalg).

  Håndsettet kommer med en skrubb som er kjempefin etter at jeg har jobbet i hagen.

  I tillegg er jeg helt avhengig av den fete kremen som følger med håndsettet. Den gjør rett og slett underverker for mine tørre og sprukne fingertupper på vinteren. Jeg bruker den også som kuldekrem på Astrid.

  Håndsettet koster litt, men varer heldigvis lenge.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...