10.4.13

Først kom ett teppe ...

... men dette vognteppet har ingenting med e-boka som kommer seinere i april. Forvirrende? Ikke etter denne posten.

Jeg samarbeider litt med Mauds garn på Lillestrøm om salg av mønstrene mine, mønstrene som kan strikkes i garnet Kauni som Maud selger.

Jeg har tidligere strikka vognteppet Orions belte (som endte som et babyteppe til en gravid kollega), men aldri kommet så langt som å skrive mønster. I mellomtida har jeg også lært endel om vogntepper og -bruk når de blir gitt bort til andre som skal bruke dem. Også kalt stressa småbarnsforeldre.


Som synes var det helt nødvendig for meg å sy på en stoffbakside tidligere, det har jeg gått mer eller mindre bort fra. Særlig med garn som er 100 % ull (ikke-Superwash) så er erfaringen min at tråder på baksiden toves lett ved bruk og i den grad de henger seg opp er det lite.
Og i hvert fall de småbarnsforeldrene jeg har vært i kontakt med har vist stor respekt for håndstrikka tepper, de vasker teppene på ullprogrammet og de drar ikke teppenes bakside over spikere og greiner annet hvis det er strengt nødvendig.

Så i det nye mønsteret Mauds garn sponsa er det strikket vrangbord nede, oppe og på sidene, og det er ingen påsydd bakside.

Foto: Margot 
Margot har strikka teppet og har tatt lysende bilder :) Det blei så fint i det røde og gyldne, det skal ikke bli lett å miste det teppet uten at det blir oppdaga. Fort.

Teppet er ca 80 x 90 cm, og det trengtes mindre enn 2 nøster i hovedfargen (EM) og mindre enn 1 nøste i kontrastfargen (EN). Teppet er strikka på rundpinner 2,5 og 3 mm, og det strikkes rundt og klippes opp.

Hvis du har lyst til å kjøpe mønsteret så kan du kjøpe det her for 25 kr.

8 kommentarer:

 1. Nydelige tepper du designer og strikker, flott det som Margot har strikket også, ligger mye arbeid i et slikt! Ha en fin kveld hos deg!

  SvarSlett
 2. Nydelige babytepper :)
  Synd jeg måtte avbestille Rørostreffet... Men sånn er det noen ganger...
  Ha en flott uke videre!

  SvarSlett
 3. dette er sikkert gode tepper. Nydelig med dette garnet. jeg har prøvd det.
  Klemz

  SvarSlett
 4. Det er meget smukt!

  Jeg kan godt forstå, at de heldige forældre, der får sådan et smukt (og stort) arbejde, passer godt på det.

  SvarSlett
 5. Jättefin! Fina stjärnor!

  SvarSlett
 6. Nydelig teppe, legger det til listen over fremtidige prosjekter:-))

  SvarSlett
 7. Helt enkelt nydelig! Elsker vrangborden rundt (ikke spør meg hvorfor) og at du kan strikke teppet rundt. Som de sier i Hakkebakkeskogen: "Du er den lureste i hele verden"!

  SvarSlett
 8. Enda et vakkert teppe! Nydelig i begge fargeskalaene!!!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...