22.4.13

Alle skal ned

I mai, når jeg publiserer Hverdagsjakka i 3 størrelser, tenkte jeg at jeg skulle ha noen bloggposter om det å strikke ovenfra og ned, sånn som Hverdagsjakka er.

Hverdagsjakka er strikka i tynn ull, Pickles Merino Tweed eller Pure Wool, som kan sammelignes i tykkelse med Wollmeise Pure, Jamieson's Shetland Spindrift, og enda tynnere enn de Superwash-behandla garna Dale og Rauma Babyull og Lanette fra Sandnes. En tynn jakke som du kan slenge på deg om ettermiddagen, selv på sommeren, eller som et ekstra lag under en tykk kåpe om vinteren.

Hverdagsjakka, strikka og fotografert av fibula, i Pickles Pure Wool. 
Det jeg tenkte var å strikke tunikaean Nullkommaniks sammen med dere, rett og slett skritt for skritt hvordan dere kan tilpasse deres egen, enten mindre eller større.

Kjole eller tunika Nullkommaniks, også strikka i Pickles sitt Pure Wool. 
Beskrivelsen på Nullkommaniks er selvfølgelig gratis fordi du må gjøre jobben sjøl, mens mønsteret på Hverdagsjakka vil koste det vanlige, 25 kr.

Hverdagsjakka publiseres 2. uke av mai, mens beskrivelsen på Nullkommaniks begynner første uke i mai.
Hvis du vil være med å strikke mens jeg blogger for deg å spørre, så kan du jo for eksempel forberede deg med å kjøpe inn garnet? Tunikaen på bildet er størrelse 6 år, og den veier 200 gram med en strikkefasthet på 24 x 32 = 10 cm på pinner 2,5 mm. Jeg vil anbefale å gå opp 1 størrelse i pinner, 3 mm hvis du er vanlig til fast strikker; jeg er en veldig løs strikker.

De tre Nullkommaniks-bordene
Det trengs mindre enn 2 nøster med fargen Stamme og 1 nøste med fargen Jalapeno. Rosa, blått og lilla som brukt i mønsterbordene er rester i tynt ullgarn jeg har hatt liggende, alle er shetlandstyper, men tynn alpakka og lammeull burde gjøre susen. Hvis du ikke ønsker å kjøpe inn 3 flere farger Pure Wool fra Pickles, da. Det trengs ca 15 gram av hver farge, i denne størrelsen, enda mindre i mindre størrelser.

Jeg tror det kan bli moro, jeg, så bli med. 

11 kommentarer:

 1. Hei. Du er virkelig aktiv ser eg og alger oppskrifter i fleng. Og skriver forklaringer og fremgangsmåter. Sånt holde rikkje eg på med. Lager mange oppskrifter, eller noen, men skriver dem aldri ned. Bokstaver er ikkje min venn. Orker ikkje å styre emd det. Liker å skrive, men på ting der det ikkje gjør noe om det er feil. Bør helst vere rett i ei oppskrift. Så eg er sjelden inne på Ravelry. Leser ikkje engelske oppskrifter. Så er dei ikkje på Norsk, så hopper eg over dem. Men eg kommer til å følge bloggen din fremover. Har lagt deg til på bloglovin og der får eg dei jo opp etter kvart.
  takk for kjempehyggelig kommentar hos meg. alltid triveøig å få slike tilbakemeldinger. Ha ein fin ettermiddag og ei god uke videre

  SvarSlett
 2. Så flotte, nå reiser jeg til usa igjen, denne gang er det genseren 'driftwood' som er med som reisestrikk, også en ovenfra og ned genser, sist var det sinnasauen som var med som reisestrikk! Må nok prøve meg på de nye dine også, ha en flott ettermiddag!

  SvarSlett
 3. Det lyder sjovt ! jeg vil gerne være med.
  Har allerede en del garn på lager - fx højlandsuld fra www.garnudsalg.dk - jeg tror det kan sammenlignes i kvalitet med det du nævner.
  Jeg er både på bloggen og på Ravelry under navnet dqpage. Jeg overfører gerne 25 kr. for mønster, men da jeg har problemer med paypal må vi se om det kan lade sig gøre ved en anden slags overførsel.
  mange hilsener Mona

  SvarSlett
 4. Den hverdagsjakka di ser veldig fin og god ut!

  SvarSlett
 5. Mona, jeg tror de kontrastfargene jeg har i tunikaen er Højlandsuld, og hvis det er riktig så vil jeg si det er et godt valg og alternativ.

  SvarSlett
 6. Dette høres gøy ut og ikke minst lærerikt.
  Jeg er med:-) tror jeg skal bruke Holstgarn. Det bør vel gå?

  Hverdagsjakka ser ut som en sånn jakke man blir så altfor glad i. Gleder meg til oppskrift.

  SvarSlett
 7. Jeg vil være med. :)
  Tunika blir fin gave til ei snelle som har bursdag i august.

  SvarSlett
 8. karamell23.4.13

  Så morsomt! Følger med fra sidelinjen og tar notater:-)

  Har fulgt med på bloggen en stund, og lurte på om man kan komme med ønsker til tema dersom du får tid? Du starta med å skrive om dine favorittstrikkebøker, noe jeg gjerne skulle lest mer om. Og temaet garn og kvalitet er spennende å høre fra en med så mye erfaring.

  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 9. Spennende!

  Så kjekt at vi kan strikke "sammen". Skal få handla inn garn og hiver meg på.

  Hanne Siri

  SvarSlett
 10. Så flott med samstrikk av tunika. Gleder meg til du begynner å legge inn info:)

  Hverdagsjakka di får jeg ikke ut av hodet og garn er bestilt he he så nå venter jeg bare på oppskriften.
  Er det samme prinsipp som sinnasaujakka?
  Håper mønster kommer snart

  SvarSlett
 11. Venter så på hverdagsjakka :-) Garnet ligger å venter på oppskriften. Lenge før den kommer?

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...