25.3.13

Under konstruksjon

Har jeg fortalt om episoden i fjor på et museum i Oslo, der jeg fløy etter en dame og hennes strikkejakke? Den var så fin den jakka, forøvrig dama også. En eldre dame i oransje bukse og denne strikkajakka i gult-rødt-oransje-grønt. Jeg sneik meg til å ta et bilde av henne og jakka, men til den dag i dag skjønner jeg ikke hvordan den er strikka. Kanskje den begynte ytterst på det ene ermet?

Jeg tror det er et godt bilde på hvor jeg befinner meg for tida. Jeg bryter ned i deler og bygger opp igjen, jeg konstruerer ting.

Da jeg fikk hjelp med å teststrikke ballongbuksa i vinter kom det opp et forslag til at den, buksa, kunne brukes som en del i et hentesett - hvis den blei konstruert for en litt mindre baby. Som det er nå er 6 mnd den minste.


I et hentesett skal det være lue, votter, sokker, jakke og bukse. Så jeg startet med å ta med meg fletta fra siden i buksa over i en jakke.


Litt Zimmerman-aktig, ikke sant (uten sammeligning forøvrig)? Hun var jo så glad i rillestrikk. Jakka er strikka i Visjögarn, på store, feite pinner så det gikk fort. Jeg fikk litt hjelp av en nybakt mor og hennes nybakte til å prøve den, og det kom fram at både lengden var for kort og ermene for trange.Nå har jeg konstruert en babyjakke ("en røykejakke til babyer" som teststrikkeren min så treffende sa det ...) som jeg til og med har skrevet mønster på. Jeg tror ikke dette er et mønster for en nybegynner-strikker, men for dem som ønsker seg en utfordring, dem med en liten ingeniør i magen. Hadde jeg skulle strikka den jakka etter mitt mønster er jeg ikke helt sikker på at jeg ville forstått hva jeg skulle gjøre.


Jeg håper teststrikkeren gjør det. 

8 kommentarer:

 1. "Røykejakken" ser i hvert fall veldig flott ut! Vanskelig eller ei! :)
  Hvordan så genseren til museumsdama ut?

  SvarSlett
 2. så fin en baby jakke !
  og den anden ? jeg håber du finder konstruktionen en dag. Måske på Ravelry ? (der er en chance, hvis ikke det var damens eget helt unikke design )
  hilsen Mona

  SvarSlett
 3. Hentebuksen var helt nydelig! KJempefine detaljer:)

  SvarSlett
 4. Ja, nå lurer jeg også på hvordan jakken til dama på museét så ut?? Bukser og jakken du har strikket er bare helt herlig, ha en fantastisk påske hos deg, hilsen Hanne

  SvarSlett
 5. Så fint du strikker. lager masse fint du. jeg måtte bare legge meg til som følger her.
  klemz

  SvarSlett
 6. for ei herlig jakke og bukse. Det der kunne eg godt tenkt meg å laga til mitt barnebarn som kommer til sommeren. Men ikkje i hentesett størrelse men litt større. Har du lget mønster og er det tilgjengelig for meg noen steder? Flott blogg ellers også. Må studere den litt mer

  SvarSlett
 7. Så fi jakke og fine bukser! Flott blogg du har! Jeg legger megtil som følger!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...