15.3.13

Hvem har lånt boka mi?!

Dessverre tror jeg ingen har lånt boka mi. Jeg tror den forsvant i en bokopprydding for 10 år siden. Jeg tror mange strikkebøker forsvant i den katastrofen bokoppryddinga. Og så tenker jeg: Alle vi strikkere som leiter etter bøker på loppemarkeder, antikvariat og finn.no og alle andre steder vi leter, vi veit hvor vanskelig det er å finne strikkebøker - strikkere gir ikke frivillig fra seg bøkene sine. Så når jeg gjorde det (og det gikk til det lokale loppemarkedet), da gjorde jeg sikkert noen veldig lykkelig.

Hvilken bok det er snakk om? Det er boka Strikk hva du vil - mønstring, farge og form, av Takle og Kolstad. Den kom ut i 92, og jeg veit jeg har hatt den.


Boka deres før denne, Norsk strikkebok som blei gitt ut i 90, har jeg. Kanskje jeg tenkte dengang at den var bedre?
Men her om dagen, på hjemmebesøk hos en strikker, kom jeg over en bok jeg ikke kjente, Strikk til barn, som de to damene gav ut i 95.Den er en bok full av mønsterstrikk, i fargersprakende Finull, bare til barn. Jeg kjente jeg blei nesten dåneferdig, for ei bok. 

Ikke bare mange fine, vakre bilder av snille, pene modeller, men så mye humor!Det jeg falt for var fargene, fargesammensetninga. Sånn som denne som til og med heter Fargefryd.


Jeg falt pladask for de gyldne fargene med den svarte kanten, for en herlig kombinasjon. Det er til og med en smule rosa i det hele, det er bare perfekt. 

Jeg har funnet fram noen farger i Wollmeise, for jeg tror de dype fargene av Magnolia, Olio vergine, Tandori Masala, Tambopata og Maus Alt vil bli helt perfekt sammen her. Det som er artig er at når jeg begynner på mønsteret skjønner jeg hvorfor det er lett å klage på norske mønstre - det er ikke mye informasjon her, og når jeg strikker som de sier jeg skal strikke så kjenner jeg at jeg tar en sjanse: Jeg tror jeg veit hva de mener, og håper det går bra. 
Artig å oppleve. 

Tusen takk, Gunn, for lånet av boka. Og er det noen der ute i blogland som har en ekstra kopi å selge ... vinker hitover :D

11 kommentarer:

 1. Jag förstår att du saknar den boken. Jag såg den i Göteborg på Strikk för många år sedan och förstod att jag behövde den. Nu har jag fått tag i den på engelska, More sweaters. Hoppas du får tag i boken.

  SvarSlett
 2. Den boka er kjempefin!! Mor mi strikka fargefryd x2 til jentene då dei var små, som jakker, dei var som små, fargerike fanajakker. Min favoritt er liten fiskegenser på s.108, som eg tidlegare har blogga om, som "strikk i bruk". Eller kva med Nøtteliten-jakka på s. 60? Mmmm, kor vart det av all fargestrikkinga? No gjeng det mykje meir i einsfarga, med fletter eller holmønster. JAAA til fargar!!

  SvarSlett
 3. Anonym15.3.13

  Den finns att beställa på engelska på amazon.com
  "More sweaters" heter den då, precis som Eva8 skrev.
  Det verkar att vara en jättefin bok.

  Hälsningar Yvonne

  SvarSlett
 4. Jeg har den barneboken. Vurderte å kaste den, men fant ut jeg skulle beholde den litt til. Har jo mange av mønstrene løse fra Husfilden/Rauma også. :-)

  SvarSlett
 5. Ja, ja, si ifra da Kristine, hvis du ombestemmer deg ;)

  SvarSlett
 6. Å, det er en av mine yndlingsbøker, har den i bokhylla mi, og har ikke tenkt å gi den bort, men du kan sikkert låne den om du vil. Jeg har strikket to fiskegensere, en tulipangenser og et par ullbukser :-)

  http://www.ravelry.com/projects/search#by=torirot&view=thumbs&sort=favorites&source=small-sweaters-colorful-knits-for-kids

  SvarSlett
 7. Her er den til salgs!

  http://www.klio.no/search.php?s=340&qt=1&cid=92&bid=&aid=&st=

  SvarSlett
 8. Da løste det seg, EvaL8 :)
  Torirot, takk, da er den bestilt :) Jeg har forresten lagt inn en kommentar der, jeg ser du er en av de frivillige redaktørene.

  Systro, jeg syns også nøtteliten-jakka var veldig fin <3

  SvarSlett
 9. Mamma har den øverste boka. Og jeg har en halvferdig jakke fra den boka som har vært halvferdig i ca snart 20 år... Kremt, vært med på noen flyttinger rundt i Norges land. Og barnesettet du tenker på, strikket jeg før storesøster ble født. Veldig søt, og utrolig upraktisk hette;) Lykke til med masse farger ilag på pinnene, og drømmende studier av fargerik og artig strikk! Var mine favorittbøker i minst 10 år. Tror jeg lånte de 3-5 ganger i året som student

  SvarSlett
 10. Den øverste boka der fant jeg på det lokale biblioteket. SNITTET på modellene der var vel ikke helt up to date, men fargene og mønstrene var herlige.
  God helg!

  SvarSlett
 11. Åh så leit, håper virkelig du får tak i ei slik igjen, forstår så godt....

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...