8.10.12

Flak

Jeg vokste opp med en bilgal mor, hun hadde til og med en amerikaner, altså et flak med en V8-motor en stund. Mest sannsynlig kan jeg også skryte av (?) at jeg unnfanget i en, den gang mora mi pendla mellom kjæreste i Göteborg og jobb i Oslo. 

Et pent flak fra Cuba
Så da det plutselig dukket opp en lue med bilmønster på Ravelry tok jeg pennen fatt og gjorde dem om til et flak i stedet. Og plasserte dem på en lue for gutter. Eller for bilinteresserte jenter. I rosa og lilla?

Nå har jeg skrevet mønster for 3 størrelser, og det skal være en lett lue å strikke med garn du har i garnbingen din: mindre enn 50 gram av hovedfargen og noen rester av to andre farger. I Finull, Smart, Sisu eller lignende tykkelse.


Akkurat passe til høsten, før det blir for kaldt. Og kanskje akkurat den lua som blir yndlingslua denne høsten?

Mønsteret koster 15 kr og kan kjøpes kjøpes her.


Jeg har prøvd å finne ut hvorfor man bruker flak i forbindelse med amcar-biler, men har ikke kommet over noen kilde. Noen som veit?

4 kommentarer:

 1. Jeg hadde en eldre bror som hadde '55 chevy med V8. Elsker lyden fremdeles:) Flak kommer nok mest av at den typen du henviser til var veldig lange, samt veldig lave. Men hvem som fant på det... vet jeg ikke. Kul lue, dog. Bør strikke en til både bror og nevø:)

  SvarSlett
 2. Fin lue!
  Amerikanske biler ble kalt flak da de dukket opp på 50-tallet fordi de var svære og flate og "fløt" utover - som flak - i motsetning til de andre bilene som var i Norge/Europa på den tiden, de var mer små og runde.
  Husker at vi kalte dem dollar-glis også, pga grillen som kunne minne om et digert flir. Aner man et snev av misunnelse bak disse litt nedsettende navnene, tro???

  SvarSlett
 3. Så kul lue! Jenta mi på 4 år hadde ikke holdt ut bilturene våre hvis det ikke var for alle spennende kjøretøy som fins på og langs veiene. Billue blir altså perfekt for henne:)

  SvarSlett
 4. Stilig! Dette er virkelig noe for storebror. Kanskje tilogmed for lillemor...

  Bente

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...