12.10.12

Den følelsen ...

... du veit du har når det nærmer seg slutten av et  nøste og du begynner å planlegge Plan b: Det-er-fredag-og-jeg-må-dra-på-garnbutikken-og-kjøpe-et-nytt-nøste-bare-for-noen-få-gram. Den følelsen.
Og så strikker man og man ser dette er mulig. Helt umulig for et nøste skal jo aldri holde, men det er mulig, denne gangen.  Og denne gangen holdt det, phu!

Genseren passet en stor 2-åring.
Jeg har strikka barnegenservarianten av Sinnasaujakka, en barnegenser i størrelse 2-3 år. Kanskje litt kort, men det kan strikkes på - det er fordelen er at den er strikka ovenfra og ned. Jeg brukte tallene fra Ann Budds bok Top Down Sweaters


En bok jeg bare har godt å si om. Og som MontermønsterMereteMurf inspirerte meg til å kjøpe. Jeg syns genseren hennes er hakket finere i fargeovergangene, men jeg har flere sauer da ;)


Selve ideen fikk jeg fra Gry Heges barnegenservariant av Sinnasaujakka. Genseren min er strikka i Kauni og svart Finull. 1 nøste med 50 gram Finull. Ikke et gram verken mer eller mindre. Sjeldent, men mirakler skjer.

8 kommentarer:

 1. Oj, så flott at du var heldig, denne gangen! Ofte skjer jo det motsatte! SinnaSauGenseren var kjempemorsom, og mottakeren blir sikkert strålende fornøyd!

  God helg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 2. Så flott den var! Må nok fram med Kaunien min jeg også neste gang de små skal få nye gensere... god helg!

  SvarSlett
 3. Takker og bukker for hyggelige ord! Og ja, er ikke den boka kjekk?

  Barneutgaven av sinnasau var morsom!

  SvarSlett
 4. Ååå så fin! Kan du lage mønster str 5-6 år?! ;-) Sånn skulle sønnen min ha hatt!

  SvarSlett
 5. Fantastisk fin, rett og lett!

  SvarSlett
 6. Flott genser!
  Jeg kjenner den følelsen man får når det nærmer seg enden på nøstet. Det er da jeg "skifter gir" og prøver å strikke fortere og fortere, har nemlig en forskrudd forestilling om at jeg klarer å strikke så raskt at plagget blir ferdig FØR garnet tar slutt...

  SvarSlett
 7. Flott genser! Artig med litt spenning i innspurten.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...