6.10.12

42 240 masker seinere

Jeg skal ikke ha æren for å ha starta stripetidene vi er inne i nå. Jeg tror faktisk det er noe som har pressa seg fram av alle restene med ull vi har rundt omkring, jeg? Kanskje jeg er urettferdig mot noen nå (rop opp!), men det kan hende det begynte omtrent med Monstermønsters stripedress?


Men faktum er at striper både er praktisk, stilig og en skikkelig grei måte å bli kvitt restegarn på. I mitt tilfelle er det alpakka. Jeg kan ikke skjønne hvorfor jeg i det hele tatt har alpakka liggende, det er ikke noe garn jeg er særlig glad i det hele tatt (unnskyld!). Men så er det perfekt her, da. (Og i de forlenga ermene min ... som jeg snart kommer tilbake til siden jeg har fått meg parsell og oppdaga hvor utrolig praktiske de er i hagearbeide.)


Skjerfet er egentlig strikka litt på måfå, men jeg ser at Mathilde Skår har en som så og si er identisk og siden jeg gjerne reklamrerer for henne (har du sett denne grå jakka? dåne!) så anbefales hennes mønster.
Mitt skjerf er 115 cm, strikka på rundpinner i forskjellige tynne rester med alpakka fra Du store alpakka, og sydd sammen etterpå (du kan spotte sømmen på det øverste bildet).


Hver stripe er på 660 masker (110 m per omg) og det er 62 av dem. Jeg strikka det på 2,5 mm pinner og har brukt 200 gram med garn. Det blei en fantastisk kvalitet og fall i det, og det vil nok bli mye brukt utover vinteren.

På tross av at det er alpakka.

16 kommentarer:

 1. Anonym6.10.12

  Nydeleg! Og heilt sikkert både varmt og godt (og eg trudde eg var dei einaste som ikkje var alpakkaentusiast)..

  Ha ei flott helg! :)

  SvarSlett
 2. Pent skjerf - og heilt rett fall her, sikkert.

  Er det derfor du ikkje er glad i alpakka? Null spenst?
  Eg synest det er nydeleg å ha nær kroppen - men i overkant varmt, og så er det berre slapt og livlaust.

  Er det noko kjerringer på rundt 50 ikkje treng, så er det meir slappe og livlause greier. Det ordnar naturen heilt av seg sjølv. Hurra for ull!

  SvarSlett
 3. Det så kjempedeilig ut, og jeg likte fargene kjempegodt! Et herlig skjerf )

  SvarSlett
 4. Kjempefint skjerf! Og alpakka er deilig mot huden:-)

  SvarSlett
 5. Katrine, det er deilig mot huden, men de lange enkelttrådene får meg til å nyse - særlig når jeg strikker og det er mye bevegelse i prosjektet. Og det er veldig godt og varmt.
  Men det glir på pinnene, det er et ganske så dødt materiale å jobbe med og viktigst for meg er at det blir veldig fort slaskete. Ikke som ull som holder seg i fasong, år etter år etter år.

  Bea, nei, jeg tror vi er en liten gruppe som har kommet fram til det etter mye prøving :)

  Miranne, slapt og livlaust er en god beskrivelse. Selv om det er litt trangt akkurat nå så veit jeg at det i løpet av vinteren vil falle lenger og lenger og lenger ned. Og tilslutt ikke ha noe funksjon i det hele tatt ;)

  Berit, takk. Jeg liker det veldig godt, også fargene. :)

  SvarSlett
 6. Fy søren, så fin! Etter å ha sett din, Siris og Meretes, blir det nå umulig å strikke en sånn en uten å herme ;)

  SvarSlett
 7. Kjempefint, og jeg likte fargekombinasjonene veldig godt. er heller ikke så veldig fan av ren alpakka, men synes blanding av ull og alpakka er bra :-)

  SvarSlett
 8. Så morsomt, jeg har gjort akkurat det samme. Laget stripehals av alpakkarestene mine. Det ble overraskende bra og anvendelig, selv om jeg synes alpakka klør litt. Fortsatt er det alpakka igjen i lageret.

  Veldig fine og harmoniske farger på halsen din. :)

  SvarSlett
 9. Fin hals i fine farger!
  Striper er vel ikke akkurat nytt av året, det har vi vel strikket (og heklet) til alle tider...?

  Alpakka er prima til halser og holder seg veldig godt - strikket et skjerf makent til ditt her (men jeg hadde visst 120 masker) - det er er superdeilig og mykt og jeg har brukt det masse i tre vintre og det er fortsatt godt som nytt. Og jeg regner med at det holder seg i minst tre vintre til også. Tåler regn og vask uten tove. En favoritt - verdt hver kjedelige maske! (Ja, jeg er alpakkaentusiast, burde vært sponset for all reklamen. :-)

  SvarSlett
 10. Det glemte jeg å si: Jeg brukte samme garnet som deg - Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka. Andre garn (jeg nevner ikke navn) kan finne på å sige litt, men ikke dette.
  Og god søndag!

  SvarSlett
 11. Så tøft!!! jeg elsker skjerf! og holder på i skrivende øyeblikk med ett nytt et hehe =)=) Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 12. Hehe! Tviler på at det er stripedressen i all sin prakt, men striper er jeg glad i å strikke, og jeg ser det er mye striper rundt omkring på blogger, men i resten av verden også.

  Deilige farger!

  SvarSlett
 13. Stripe-lykke!

  Det ser ud til at være et vældig godt strikketøj til kedsommelige møder og lignende, men det ligner jo en million, når det er færdigt!

  SvarSlett
 14. reneevintage.blogspot.com8.10.12

  Veldig inspirerende, og god idé. liker godt fargevalget, har du planlagt det på forhånd, tegnet det opp? Og vet du hvilken gulfarge du har brukt?

  SvarSlett
 15. Hei! Utruleg fint skjerf som eg har lyst til å prøve meg på, men så lurer eg på syinga. Kva er det du syr, kvifor og korleis? Er det slik å forstå at du strikkar det breitt, legg det dobbelt og syr langs langsida eller spleisar du det på ein eller annan måte?

  SvarSlett
 16. Aha, det er ein hals! Eg er med :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...