25.5.12

Dette er Finull, dette ordner seg

Enda mer sauer off the needles; sauer kommer ofte i flokk, ikke sant?

Denne gangen er det saueteppet til Kate Davies, Rams and Yowes. Om det er et vognteppe eller et sånt teppe man har på fanget kalde vinterdager er jeg ikke helt sikker på ennå.


Teppet er strikka i Finull, i 7 forskjellige farger. Det er strikka på 3 mm i midtpartiet og 2,5 langs kanten, og det veier 420 gram ferdig.

Jeg hadde endel Finull liggende og hadde håpet at det skulle holde, men den doble rillestrikka kanten sugde garn. Ja, ikke bare garn, jeg tror den til tider sugde livskraften fra meg!


Rillekant er en omg rett, en omg vrang, men mønsteret henviser til en metode for å strikke fram og tilbake (bare rette omg) uten at det syntes. Dette oppdaget jeg litt seint så jeg valgte å snu i det ene hjørnet - for at jeg skulle slippe vrange omganger. Det er ikke det at jeg hater vrangt, men når omgangene er på neste 1000 masker på det videste er det mye tid å spare på å strikke rett.

Det betydde i hvert fall at jeg fikk et hjørne som måtte syes sammen på slutten. Ikke verdens vakreste, men for meg er det likevel en seier at jeg ikke strikka vrangt også.


Teppet er selvfølgelig strikka rundt og klipt opp. Neste gang jeg lager et teppe vil jeg holde meg til magefølelsen min og heller lage en bredere klippekant som brettes inn over seg sjøl og syes pent inn på baksiden. Å strikke denne doble kanten ser jeg ikke noe poeng med - vis det altså er bare for å skjule klippekanten. 


Jeg brukte gjennomgående russian join (bortsett fra at jeg ikke nål, jeg bare deler garnet med neglen) på alle trådbyttene.


Da teppet var ferdig stussa jeg bare de løse endene litt, det er fortsatt en cm ende igjen på baksiden.


Da jeg strikka kanten oppdaget jeg plutselig at jeg må ha glemt å strikke inn en tråd underveis (noe jeg gjør konsekvent for å slippe å feste trådene etterpå, men av og til glipper det tydeligvis). Det jeg gjorde var å feste den løse enden på et par-tre cm i en lenger tråd som blei festa i stedet.


Ikke mitt stolteste øyeblikk som strikker, men det er et fint teppe som helt sikkert finner en bruk.

----

Ang bruken av de nesten identiske sauene i min sinnasau-jakke så var jeg såpass i tvil at jeg tok kontakt med Kate Davies. Jeg har forskjellig erfaring med det å ta kontakt med disse "verdensberømte" designerne, men Kate Davies var vennligheten sjøl.

Det jeg lurte på var om hvordan hun stilte seg til at jeg brukte en sau som ligna så veldig på hennes, selv om jeg hadde fått lov av en annen designer Chelsea til å låne hennes sauediagram - som jo er veldig likt. Davies var klar over Chelseas sau, men uansett så hun ikke på det som noe problem, jeg kunne bruke den som jeg ville. Storsinnet og generøst, tenker jeg om det.

Og selv om sauene mine er så og si identiske med begge deres, så er de litt forskjellig også, helt sant! 

21 kommentarer:

 1. Teppet var kjempefint! Syns du skal være stolt,jeg:)
  Skulle gitt mye for å ha din fantasi til å endre på/gjøre din personlige vri på plagg du strikker! Du er en stor inspirasjon, og jeg digger bloggen din!! :)

  SvarSlett
 2. Utrolig stilig teppe!
  Kjempestilige sauer og vær(?). Og ganske utrolig at du orker å strikke et slikt teppe. Hadde kanskje orket det til meg selv, men ikke som gave. Viktig å beholde gnisten! :)
  (PS Jeg kommenterer sjelden her inne pga "bevis at du ikke er en robot", men denne fortjener de 13 tegnene!)

  SvarSlett
 3. otroligt fint! härliga färger i kombination

  SvarSlett
 4. Utrolig fint!
  Er enig med touchofvanilla - du er god på å lage din egen vri på mønstre!
  Ha ei fin helg :)

  SvarSlett
 5. Sauer er alrighte dyr, om de har opphav her eller der!

  Imponerende flott teppe, igjen. Teppemester! Deilige farger. Så holdbart som Finull er, kan vel dette teppe få et langt liv som både vognteppe og sofakoseteppe alt ettersom hva årene hir av utfordringer?

  God strikkehelg!

  SvarSlett
 6. Fint teppe da! Jeg har planer om å strikke Kate Davies' BMC (Betty Mouat Cowl), der er det også forklart hvordan man strikker rillestrikk ved bare å strikke rett. Blir gøy å prøve :-) God pinse

  SvarSlett
 7. Meget meget smukt tæppe :))

  SvarSlett
 8. Lekkert, lekkert!

  Tepper i Finull er gull, vognteppet til barna (jepp, tepper er ikke min greie, så vognteppet gikk i arv fra bror til søster) er nå i bruk som sofateppe, og det holder bra!

  SvarSlett
 9. Utrolig flott teppe, likte mønsteret i det veldig godt.

  SvarSlett
 10. Teppet er kjempefint! Det er sauegenseren også. Og Kate Davies liker jeg veldig, veldig godt.

  SvarSlett
 11. Hvor er det dog et imponerende smukt tæppe.
  Mvh Mona

  SvarSlett
 12. Det ble veldig flott! Og så kjekt å høre at Kate Davies er en grei dame!

  SvarSlett
 13. Anna GL (ekte heimelaga), jeg er så irritert på blogspot på grunn av de tegna, jeg har også veldig vanskeligheter med dem i andres blogger. Problemet er at jeg får utrolig mye spam hvis jeg ikke har - jeg veit ikke riktig hva som er verst :(

  SvarSlett
 14. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 15. Anonym29.5.12

  Så flott teppe! Jeg får ikke til sånn mønsterstrikk og er imponert over de som får det til, og så jevnt det ser ut! Og det tipset om å strikke rillestrikk frem og tilbake var genialt! Linken er spart på :-)

  SvarSlett
 16. Oi! For et arbeid!!! Flotte farger, flott mønster, godt jobba!

  SvarSlett
 17. Nydeleg teppe! Synes verkeleg du kan vere stolt over det. Du er utruleg flink!!

  SvarSlett
 18. Men den var riktigt fin. Har precis lärt mig att sticka med fler färger och tycker att de som klarar av det är väldigt duktiga. Den ska du vara stolt över.

  SvarSlett
 19. Wow for et nydelig teppe! For et arbeid du har lagt i det, virkelig flott!

  Ha en fin og kreativ tirsdagskveld!

  SvarSlett
 20. Wow så spennende - jeg er så imponert - har ikke slev gitt meg kast i mønsterstrikk (ble fort noe rør hos meg) men wow.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...