30.4.12

Sokkene som ikke blei

Da det blei lansert en idé om en norsk sockmadness i fjor var jeg raskt ute og spurte om arrangørene var interessert i et mønster fra meg. Det var de, og jeg satte i gang. Og fikk det ferdig. Og så var plutselig Sokkedille 2011 over ...
Jeg skal ikke si noe om grunnen til det, for det veit jeg ikke, og så er det ikke så veldig interessant heller.


Men så kom jeg på nå, snart ett år seinere, at jeg aldri har gjort noe med det mønsteret. Så da bestemte jeg meg for å legge det ut, gratis. Det er prøvestrikka av Kate, men finner du feil så kan det være fordi jeg ikke har trippelsjekka det. Sånt skjer.


Jeg strikka dem med blant annet med Palett fra Sandnes (det grønne paret er Crystal Palace), det syntes jeg gav fine overganger i fargene. De er strikka tåopp, og hålen strikkes som flapp, fram og tilbake. Med mønster - en liten utfordring der.

Enjoy :)

19 kommentarer:

 1. Nyydelige. Jeg fant de tilfeldigvis på Ravelry for en times siden, og så ditt blogg innlegg nå:) Ikke sett Palett før, men ser ut til å være verdt et forsøk. Tusen takk for at du deler.

  SvarSlett
 2. Såg dem på Ravelry och tänkte att de skulle bli fina julstrumpor också! (Kanske med lite tjockare garn för att få plats med fler presenter? :-)

  SvarSlett
 3. Herlige sokker! Akkurat det jeg var på jakt etter i dag, også gratis da.
  Men hvor slitesterkt er det garnet egentlig? Jeg strikker stort sett raggsokker her i huset, for ullsokkene er i bruk hele året! Men det er jo begrenset hvor spennende raggsokker er.

  SvarSlett
 4. Podam, sammenligna med raggsokker er det ikke slitesterkt i det hele tatt. Raggsokker i ti-år, i hvert fall mange år. Disse kanskje en sesong eller to. Eller tre hvis du ikke er sånn som sliter på hælene eller under tåputene. Så hvorfor strikke sånne sokker da? 1) De er vakre, de er en fryd å ha på føttene, 2) du får brukt opp sokkegarn du har samla på deg. Når jeg sier du mener jeg jeg og andre garnsamlere, 3) de er fine som gaver, se punkt 1.
  :))
  Slita'n.

  SvarSlett
 5. Lene, du kan jo bruke et hvilket som helst melert garn med lange fargeskifter. Noro sokkegarn er også fint.

  Matilda, gleder meg til å se dem :)

  SvarSlett
 6. Punkt 1 er god nok grunn for meg ;> Tusen takk (og så kjapp du er på å svare!)

  SvarSlett
 7. Så vackra sockor! Jättetack för mönstret! Fantastiskt av dig att bjuda på det!

  SvarSlett
 8. Fantastisk fine sokker :) Disse skal jeg straks legge til køen min på ravelry :)

  SvarSlett
 9. Dette var noen aldeles nydelig sokker! Generøs du da, som deler dette flotte arbeidet :)

  SvarSlett
 10. strikkepanja3.5.12

  Sååå uuuutrolig fiiiine disse var! Ser ut til å være gøy (=utfordrende) å strikke og fine å gi vekk. Tuuuusen takk for at du har lagt ut mønsteret gratis.

  SvarSlett
 11. De er godtnok meget flotte og søde (kan rigtig godt lide årstallet)!

  Også en rigtig smuk cardigan i det sidste indlæg. Nu må jeg hellere få set nærmere på den der "ranglanify" dims ;)

  SvarSlett
 12. Å søren! Og så jeg som ikke hadde planer om å kjøpe mer garn på ei stund!!! Må få lånt en annen pc også så jeg får printa ut mønsteret. Og funnet ut hvordan jeg skal gjøre det litt større...vi har store bein her i huset!!!
  Men fra spøk til revolver- de var kjempefine!!! Tusen takk for at du legger det ut:-)

  SvarSlett
 13. Det blev en julstrumpa till sist! http://stickord.se/2012/09/03/julstrumpa-och-syster-yster/

  SvarSlett
 14. Sokkene er så fine, og jeg har begynt på dem. Når jeg kommer til hælen vet jeg ikke hva s&s betyr. Har søkt på Youtube, men fant ikke ut av det. Kan du hjelpe meg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ups, svarte feil, men du ser kanskje denne? Se svar under.

   Slett
 15. Takk, jeg håper du ikke gir deg nå :)
  S&s står under forkortelser, svøp og snu. På engelsk heter det wrap and turn (w&t), kanskje det er lettere å finne det? Uansett, det er det samme som forkorta rader/forkorta pinner.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...