8.3.12

Hjertelig hilsen

En hel måned, 30 dager, har jeg tagga Oslo med strikketøy, små strikka hjerter. Jeg har festa de til trær med tegnestift så de skulle være lette å ta bort for dem som ergret seg over dem.
Et hjerte for de døde
Det var Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) som tok kontakt med meg - og mange andre bloggere - på begynnelsen av året for å høre om jeg hadde noen ideer til hvordan det var mulig å bruke strikking for å sette fokus på kvinnehjertet.

Et hjerte til en vakker bru
For forskninga har vist at vi trenger å sette fokus på kvinnehjertet, det oppfører seg ikke alltid sånn som menns hjerte - særlig gjelder det på symptomer.

Et hjerteteppe til en fuglekasse
Og en av de beste tingene vi kan gjøre for hjertet vårt er å få ned hvilepulsen. Som vi får ned ved å være i aktivitet.

Der hvor ingen skulle tru et tre kunne bu
Og som strikker sitter jeg mye stille. Heldigvis har jeg en jobb som holder meg aktivitet, men det er aldri galt å ta en tur daglig. Om ikke annet enn for å se våren komme, bli bedre kjent med Oslo, få frisk luft og farge i kinnene.

En hjertetyv
Så det er det jeg har gjort de siste 30 dagene (bortsett fra én da, ingen er perfekt ...). Hver dag har jeg gått en tur, lang på fridager, kort på jobbedager, og festa et strikka hjerte i et tre og tatt bilde. 

Hjertet mitt har sett våren komme
Hver dag har jeg vist et bilde på Instagram som jeg så har lenka til Twitter. Jeg har lasta opp et bilde på facebook, og på flickr. Jeg håper jeg har vært med både på å skape interesse og nysgjerrighet rundt LHL og kampanjen Hjertelig hilsen. (Og litt rundt geriljastrikking ;)
Tilfeldigvis veit jeg nå hvem som bor her.
I dag, på kvinnedagen 8. mars er siste dagen jeg skal tagge et tre. Det har vært en god måned for mitt hjerte. Hvordan står det til med ditt? 

Det første hjertet. Nå borte.
 Hvis du vil se alle bildene kan du se dem her.

19 kommentarer:

 1. Du har i alle fall fått meg til å tenke på hjertet mitt, og at jeg bør ta bedre vare på det! En vakker kanpanje syns jeg :) Ha en fin dag videre!

  SvarSlett
 2. Liker dette veldig! :)

  SvarSlett
 3. Veldig fin kampanje! :-)

  SvarSlett
 4. Vakkert. Viktig. Rørande. Takk!

  SvarSlett
 5. Anonym8.3.12

  For en fin kampanje!!

  SvarSlett
 6. Fantastisk flott! Dette likte jeg veldig godt, et kjempemessig påfunn og mange flotte bilder!

  SvarSlett
 7. Herlig!! Det var en flott kampanje;) Gratulerer med insatsen for en kjempeviktig sak!

  SvarSlett
 8. Så utrolig fint!!! Burde stått i avisen - eller et fint magasin eller noe. Du er så flink og kreativ!

  SvarSlett
 9. Det var da en rigtig god idé at gøre opmærksom på kvinders hjerteproblemer på den måde.
  Her i Danmark er der også fokus på kvinders hjerter gennem hjerteforeningen - men har ikke hørt om en lignende kampange.
  Hilsen Mona

  SvarSlett
 10. Det er en meget smuk tanke, tænk lige på alle de mennesker som bliver overrasket over de kønne hjerter rundt omkring.

  SvarSlett
 11. De er så fine og hyggelige og egentlig også tankevækkende, når man hører om årsagen til dem. Jeg har kigget på dem hver dag på Twitter og ville ønske, jeg havde kunne gå ud og finde dem selv.

  SvarSlett
 12. Eg håpar at den som har "forsynt" seg at det hjertet du hang opp fyrst har brukt det til noko fint, slik at hjertet ditt kan spre glede i lang tid framover.

  SvarSlett
 13. Hei. For en genial ide og så festlig da. Skulle ønske at heila landet hadde blitt med på dette. :)

  SvarSlett
 14. Anonym9.3.12

  Veldig vakkert! Takk for flotte bilder!

  Monstermønster

  SvarSlett
 15. Kjempe flott måte å bruke strikkepinnene på :) Flott blogg du har.

  SvarSlett
 16. Hei! Så din idé! Håper virkelig at mange lot seg glede av det, og ikke irritere!! Det er absolutt en idé å spre videre. Har du fulgt mønster til hjertene, eller er det frihånd? De var så fine i fasongen

  Hilsen Sybjørg

  SvarSlett
 17. Dette her er både nydelig og rørende. Du er flink!

  SvarSlett
 18. Fantastisk! Hadde blitt så glad om jeg hadde sett disse hjertene rundt om i byen. Kult gjort!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...