9.2.12

Mine ti beste strikkebøker: Plass 9

I serien Pinneguri omtaler strikkebøker skal jeg i denne posten omtale ikke-strikkebok, magasinet Selvedge som heller ikke er et strikkeblad. Det er et Inspirasjonsblad.Og grunnen til at det får en plass her er fordi det er relevant for det jeg lager sjøl av mønstre. Jeg har et par numre på badet, på soverommet, på kjøkkenet - og fra tid til annen drar jeg ut ett og blar igjennom for å se om noe fanger øyet mitt. Som nå da jeg skulle skrive om det, oppdaga jeg en reportasje om Amy Butler som jeg ikke hadde lagt merke til tidligere.

Det franske numret
Bladene mine er fulle av merker på bilder, farger, designelementer, detaljer og ideer som jeg kunne tenke meg å strikke noe på. Sokkene Olja lyn starta som en idé fra Selvedge.

Vakre, repetitiative mønstre
Ja, hva skriver de om da? Det er først og fremst et blad for håndverkere om håndverk i alle sjatteringer: Stoff (The Glabalization of Fabric), møbler (The home of the Chinese fashion designer Ma Ka), broderi, om gamle håndverksområder, om arts & crafts og andre bevegelser, mote i betydningen stofflighet, materialer; de skriver om hva som rører seg der ute, blant annet på etsy, hva det søkes på på nettet. De skriver om kunst og farger, eller hva med artiklene: Checks and balances - domestic weaving of Jingsu province, Eastern Cina eller Augusto Paninin's Collection of Middle Eastern and Venetian Glass Beads. Bare titlene er jo fargeeksplosjoner! 

Sånn presenteres motens familietre
Og så har de utrolig vakre reklamer - bare de er fulle av inspirerende bilder og fortellinger som kan følges videre.

Formatet, kvaliteten på papiret, prisen, bildene, journalistene, tekstene, temaene - egentlig er det perfekt for satire som tumblr fordi det balanserer på en knivegg av det opphøyde og hverdagsdesign i nte potens.

Det er britisk og kommer ut seks ganger i året, koster 269 kr på Narvesen i Norge. Hvis jeg skulle ha laget et blad så ville det vært dette.

Nå som jeg er på en garndiett (som forøvrig som alle dietter går lukt til helvete i februar - mer om det seinere) så kanskje jeg skal ta meg råd til å kjøpe bladet oftere. Narvesen på Grünerløkka i Oslo har et utrolig tilbud av strikke-designblader så det er ingen grunn til å bestille fra utlandet lenger.

2 kommentarer:

  1. Fy flate - jeg digger sånne innlegg som dette!
    Jeg "ilte" baklengs og leste omtalen av Zimmermann-boka også.
    Tusen takk! Jeg ser allerede fram til neste omtale!!!

    SvarSlett
  2. Jeg har et enkelt eksemplar, som jeg købte på V&A, da jeg så deres fantastiske quilteudstilling i 2010. Jeg er stærkt misundelig på, at man kan købe det i "løs vægt" hos Narvesen, selvom det er dyrt. Jeg gav omkring 100 dkr. for det eks. jeg har. Jeg må vist se at tage mig sammen til at købe et abonnement.

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...