16.1.12

Ovenfraogned

Den nye strikkejakka mi, September Song (man er da internasjonal ...), er strikka fra toppen av kragen og ned, og er tenkt ut i mitt eget hodet. Kanskje jeg burde rådført meg med noen underveis for dette er på ingen måte den perfekte jakka jeg hadde en idé om da jeg starta.

Jeg har hatt lyst til å lage stripete jakke i lang tid, egentlig helt siden jeg så jakke til puenktchen. Hun har brukt Wollmeise, men jeg har brukt Hifa Hjertegarn. Hun er litt slankere og passer nok en stripete genser bedre enn meg (det er en grunn til at jeg ikke viser genseren, eh, modellen, i profil, for å si det sånn), men som en varm inne- eller hyttejakke fungerer striper for oss runde også. Kanskje særlig med tanke på fargevalget mitt?

Da jeg så freckle sin kragejakke (Ravelry-lenke) forleden blei jeg helt sikker på at jeg ville strikke stripejakke jeg også.


Ser du raglanen på ermene? Der skal ikke reglan være. Raglan skal være i linja ned til ermehulen, den. Dermed har jakka fått en litt spesiell fasong, den sitter utpå armene i stedet for trygt over skuldrene og ned. Det jeg har gjort er å anslå feil oppdelinga av ermene og for- og bakstykket  - ermene er blitt for spisse ovenfra. Jeg prøvde å rette det underveis ved å øke mer på ermene og slutte å øke på bolen, men problemet blei bare delvis avhjulpet.


I tillegg er den strikka fram og tilbake. Det blir mange vrange masker. Altfor mange til å ville gjenta eksperimentet. Grunnen til at jeg valgte det var for å slippe å klippe opp, men jeg kunne ha klipt opp mange jakker på den tiden jeg brukte på å strikke vrangmaskene her.


Lengdene og breddene ellers er greie; problemet blei toppstykket.
Det som er det beste med jakka er at det gikk nesten 400 gram garn i den, og den var kjapp å strikke på pinner 3 og 3,5 selv om det blei mye vrangstrikking.

Jeg har mer Hifa-garn, jeg :)

11 kommentarer:

 1. Eg er mektig imponert eg.
  Og syns fargane var absolutt nydelege! Bra jobba :-)

  SvarSlett
 2. Härliga färger - och jag gillar verkligen kragen!

  SvarSlett
 3. Det ser fint ut, spesielt fargene. :)

  Det er sant at vrangmaskene er brysomme og jeg har ikke heller fått gode resultater med raglan strikket fra halsen ned.

  Jeg kunne ha tenkt meg å løse opp raglandelen av genseren og strikke det på nytt. Etterpå skulle jeg sy kroppedelen og ermene tilbake. Det er også ganske tråkig, men tar sannsynligvis mindre tid enn å strikke det på nytt.

  SvarSlett
 4. Så tråkigt att tröjan inte blev helt lyckad :-( Jag gillar de breda ränderna, och kragen!

  Jag har stickat lyckade raglan-tröjor uppifrån till mig och äldste sonen (10) efter att ha läst Custom Knits av Wendy Bernard. Rekommenderas! I uppföljaren Custom Knits 2 finns ännu mer info. Böckerna innehåller även andra typer av ärmar uppifrån och mycket tips och tricks om att designa själv.

  SvarSlett
 5. Syns jakka ble fin jeg! Liker striper!

  (Men å si at du er RUND er vel kanskje en fornærmelse mot de som faktisk er det? Syns du ser svært så innsvingt ut på bildene i hver fall).

  Og nå burde jeg kanskje grave frem Nøstebarn-kragejakke-ufoen min fra 2009, for jeg ble litt inspirert her..

  SvarSlett
 6. Den er smuk, din jakke. Ærgeligt med problemerne i skulderområdet, men jeg håber, du får meget fornøjelse af den alligevel, for flot, det er den!

  SvarSlett
 7. Du skal se det blir ei trofast go`jakke likevel! Det var nydelige farger!

  SvarSlett
 8. Reint bortsett frå at eg ser det med raglandfellinga så tykkjer eg jakka var skikkeleg kledeleg. Du sesr også bra ut i den, slank og med fin sving i midja. Dessutan så har altså i alle fall ein studie vist at den optiske illusjonen med horisontale versus vertikale striper gjer at det er dei som har horisontale striper som virkar slankast http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/3351615/Horizontal-stripes-make-you-look-thinner.html

  SvarSlett
 9. Asplund og alle andre som har kommentert på fargene, takk! Det var jo fargene som gjorde at jeg hadde lyst til å strikke meg en jakke også :)

  K., jeg lærte veldig mye av å strikke denne jakka, og det er alltid artig å strikke noe lignenede uten at det er likt.

  Malin, tusen takk for boktips, jeg har snart fødeslsdag :)

  Annepålandet, ja, jeg burde sagt overvektig i stedet for rund. Jeg er liksom mer firkanta enn rund egentlig. Og ja, få se Nøstebarnjakka di ferdig da? Den kunne jeg tenke meg å lage, sånn som den står skrevet også. Jeg har mye nøstebarngarn som jeg kan bruke. Til en stripete en ;))))

  Mette, den lenka var genial, tusen takk!

  SvarSlett
 10. Den är jättefin! Och fantastiska färger - en perfekt septemberjacka! ;)

  SvarSlett
 11. Helt underbara färger. Kände att jag blev glad, bara av att se den . Imponerande. :D

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...