1.1.12

Mine ti beste strikkebøker: Plass 10

Jeg har 120+ strikkebøker. Og minst like mange strikkeblader. Hvor mange kilo garn jeg har veit jeg ikke, men jeg innbiller meg at de to henger litt sammen. Jeg har strikkebøker det går lang, lang tid mellom hver gang jeg titter i, men som jeg ville ha kasta aller først ut av vinduet for å redde hvis det skulle oppstå en brann. Eller testamentert bort til en god strikkevenninne. Eller bare trekke fram og vise til andre: Denne boka kan du ikke leve uten hvis du strikker seriøst!

Jeg har samla 10 sånne bøker som jeg skal prøve å omtale det nærmeste året.

Første bok ut er en bok som kanskje kunne kommet i kategorien Hederlig Omtale også, Knitting Around av Elizabet Zimmermann.


Jeg kjøpte boka utelukkende av én grunn, det var et større kapittel om prosentsystemet hennes. Og den vakre Fair Isle Yoke Sweater with Henley Neck, da, men mest for fargene.

Men boka - som er den siste hun gav ut - er egentlig en blanding av en biografi og klassiske Zimmermann-mønstre som har vært utgitt andre steder tidligere. Jeg er ingen bionerd, men jeg elsker de gamle bildene fra en om ikke overklassebarndom i England, så ikke langt unna, og en tilsyneslatende welltodo livsførsel i USA. Og det er artig å se at på mange av bildene bruker barna strikka gensere, jakker, luer ...

Kanskje du ikke veit hvem Zimmermann er? Da er ikke dette boka å starte med, dette blir både litt for internt og personlig. De menneskene jeg kjenner som elsker Zimmermann har oppdaga allsidigheten hennes, man sjøl blir litt utilstrekkelig sammenligna med sånne mennesker.

Når det er sagt, det er en interessant bok for strikkere også, særlig hvis man leiter etter løsninger på problemer man har møtt. Som nevnt, prosentsystemet hennes. Oppskrifter (eller forklaringer, som jo er Zimmermanns styrke) på gensere, sjal, sokker noen veldig smarte halser, noen veldig vakre votter. Og så er det et svært kapittel om hvordan man konstruerer en norsk genser :)

Det aner meg at denne boka ville kommet høyere opp hadde jeg oppdaget den på et tidligere stadie i strikkelivet mitt. Eller om jeg ikke hadde hatt andre gode og norske strikkebøker. Men jeg følte jeg ikke kunne ha en strikkebokliste uten i det minste ha én av bøkene hennes på den, og av de jeg har er det denne jeg har lest mest i.
---
Lån gjerne ideen til et år av strikkebokomtale.

21 kommentarer:

 1. Godt nytt år!
  Spennende serie du har startet, gleder meg til å se hvilke bøker du har valgt.

  SvarSlett
 2. Å, så spennende og ikke minst skummelt, fare for at strikkebokbiblioteket får på fyll :D:D

  Ha et strålende nytt år :D

  SvarSlett
 3. Gleder meg til å følge med på denne serien!
  - Trenger du virkelig en strikkebok til, mamma? hørte jeg nylig.
  - Og det gjorde jeg faktisk, selv om den var en liten skuffelse (mer om det en annen gang).

  Og det er fortsatt veldig langt igjen til 120...

  SvarSlett
 4. Det blir spennende å følge serien! Flott med ny og god inspirasjon! :)

  SvarSlett
 5. Moro! Jeg elsker ærlige bokomtaler, har et stort strikkebibliotek, men har ikke fått kommet til 120 ennå;)

  SvarSlett
 6. Hei!! Godt nyttår!! Hvilken Zimmerman bok burde jeg begynne på?? jeg skjønner at damen har noe å lære bort!! Hilsen AnneKari:-)

  SvarSlett
 7. Happy New Year! That's quite an endorsement; I can't wait to read about the other nine.

  SvarSlett
 8. Spennende med slike kåringer fra egen bokhylle - din er sikkert ulik min, og jeg får helt sikkert tips til nye bokkjøp... Bare ta de i rask rekkefølge du - trenger ikke porsjonere innleggene utover året!

  Godt nytt år i strikkingens tegn!

  SvarSlett
 9. Marit, en viss spenning må det være ;) Få høre om dine, da?

  Tori, få høre! *nysgjerrig*

  Monstermønster, jeg er litt eldre enn deg så det er bare rettferdig at jeg har noen flere enn deg! ;)

  Quiltefia, et godt spørsmål! Jeg har bare tre av bøkene hennes ... kanskje den ene er like grei som den andre. Det spørs jo litt hva du leiter etter også da. Workshopboka hennes er kanskje den som er mest teknisk, mens Almanakken er mer for de som er i startgropa (og ikke har lyst (?) til å tenke sjøl). Der er flere av klassikerne hennes også. Men én bok må man ha. Tycker jag, det :)

  SvarSlett
 10. Ville forresten tipse deg om Solveigs vottekalender, siden du tipset om Solveigs vottebok.

  http://www.capris.no/product.aspx?isbn=9185889393

  SvarSlett
 11. En rigtig god ide du lancerer her. I Danmark oplever vi en pæn interesse for Elizabeth Zimmermann, og til www.fiberfest.dk
  har vi en workshop med hendes principper, og den blev overtegnet som en af de første. Det havde vi ikke troet muligt.

  SvarSlett
 12. Så spennende konsept! Jeg følger spent med og er stygt redd for at jeg nå kommer til å få noen flere bøker på ønskelisten min... :-))

  SvarSlett
 13. For en spennende serie! Er rekkefølgen vilkårlig, eller er det en rangering her?

  Jeg ryddet nylig i strikkebøkene mine (les: tørket støv), og lurte litt på om jeg skulle omtale noen av dem i bloggen. Vi får se etterhvert - det er i hvert fall veldig spennende å lese om dine favoritter!

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 14. Anonym1.1.12

  Spennende! Det er lett for at div. strikke bøker/ sy bøker fort dominerer bokhyllen..
  Eg vet ikke hvor mangen eg egentlig har...ganske mangen i allefall.. Skal følge med her freover å se, kan jo være eg må kjøpe litt flere:)

  SvarSlett
 15. Yes - akkurat det jeg trenger for å finne flere gode argumenter for å bestille flere bøker på capris.no!!!! Denne serien gleder jeg meg til å følge - takk for at du gjør dette!!

  SvarSlett
 16. Bra idé. Med din inspiration presenterar jag Månadens bok. Ha det så bra och sticka mycket.

  SvarSlett
 17. Så gøy! Håper å få noen ideer her etterhvert:) Jeg har noen få bøker og jeg er veldig glad i Knit real Shetland av J&S. Gleder meg til fortsettelsen på bokserien din:)

  SvarSlett
 18. God ide. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

  SvarSlett
 19. Gjett at jeg ble misunnelig nå! Gleder meg til jeg også blir stolt eier av strikkebøker:) Heldige du med så stort bibliotek :D

  SvarSlett
 20. Trenger du et lån for å finansiere prosjektet ditt eller utvide virksomheten din?
  Vi er investorer som gir ut lån på 1,9% rente, hvis interessert vennligst send oss din prosjektplan via e-post til: alas_loanfirm@outlook.com eller whatsapp-+1 (859-594-2902)

  SvarSlett
 21. Trenger du et lån for å finansiere prosjektet ditt eller utvide virksomheten din?
  Vi er investorer som gir ut lån på 1,9% rente, hvis interessert vennligst send oss din prosjektplan via e-post til: alas_loanfirm@outlook.com eller whatsapp-+1 (859-594-2902)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...