4.1.12

26 gram her, 31 gram der ...

... det blir fort til over en halv kilo med votter, det.


Votter veier ikke så mye per se, men når man strikker jevnt og trutt blir det fort en del gram likevel. Disse syv parene har jeg strikka de siste 2-3 ukene og tilsammen veier de 512 gram. Like mye som tre hesper med Wollmeise ... for man må jo sette ting i perspektiv, ikke sant?

Ikke bare skal 2012 bli et votteår, men det skal bli: Mer ut, mindre inn. Dessverre har jeg et par store garnpakker påvei så sånn sett hjelper ikke disse mye. På kiloene, altså. Men på nedstrikkinga, den følelsen jeg har av å ha tatt kontroll på noe som var litt ute av kontroll, den er styrka.
Noen av vottene er strikka på rester - det vil si, alle votteparene er strikka på rester, men rester i denne sammenhengen er litt vidt begrep siden noen av nøstene nesten ikke var brukt fra før av. Og hvis du lurer, jeg er på mitt femte par fra boka Solveigs vantar. Kun 121 igjen :)

Siden det er votter som rår så tenkte jeg at jeg skulle se hvor mange vottebøker jeg har. Dette er svaret. Med andre ord, en del. Noen av mine beste bøker er her. I tillegg har jeg endel samlebøker, med gode og vakre vottemønstre også.


Ikke nok med det, jeg har også en perm full av ikke-ennå-strikka-votter ...


Ja, jeg er visst litt sånn mappedame, for alle votter som allerede er strikka fra løse mønstre, de ligger i en annen perm ...

19 kommentarer:

 1. Godt nyttår. Du inspirerer.
  Jeg vil også strikke fine votter i 2012, og gikk på en smell med bøker på Capris...fordi garn er jo fyfy, når an slanker:)

  SvarSlett
 2. He, he, sånn er det, og bøker er jo alltids greit å ha da :)

  SvarSlett
 3. Anonym4.1.12

  Der var det mangen flotte votter!

  SvarSlett
 4. Smukke, smukke vanter! Så mange par på 2-3 uger? Hvor er du dygtigt. :-)

  SvarSlett
 5. Så utrolig mange nydelige votter. Jeg liker også å strikke votter så håper jeg får strikket mange fine par i 2012. Det skal jo garnslankes her i gården også, og vottegarn er det vel ikke helt manko på så dette blir et flott nytt år.

  SvarSlett
 6. Sikke smukke vanter du har strikket - det der motto med mere ud mindre ind er rigtig godt, men mon det holder? ;O)

  SvarSlett
 7. Det var mange luffer på kort tid og så flotte de er. :)
  Rigtig god fornøjelse med de næste 121 par :)

  SvarSlett
 8. Vilka fina färgkombinationer du gör . Du är fantastiskt färgsäker. Kul att hitta din blogg.

  SvarSlett
 9. Nu har jeg bestilt vantebogen fra biblioteket, for jeg har også lyst til at strikke vanter, har prøvet mit første par i efteråret.
  Og dine strømper er også på to-do listen. De er så smukke. (dem på din blogheader)
  Tak for inspiration!
  Knus Elsebeth

  SvarSlett
 10. Du og du som du inspirerer!!! Lurer på om jeg må bestille Vantboken Solveigs Vantar jeg også. Er den fin? Jeg har holdt igjen litt på det fordi den har vært så innmari dyr, men nå så jeg at den har blitt litt billigere.... Jeg har kalenderen, men det er vel ikke nok for en strikkenerd som meg ;)
  Det blir nok noen votter på meg også i løpet av året. Det er jo så gøy å strikke votter.
  Gleder meg til å se flere votter herfra.
  Og du, Godt Nytt År forresten ;)

  SvarSlett
 11. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer!

  Hyggelig sagt, Kerstin og Elsebeth :)

  knitnetty, det er kanskje den rareste boka jeg har. Jeg er egentlig veldig opptatt av en boks graffiske uttrykk og jeg tror ikke jeg hadde kjøpt boka hadde jeg stått med den i hånda på bokhandelen - den er rett og slett for hjemmesnekra og "amatørmessig". Dårlige, uskarpe bilder, bilder av petuniaer på rosevotteoppskrift, småfeil i mønstrene, lite inspirerende farger, kjedelig garn, tett, liten skrift ... "alt" er galt med denne boka. Men oppskriftene, ahhhhhhaaaa! Det er en skattekiste uten like.
  Og det aller beste: Mine strikka votter fra denne boka blir veldig, veldig mye vakrere enn i boka ;)))) Og så er det faktisk noen av dem som også er inspirerende i farger og garn, da. Soppevottene f eks, de gleder jeg meg til!

  SvarSlett
 12. Pinneguri: Takk for svar - nå er jeg overbevist og har bestilt boken :D Jeg gleder meg som "en unge på julaften" til å få den.

  SvarSlett
 13. Utrolig! For et strikketempo, og for noen votter! Bøyer meg, i støv og falne granbar.

  SvarSlett
 14. Hello from Indiana!
  I have been into mittens and gloves the past year, and just got Handplagg this
  Christmas. Do you knit patterns from Mary Olki or Eeva Haavisto, these Finnish ladies?
  Next October the Nordic Museum in Seattle is doing a conference all about mittens...!

  SvarSlett
 15. stashmuffin, as I am not going to Rhinebeck this year I might have to go to Seattle instead :))))
  Glad you got Håndplagg, it's a great book.
  I have one (the?) book by Eeva Haavisto, the other lady I have not heard off, but will look into too, thanks for the tip.

  SvarSlett
 16. Mange fine votter du har strikket, og så fort!! Imponert:-)

  SvarSlett
 17. Du er heldig som er ordensmenneske. jeg har noe i perm, noe i kassetter og noen oppskrifter i en haug. Og mange mange strikkebøker.
  Er det organisert en KAL for Solveigs vantar? Det hadde vært ok om vi kunne det, for det er mange som strikker fra den boka. Da kan vi også diskutere hva vi synes om boka, om noen har kjenneskap til vottene fra før, om oppskriftene er gode nok etc.

  SvarSlett
 18. Fiiine votter og ikke minst nydelige farger!

  SvarSlett
 19. Ja, altså ... strikkingen imponerer meg ALLTID. Men permer.. Ja da jeg har permer og tenker alltid på at jeg burde hatt en perm med hva jeg har gjort, garnvalg og alt det derre... Men det systemet ditt... Wow sier jeg bare, sånn litt lostforwords..

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...