6.12.11

For noen typer!

Dessverre, det er ikke mer enn noe mer spennende enn de svært så fiktive karakterer det gjelder, alle dvergene på det nye votteparet mitt. Men de er noen skikkelige typer altså.

Jeg likte veldig godt fargevalget til Spilly Jane i det opprinnelige vottemønsteret, rødt/hvitt/blått på en svart bakgrunn er en vanskelig fargekombinasjon å slå. Og jeg har garnet også, Palette fra KnitPicks.


Men det er kjedelig da, å strikke i identiske farger som i et mønster. Er det ikke? Og selv om jeg ikke er det minste glad i å bruke Superwash i votter (de blir fort veldig slaskete ved bruk) så er det et og annet unntak. Sa hun unnskyldende.

Garnet er 6 farger av Skinny Bugga!, som tilsammen veier 66 gram. Jeg veit ikke hvor mye jeg har brukt av hver farge, dessverre. Jeg var litt usikker på om jeg villa ha grønt nok siden garnnøstet var litt lite, men det er drøyt, det garnet. De er strikka på 2 mm i vrangborden og 2,25 resten. Det kjipeste med dette mønsteret er at alle typene har tre omganger med tre farger ... bra det ikke er mer enn 60 masker rundt, da.


Det blir mye tråder, men heldigvis har jeg strikka inn de fleste, både begynnelsen og slutten så på de klipper jeg bare av. Det er bare noen få omganger der det blei litt vanskelig å få til innstrikkinga så jeg må uansett gå over vottene og sy inn en og annen ende.


Jeg har en venninne som er veldig god på å sy, og hun har laget noen rimelige gavebager som jeg har gått til innkjøp av. Denne bagen er jo helt perfekt til dvergene, da. (Og den andre bagen er en muffinbag - og gjett hvem som også har kjøpt et muffinsmønstra vottemønster ... ;)

10 kommentarer:

 1. Her overlates ingenting til tilfeldighetene nei! Tøffe votter, men synes også det holder med to farger per omgang :)

  SvarSlett
 2. bedårende dverger ;)

  SvarSlett
 3. Hvor er de bare seje :-) Fede farver!

  SvarSlett
 4. Åh - det er jo nissane frå dei fine krokbragdløparane me lagde for mange år sidan. Der var visst englar og juletre også den gongen.
  Fint vart det iallefall i strikk!

  SvarSlett
 5. Tusen tusen takk.

  De var deilige på vei hjem fra strikkeklubb i dag. Og posen er nå fylt med mitt strikketøy.

  SvarSlett
 6. jtennfjord9.12.11

  Du lager så fine ting! Og nydelige farger! Jeg skulle gjerne fått tak i et par votter til min australske stemor. Hun er fargerik og morsom. Selger du eller strikker du bare til dine kjære og kjente? Har du tips til andre som eventuelt selger?

  SvarSlett
 7. jtennfjord, takk for hyggelige ord. Jeg lager i veldig liten grad på oppdrag så jeg foreslår at du kan søke votter på epla.no :)

  SvarSlett
 8. Skikkelig tøffe votter...knallsøte dverger :-))

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...