16.11.11

Men hvem er Rikke?

Av og til vandrer mønstre som en vinterforkjølelse, det begynner med at én på trikken hoster og uka etter ligger halve Gausdal med feber.

Mønsteret Rikke tror jeg kan bli en sånn en. Jeg så det beskrevet i Kverulatinnens blog her om dagen, og nå er det allerede av pinnene mine - enda det ikke var det jeg skulle strikke ... Virusaktig!

Mønsteret er både kjempeenkelt og gratis, og det er over 500 variasjoner av det på Ravelry i alle forskjellige tenkelige og utenkelige garn allerede.
Jeg tenker allerede at jeg har lyst til å strikke enda flere av den, men kanskje forenkle mønsteret ved å strikke fram og tilbake i stedet, med rette og vrange omganger. Jeg skjønner ikke riktig hvorfor man skal strikke denne lua rundt? Med alle de vrangomgangene det betyr?

Sjøl har jeg strikka det i garn Toots LeBlanc & Co. 40 % merino, 60 % angora. Jeg fikk det som gave for et par måneder siden, og det var bare helt utrolig nydelig, tykt, mykt, rett farge og spennende spunnet. Så jeg har gått og fundert på hvilket mønster jeg skulle bruke for virkelig å få vist det best. Da jeg så denne lua så jeg koblingen med en gang.


Men det er noe rart med angora. Jeg strikka et par omganger som så fine ut, nice stitch definition, som det heter på nynorsk. Men når jeg strikka videre og hendene mine stadig vekk var borti garnet blei det totalt flatt og uten liv. Så selv om garnet hadde potensialet i seg så blei det viska ut under hendene mine.
Likevel, jeg er veldig fornøyd med resultatet. Hvis den ikke strekker seg veldig i løpet av vinteren tror jeg at jeg har funnet en ny yndlingslue (hørt meg si det før, ja ;p).

Uansett, neste gang blir det Bugga! eller Traveller fra Sanguine Gryphon. Jeg får skynde meg å kjøpe garn fra dem før de legger ned :(

13 kommentarer:

 1. Kjempefin lue, fin farge og du ser jo ut som ungdom! ;) Tror jeg må strikke meg en sånn jeg også!

  SvarSlett
 2. Marion, takk, takk, da skulle du sett de andre 492 bildene ;))))
  Og ja, lua kommer med anbefaling!

  SvarSlett
 3. Er det nå jeg triumferende skal fortelle at jeg strikket denne allerede i våres?

  Og strikket den frem og tilbake for å slippe alle vrangomgangene?

  Og at den er allerede forfremmet til yndlingslue?

  SvarSlett
 4. Og hvorfor overrasker ikke dette meg, Monstermønster ;)))) #mereteruler

  SvarSlett
 5. Kjempefin lue (og ungdommen inni den)! Jeg er imponert over timingen din, akkurat når jeg trengte et kjapt prosjekt med et passe tykt garn med halvveis tykke pinner, så stiller du opp! Mao, denne kan sees som ferdig prosjekt hos meg om en måneds tid, sånn ca. Må bare få tak i garn først. Pussig at man aldri har garn som passer til det man skal lage, selv om man har et garnlager...

  SvarSlett
 6. Menne...det er da ingen grunn til å fortvile over at sanguinegryphon legger ned. De skal jo oppstå igjen med samme garn i to selskaper bare noen måneder senere. det er bare en strukturell omorganisering.

  SvarSlett
 7. Shun, sant nok, det blir jo bare dobbelt av det beste :)

  Elisabeth, du kan jo lage en prøvelapp med to (tynne) tråder? Ellers - alltid hjelpsom, veit du ;D))

  SvarSlett
 8. Nais lue ! Om du er på jakt etter garn med hukommelse og struktur hadde jeg noen bra erfaringer med Well manor farm's gotland lace. Problemet var bare at det røyta /dryssa som et *.

  SvarSlett
 9. Fin lue! Men jeg lurer på - sitter den godt når det bare er vrangmasker og ingen ribb?? Blir det tett over ørene uten stretch? (Hilsen passform-nerden)

  SvarSlett
 10. Nå håper jeg du abonnerer på kommentarer, Anne ;)
  Jeg ville prøve lua noen dager før jeg svarte deg, for den har jo stort slaskepotensiale men ville den leve opp til det? spurte jeg meg sjøl.
  Etter tre dagers bruk summerer jeg opp: Utrolig deilig lue å ha på hodet, varm og myk og så føler jeg meg vel i den. Men ikke en lue for skigåing, til det vil den skli for mye når jeg er i bevegelse, den er altså ikke trang nok (slaskepotensiale light?). Det blir litt dytting på den, og jeg ser at jeg på et tidspunkt enten må hekle en kant på innsiden for å stramme den inn eller prøve varmtvannstrikset. Oppsummert: Lua er så fin at problemer som måtte komme tar vi når de kommer.

  SvarSlett
 11. Jo denne var fin og frister meg også:)
  Men kanskje det hadde vært en ide å strikke de første omgangene med tynnere pinner for å få den til å sitte litt strammere rundt ørene?

  SvarSlett
 12. Anonym19.11.11

  Interessant! Og lua så jo genialt enkel ut - og fiiin!

  SvarSlett
 13. Takk for svar! Høres ut som en lue for meg! Noterer meg Marits råd, det høres lurt ut.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...