8.11.11

Magisk eller ikke magisk, det skal fungere

Enda en barnebukse (som vanlig med Marianns oppskrift som utgangspunkt) til julekurven min, den jeg skal ha med på jobben om et par uker.

Den er strikka i Dale babyull, på pinner 2,5 mm og veier 167 gram. Jeg har brukt fire forskjellige farger, og det er godt det bare er noen og tredve gram igjen; for det første liker jeg ikke garnet særlig og for det andre forsøker jeg en skikkelig stashdown nå.


Mot slutten når jeg hadde bare litt lite garn igjen, ville at buksebeina skulle være identiske så tenkte jeg at det var lurt å strikke begge beina samtidig; det gjelder det å strikke like mye på begge. Jeg tenkte det ville være en god idé å bruke Magic Loop med begge beina på en rundpinne.
 

Jeg har ikke noe imot magiske metoder, og jeg bruker den ofte når jeg strikker - både til sokker, luer, halser etc. Men to sammen derimot, da trøbler det seg for meg.

Så da var det tilbake til to sett med strikkepinner - 2 omg med garnet fra begge ender på hver side. Jeg kom til mål raskere på denne måten.


Det er sikkert bare et spørsmål om trening.

19 kommentarer:

 1. Så utrolig flotte farger!!

  SvarSlett
 2. Signe, så fint at du mener det. Jeg blir lett småkvalm etter å ha slitt med dem i uker ... håper noen andre syns de er fine og kjøper dem prompte på julemarkedet ;)
  Takk for hyggelig kommentar som jeg disser :)

  SvarSlett
 3. Jeg synes også det kan gå litt tregt med denne magiske loopen, kanskje trening som du sier. Men praktisk når du er på reise, ingen pinner som blir borte, eller på forelesning, ingen pinner faller i gulvet og sier "pling, her sitter det en og strikker".

  SvarSlett
 4. Hehehe kjenner meg igjen der du gitt...prøvde meg på det med 2 bein på en rundpinne i går men neida...funket ikke for meg nei. Så da tar jeg ett bein i gangen, man det var jo lurt å strikke begge sånn som du har gjort da:) Takk for nok et godt tips!
  Buksa er kjempefin!

  KLem

  SvarSlett
 5. For en utrolig kul bukse, digger fargene!!!

  SvarSlett
 6. èn rundpinne har jeg aldri prøvd. Synes det blir for knot med to rundpinner. Mulig det er enklere med en, men foreløpig gjør jeg som deg - holder meg til det som virker enklest her og nå: strømpepinner.

  Helt sikkert noen som faller for så friske farger!

  SvarSlett
 7. Har egentlig samme opplevelse med to-på-en-gang :) Magic loop liker jeg veldig godt, og strikker gjerne to sokker samtidig med magic loop - men da én magic loop per sokk og noen omganger på hver om gangen. Blir for fort bare krøll i garnet ellers.

  Flott bukse! Lurer på om jeg noen sinne kommer over at jeg hater å strikke ribb lenge.

  SvarSlett
 8. Jeg synes det er litt artig å strikke to på en rundpinne. Det største minuset er at man må rekke opp to sokker i stedet for en hvis/når mn gjør feil i hælen... Kan godt agere heiagjeng/trener når jeg en gang får slept meg til Oslo :)

  SvarSlett
 9. så flotte farger! og den kommer nok godt med. og nok en lur ide, å strikke fra begge ender av nøster *klasker meg hardt i panna*
  har du flere tips på lur kanskje???

  SvarSlett
 10. Djerve og fine farger, dette synes jeg du er så flink til! Men enig ned deg, jeg er ikke fan av Dale babyull. Jeg synes det "gnisser" både i strikk og i bruk.

  SvarSlett
 11. Anonym8.11.11

  Kjempe flott!! Smart å bruke garnet i begge ender. Siden eg ikke har tenkt på det så kjøper eg gjerne to nøster..det blir jo så mye rester.

  SvarSlett
 12. MarteS @ ravelry8.11.11

  Kjempeflotte farger!! Jeg har selv prøvd meg på magic loop mange ganger, og hver gang har jeg like forbarsket gått over til 5 stk strømpepinner... man må sikker bare øve og øve og øve og øve.... :)
  Veldig hyggelig å treffe deg på flyplassen, og etterpå følte jeg meg litt teit fordi jeg rettogslett ble litt starstruck!! For meg er du en av de store strikkedamene, som jeg stadig vekk titter innom for inspirasjon og tips og råd! Og du har laget det latviske vognteppet, som jeg har så innmari lyst til å strikke men som jeg aldri klarer å bestemme meg for hvilke farger jeg skal bruke... Og det var forøvrig "kjærringsjalet" som avslørte deg ;)

  SvarSlett
 13. Det handler om øvelse og en lang nok rundpinne. Rundpinnen på bildet ser for kort ut, da blir det lett knot. 100 cm er fint!
  Uansett strikkemetode eller garn du ikke liker, fargene var bare digg!

  SvarSlett
 14. Judith, jeg tenkte tanken, at de var litt korte. Egentlig har jeg snakka om det sjøl tidligere også, at det bør være litt lengde på dem. Men likevel ... Vel, jeg gir meg ikke, jeg prøver igjen en annen gang det passer seg.

  Mari, ribb er mindless knitting. Just saying ;)

  Torirot, man bruker da trepinner, gjør man ikke ... ;)

  Takk, Marion, Lena, Gryda, Sysleglad, Iselin og Rigmor :D)

  Starstruck du, Marte ;p)

  Anja, kaféstrikk når du kommer!

  SvarSlett
 15. Anonym9.11.11

  Kjempefine ribbebukser du lager! Heldige unge som får sånne deilige varme og fargerike bukser!
  Ellers synes jeg at to lange (2 circs) rundpinner er enklere for 2 på en gang, da er det som å strikke begge bena på to lange pinner på en gang, men risikerer ikke at de faller ut. Litt vikling av garnnøster må man regne med, men såvidt jeg husker, pleier jeg å legge nøstene oppi foten etterhvert som den blir lang nok til at det ikke faller igjennom. Dette pleier å hjelpe på!

  SvarSlett
 16. Anonym9.11.11

  Så mye fint du lager til julekurven!

  SvarSlett
 17. Anonym9.11.11

  Vad snyggt! Jag gillar färgerna och allt med byxorna. Säsongen för stickade byxor har börjat.

  SvarSlett
 18. Jeg elsker fargekombinasjonen din!!! Herlig bukse!
  (Men jeg må innrømme jeg var innom her for å se om du hadde trollet frem en jakke i det siste...*fnise*)

  SvarSlett
 19. Såååå fin. Men pinner 2,5 mm?? Det er jammen meg et godt stykke arbeid!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...