27.11.11

Insekter og klematis på hendene

Veldig lenge siden jeg har strikka votter, nå. I hvert fall føles det sånn. I påvente av snøen - som aldri kommer hit til Oslo denne førjula - så kan jeg strikke votter til når den kommer. Disse er ikke til meg da, men ...

Jeg har veldig mye garn. Men så er det noe garn som får æren av å ligge i kurver rett foran snuta mi i tilfelle det skulle dukke opp noe godt å se på. Et vakkert mønster. Det burde og kunne vært oftere.
Plutselig oppdaga jeg Clematis av Through the Loops, og tilfeldigvis hadde jeg et av disse godteri-nøstene rett foran meg. Et Madeline Tosh Sock Yarn - i Clematis. Jeg tror likevel ikke det var tilfeldig!


Det er strengt tatt ikke et vanskelig mønster, men jeg hadde kjempeproblemer med å få til en rimelig strikkefasthet til et par votter. Jeg mener, med tanke på mitt forrige prosjekt kunne jeg jo ha fortsatt med de anbefalte 2,5 mm pinnene og endt opp med enda en barnegenser. Jisses, jeg strikker løst!


I stedet fant jeg fram 1,75 mm pinnene mine, og jeg kan ikke huske sistgang jeg brukte dem. Jeg prøvde å bruke dem på et intrikat vottepar en gang, men gav det opp. Heldigvis fungerte det veldig bra her. Så vrangborden er strikka på 1,75 mm, og resten av votten på 2 mm. Jeg har brukt ufarga Bugga! og altså Clematis i MadTosh. De er ikke stive selvom jeg har strikka på så tynne pinner - jeg tror at for meg så er det nok riktig parring.

Vottene veier 75 gram og er i og for seg greie å strikke hvis man er vant til mønsterstrikk. Mønsteret selv er veldig bra skrevet og anbefales hvis du leter etter et vottepar å strikke. Før snøen kommer.

12 kommentarer:

 1. Vakkert! Og godt å se vottestrikk fra denne kanten, det er veldig inspirerende!

  SvarSlett
 2. Ah, rett og slett nydelege vottar! Og så fine, delikate fargar du valde. Mykje finare enn originalen til Kapur på Raverly, der var fargane så urolege at det var vanskeleg å sjå det stilige mønsteret. Pinne 1,75 mm! All respekt til deg!

  SvarSlett
 3. Disse var flotte!! Det blir nesten alltid mest vellykket med mønsterstrikk når en av fargene er lys/nøytral - og her kommer mønsteret mye bedre frem enn på originalen. Men pinner 1,75 - hjelpe meg, det er tynt! Har inntrykk av at amerikanere ofte strikker strammere enn det som er vanlig her. Jeg sliter med Heart of Mesa-vottene for tiden, og de blir i hvert fall ikke for små, enda jeg strikker så stramt jeg bare kan...
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. Nydelige votter!

  Enormt mye du rekker over på strikkefronten - og så lekkert som det blir! Tynne pinner og garn blir flotte votter - må vel finne fram den halve votten og 2mm-pinnene mine...

  SvarSlett
 5. Nydelig, fineste vottene jeg har sett!

  SvarSlett
 6. Nydelige! (Hadde aldri i livet lagt merke til oppskriften på Ravelry, fargevalget på originalvottene gjorde det jo umulig å se hvor fint mønsteret egentlig er.)

  Har planer om å strikke "ordentlige" voksenvotter for første gang, snart, men tror nok jeg må gå for en noget enklere variant enn disse ;o)

  SvarSlett
 7. Åh, kjempefine! og nydelig farge :)

  SvarSlett
 8. kjempefine! Gleder meg til å se flere votter.

  SvarSlett
 9. Lekkert! Flotte farger, som passer oerfekt til det delikate klematis-mønstet. Åh, som jeg lengter etter snø. Jeg også. Pinne 1,75 var da mikroskopisk tynt! All ære til deg som gjennomførte.

  God søndag!

  SvarSlett
 10. Kjempelekre! Men kjenner fingrene stiver og blir såre bare jeg leser om pinne 1,75!

  SvarSlett
 11. Jag tycker du har fantastiska vantar att visa. Jag vill genast sticka alllihop. Till nästa jul får det bli tomtevantar i alla fall... Gott jobb! Sennia

  SvarSlett
 12. Flotte vottar!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...