21.9.11

Vognteppe til et bøllefrø


Vognteppet - et teppe som kan brukes som pynteteppe i barnevogna eller barnesenga - Til et bøllefrø er endelig ferdig. Ikke akkurat den mest lykkelige fargekombinasjonen jeg har strikka noe i, men det er viktig å få ferdig ting.


Sånn tenker i hvert fall jeg. Og det er nå en baby som skal få det også. Fargene er veldig høstlige, mørke og tunge. Det vil bli et teppe som er enkelt å holde rent ;)


Mønsteret fant jeg i den nyutgitte boka til Alice Starmore, Book of Fair Isle Knitting. Det er et gammelt og tradisjonelt mønster som er brukt i tusen varianter tidligere. Jeg har ikke brukt Fair Isle-teknikken - med positiv og negativ for- og bakgrunn i forskjellige farger. I stedet har jeg som vanlig strikka i Wollmeise, både av 100 % og Twin, og siden det er melert blir det litt som om det er forskjellige farger likevel.
Det er 70 cm i lengden og 80 i bredden. Teppet er strikka på 2,5 mm.


Det er vanskelig å oversette Et bøllefrø til forståelig engelsk. Har du noe forslag?

18 kommentarer:

 1. Og eg som tykte desse fargane var heilt fantastisk flotte.

  SvarSlett
 2. Veldig fint babyteppe!!!

  Ine

  SvarSlett
 3. Hei!! Fargene er superfine!! Heldig baby!! Eller mer foreldre..... Bøllefrø er et deilig ord-har ingen forslag dessverre....AnneK:-)

  SvarSlett
 4. Nydelig teppe, nydelige farger. Rascal comes to mind.... Amerikanere vil i alle fall ta den, litt usikker på engelskmennene.

  SvarSlett
 5. NYDELIG! Synes det er gode varme farger:)

  SvarSlett
 6. Anonym22.9.11

  Jeg tenker "rugrat", i tråd med de rampete barna i de gamle svarthvitt-filmene.... I tillegg får du et lite ordspill på "rug" ;)

  Lotte

  SvarSlett
 7. Veldig vakkert! Jeg er sikkert farget av at vognteppet vårt (brukt til begge barna, altså er det vårt og ikke frøknas) er lillafarger i ulike nyanser, perfekt når man ikke vasker ulla HELE tiden. Perfekt å alltid ha et teppe tilgjengelig som man ikke er redd for å legge på bakken som sitte/liggeunderlag.

  SvarSlett
 8. Oh, så lekkert! Syns absolutt babyfarger kan være litt mer voksne som dette, kan hende det lille barnet tar med seg teppet inn i voksenlivet også? Uansett nydelig håndarbeid. Du har en uslåelig faegesans. Basta.

  SvarSlett
 9. Kjempefint teppe, je liker fargene godt også!

  SvarSlett
 10. Smukt , man får næsten tårer i øjnene ved synet !!

  SvarSlett
 11. Helt enig med de andre. smukt og vakkert.

  SvarSlett
 12. sååååååå vackert!

  SvarSlett
 13. Anonym23.9.11

  Magnifique !

  SvarSlett
 14. Er litt enig med fargene.... ikke akkurat mine yndlingsfarger.. men mønstrer synes jeg er helt nydelig!!
  Har lest litt nedover bloggen din nå og lurer... når du strikker tepper med så mye mønster, strikker du de i ring og klipper opp etterpå? Eller strikker du fram og tilbake?

  hilsen fra Katla

  SvarSlett
 15. Tusen takk til alle hyggelige kommentarer. Farger er subjektivt, det kan vi i hvert fall være enige om :)

  Lene, takk for Rascal. Perfekt!
  Lotte, rugrat var også fint, men ikke så intuitivt for meg som rascal. Men takk for forslag :)

  Katla, jeg strikker rundt. Hvis du er interessert kan du se på gratismønteret mitt, Vognteppet Latvian Garden på Ravelry (du må være medlem. Men hvis du driver med strikking/hekling så er du vel medlem allerede ;p)

  SvarSlett
 16. Skal eg vere ærleg ( og det er det sikkert rom for? ) så syns eg fargekombinasjonar du har brukt på andre tepper har vore betre, dette vart litt "grumsete" i mine auger.

  Men uansett, teppet er nydeleg, og den som skal få det er skikkeleg heldig!

  SvarSlett
 17. Anonym26.9.11

  Teppet var vakkert, men jeg tror ditt eget Latvian Garden tar kaka...

  Forresten: herlig klikk med den islendingen!

  SvarSlett
 18. Jeg er så imponert over alle de flotte teppene du lager! Det var aldeles ikke meningen å stjele bloggnavnet ditt!!! Men det er ikke helt likt da.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...