12.7.11

Per Spook-barnegenseren

Inspirert av Borntoknits strikk-på-sommerhytta-bilder bestemte jeg meg for å ta med det siste strikkeprosjektet mitt - som jeg har fått ferdig her på Vestlandet - og vise fram vår sommerhytte.


Nå er ikke det helt sant. Vi har ikke hytte på Fedje, men det er ikke så langt unna (vel, det er egntlig et stykke unna da) - uansett, det er i hvert fall inspirert.Takk, takk :)

Genseren er strikka til en 3-4 åring, men siden det er i Wollmeise så er den blitt litt mindre og det kan hende den passer den snart 2 år gamle gutten den er beregna til i vinter. Jeg har brukt Feldmaus og Natural, og den veier ca. 250 gram, det var godt igjen av begge nøstene. Den er strikka på 2,5 mm, og det er ingen modifisering, jeg fulgte mønsteret slavisk. I den grad det var mulig å følge det ordrett, det er ikke alt i det som er like lett å skjønne. Og for å si det sånn, monteringa tok lenger tid enn strikkinga.
Men fin blei den, og jeg håper den passer. Jeg får se det til uka.

19 kommentarer:

 1. Flott genser :)

  SvarSlett
 2. Fin bakgrunn!

  Og fin genser, kjekt med noe som passer godt til vinteren.

  Artig med klassikere, de holder seg av en grunn. Jeg er forsåvidt spent på hva som kommer til å gå videre fra vår tid som klassikere av strikkedesignere feks.

  SvarSlett
 3. Nydelig genser!

  SvarSlett
 4. Hei!! Jeg synes det er supert at den flotte Per Spook genseren kommer frem igjen!! Jeg har tenkt tanken at det hadde vært gøy å lage en ny!! Jeg tror jeg har den forrige på loftet!? Jeg må prøve å se om det går ann å finne mønsteret!! Fine omgivelser du befinner deg i!! God sommer! AnneKari:-)

  SvarSlett
 5. åh, sånn genser hadde jeg da jeg var mindre :) kjempefin!! (min var da hvit og rosa :) )

  SvarSlett
 6. Anonym13.7.11

  kjempefin! ettåringen min bruker spookgenseren tanta mi strikka til meg for 25 år sia og det er en nydelig genser!

  SvarSlett
 7. Jeg tenkte faktisk på akkurat den genseren her om dagen. Satt og så på gamle bilder, blant annet fra "Back to the eighties"-utstillingen på Folkemuseet for et par år siden, og der var jo akkurat den genseren, både i voksen str og barneutgaven. Barnegenseren var minst like populær som den store, og jeg lurte nettopp på hvorfor ingen strikker den mer, den er jo så fin! "Alle" babyer hadde jo en sånn genser på 80-tallet. Er oppskriften fortsatt å få på Husfliden, tro? Spook-genseren fortjener sannelig å komme frem i lyset igjen! Flott genser!

  SvarSlett
 8. En klassiker fom fortjener å komme frem igjen. Flotte farger!

  SvarSlett
 9. For en nydelig genser.
  Å for en flott natur :)
  God sommer!

  SvarSlett
 10. Kjempefin genser :)

  SvarSlett
 11. Jeg strikka noen Per Spook gensere jeg også i hine hårde dager. Syns det er en av klassikerne som er like vakker i dag.

  SvarSlett
 12. Vilken fin tröja till en tvååring! Och jag trodde först att du hade varit hos oss på Edö och tagit en bild.

  Nästa gång du besöker Stockholm får du följa med oss ut i skärgården så att vi kan sitta på bryggan tillsammans och sticka.

  SvarSlett
 13. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer <3

  Judith, nå, framover, blir du sikkert spurt om flere!

  Johanne, vær forsiktig med hva du lover ;D)))

  Annepålandet, je, jeg tror den er mulig å få tak i ennå, på Husfliden.
  Høres forresten ut som jeg må sykle ut til Folkemuseet en dag :D

  SvarSlett
 14. Ja, men Back to the 80s-utstillingen er slutt. Nå er det bl a en fotoutstilling der med bilder fra 1910, høres spennende ut den også!

  SvarSlett
 15. Ein klassiker!

  SvarSlett
 16. Marte28.7.11

  Nydelig! Moren min strikket en slik både til seg selv og til lillebroren min på 80-tallet i hvitt og kobolt. Jeg var så heldig å få "låne" den til min sønn da han var liten: http://www.flickr.com/photos/28851205@N04/3559702654/in/set-72157619526796121

  SvarSlett
 17. Marte, jeg ble helt forelska i bildet og har sendt det rundt på nettet i dag, Twitter, Pinterest ... Det var et nydelig bilde, er det mannen din som har tatt bildet?

  SvarSlett
 18. Marte28.7.11

  Takk! Det er mannen min som er fotograf, ja.

  SvarSlett
 19. I didn't know that this was a "traditional" design -- YAHOO for you doing it and passing it on to the next generation. Lovely on all accounts!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...