2.4.11

Sokken Mood

Ja, da har i hvert fall jeg starta på sammenstrikkinga til sokkestrikkeboka Silk Road. Og jeg er ikke aleine, vi er 6 nordmenn av 290. Det er artig hvordan det alltid syntes som om vi nordmenn er i alle grupper.

Jeg begynte med sokkene Mood (en liten by i Iran som av og til skrives Muud eller Moud).

Alle sokkene i boka strikke ovenfra og ned, denne også. Den hadde en vrangbord (litt kort, kanskje, for den ruller seg) som mønsteret i sokken henter opp og brukter litt annerledes, veldig fiffig.
Jeg hadde aldri brukt den strikketeknikken som ble brukt her, men den var veldig effektiv og skapte en litt tykk stofflighet som jeg likte veldig godt. Faktisk så godt at jeg lurer på om jeg skal strikke et babyteppe i den masketeknikken?

Jeg hadde bare i underkant av 90 gram så jeg var litt gjerrig på legglengden. Hadde jeg hatt mer garn å gå på skulle de vært mye lengre begge to. Som det blei repterte jeg mønsterrapporten 8 ganger. 

 
Dessverre ikke et Mood-teppe ...
Sokene veier 82 gram. De er strikka på strømpepinner i bambus på 2,25 mm. Garnet er Sanguine Gryphons Skinny Bugga! i Oleander Hawk Moth. Boka heter fortsatt Silk Road og er skrevet av Hunter Hammersen.

4 kommentarer:

 1. Det blev fine, og det må være artig og prøve noe nytt. Jeg må bare pase på og ønske deg lykke til i nomineringen av den beste håndarbeidsbloggen 2011.
  Ønsker deg en fortsatt fin helg!
  Pernilla

  SvarSlett
 2. Det er bare så lekre de sokkene!
  Fin farge også :)
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 3. De så gode ut. Jeg liker sokker som ikke er for hullete og dette mønsteret så veldig bra ut.

  SvarSlett
 4. Flotte sokker! Jeg må bare bli ferdig med de jeg har på pinnene før jeg starter disse - eller kanskje det finnes flere sett pinner? :o)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...