14.4.11

Påskequiz

I en bok i en bokhylle i en annen by trakk jeg ut dette bokmerke her om dagen. Boka var gammel (en pocketpock fra 1972), bokmerket er gammelt. Fra begynnelsen av 80-tallet.


Mhm, grønn perlekrepp reservert en julidag for snart 30 år siden. Jeg husker den grønnfargen, som en vårdag. Som en dag som dette egentlig, en grønnfarge som ligna nytt gress og nyutsprunget lønn. Irrgrønn.


Ett nøste, og så reservert for en hel måned da. Forhandleren var grei.

Og så over til quisen. I løpet av det siste året har jeg strikka en ting som var basert på det som kom ut av denne grønne perlekreppen. For 30 år siden - snart - strikka jeg noe, som jeg nå strikka oppat. Og som jeg har blogga om det siste åre. Og det er bare én ting.
Skriv navnet på det jeg strikka, ja, det har et navn, og få muligheten til å vinne ... ja, jeg veit ikke helt ennå. Et nøste av noe. Hemmelig. Påskehemmelig.
Vinner trekkes 2. påskedag.

Uansett hvor du befinner deg de neste 14 dagene, meld fra hvor du drar og huske nok garn til å komme deg igjennom en storm. Og påskegodt naturligvis!

31 kommentarer:

 1. Så morsom påskequiz! Hvis jeg ikke tar helt feil er det babygenseren: "Mamma, jeg fant fargestiftene dine" du tenker på!

  Uansett, god påske! :)

  SvarSlett
 2. Jeg snuste meg også fram til genseren "mamma, jeg fant fargestiftene dine"! Morsom konkurranse :)

  God påske fra meg også :)

  SvarSlett
 3. Det er klart at man har lest om "Mamma, jeg fant fargestiftene dine", du som strikker så mye vakkert!!
  Jeg er ganske fascinert av perlekrepp forresten, minner om sånn I cord i miniminiminivariant :) Arvet noen rester og strikket en lue i det garnet, var egentlig ikke så verst selv om det ikke var helt Wollmeise da :) Happy påske, håper turnuslivet er snilt med deg og du får fri!!

  SvarSlett
 4. Det var genseren "Mamma, jeg fant fargestiftene dine"

  God påske :o)

  Hilsen fra Kari Anne

  SvarSlett
 5. Hyggelig leg :-) Jeg tog en tur indom bloggen og kommer til samme resultat som Sassas mamma og Vibekes lille groenne. Modellen er "mamma jeg fant fargestiftene dine", som ioevrigt er rigtig flot ! Tak ogsaa for linket til Snella og Petronella - fine, fine knapper :-)

  SvarSlett
 6. Jeg hiver meg på og svarer "Mamma, jeg fant fargestiftene dine" jeg også. Utrolig fresh genser!

  God påske!

  SvarSlett
 7. MariS14.4.11

  Hei! Slenger meg også med, husker genseren "Mamma, jeg fant fargestiftene dine" :) God påske :)

  SvarSlett
 8. Det kan ikke være annet enn "Mamma, jeg fant fargestiftene dine" Forresten en fulltreffer av navn på en genser;)) En flott barnegenser!

  SvarSlett
 9. Det må være fargestiftgenseren.

  Jeg elsker forresten perlekrepp, og har uante mengder av det i garnlageret mitt.

  Hilsen Sol

  SvarSlett
 10. Hm, i motsetning til alle andre her trodde jeg først det var genseren Gloucestershire Glory, den skrev du jo at du hadde strikket for x antall år siden...

  Ha en riktig god påske!

  SvarSlett
 11. Anonym15.4.11

  Du har en veldig god søkefunksjon på bloggen din :). Jeg kom frem til at det er "Mamma, jeg fant fargestiftene dine" som er svaret. Og det er det jo mange andre som også har kommet frem til.

  SvarSlett
 12. Det ser ut som du kunne valgt en vanskeligere kviss, for hvis jeg ikke er helt på jordet, er det mange som allerede har gjetta riktig:

  "Mamma, jeg fant fargestiftene dine"

  God påske i alle fall! :)

  SvarSlett
 13. Heklepekle, ja, ikke sant :D

  SvarSlett
 14. "Mamma, jeg fant fargestiftene dine" må det vel være.
  Den første strikket i perlekrepp, den endre (som er blogget) er strikket i Wollmeise.

  Ha en flott påske!

  SvarSlett
 15. Ja det borde väl vara babytröjan "Mamma, jeg fant fargestiftene dine". Många hälsningar från Sverige!

  SvarSlett
 16. Å....det er jo den lekre genseren Mamma, jeg fant fargestiftene dine. Herlige farger :) Når jeg lette igjennom bloggen din såg jeg Gloucestershire Glory, og lurer fryktelig på om du er ferdig med mønstret til den? :) God påske!

  SvarSlett
 17. Det er ikke så gøy å svare det samme som alle andre, men jeg tror også det er "Mamma, jeg fant fargestiftene dine". Men jeg fant den ved å skumlese bakover i arkivet ;)

  SvarSlett
 18. Jeg søkte på perlekrepp og kom fram til (som så mange andre): Mamma jeg fant fargestiftene dine. Søt genser, og så kom jeg over tipset om å strikke inn løse tråder underveis. Veldig smart! Takk for det tipset!

  God påske!

  SvarSlett
 19. No er det vel ikkje akkurat originalt å svare "mamma, jeg fant fargestiftene dine", men såvidt eg kva sjå må det vere den genseren.
  God påske!

  SvarSlett
 20. Jeg vil ønske deg og dine en riktig god påske! Er spent på hva påskestrikken din blir :)

  SvarSlett
 21. Jeg ville ikke jukse, så jeg søkte og søkte og lette og lette på bloggen din for å finne svaret. Og koste meg med mye av det herlige jeg fant underveis.

  Forøvrig er svaret "Mamma, jeg fant fargestiftene dine"-genseren.

  SvarSlett
 22. Fnis!

  Jeg får lyst til å svare noe helt annet i trass. Trassalder i en alder av 34? Er visst uhelbredelig.

  (Men sånn for sikkerhets skyld... mamma, jeg fant fargestiftene dine)

  SvarSlett
 23. Herlig farger på "Mamma, jeg fant fargestiftene dine"-genseren :-)

  God påske!

  SvarSlett
 24. Som alla andra hittade jag genseren "Mamma, jeg fant fargestiftene dine". Helt underbar! Ha en glad påsk!

  SvarSlett
 25. Jeg gjetter også (nesten "desverre") "Mamma, jeg fant fargestiftene dine"

  klem :)

  SvarSlett
 26. I likhet med alle før meg- Fargestiftgenseren. Gøy å vite svaret, for tiden går det i Påskelabyrinten på radio- og det er ikke like enkelt!!

  Ellers vil jeg takke deg for vakre prosjekter som inspirerer meg mye- både når det gjelder teknikk og fargevalg. Jeg ble bekymret da jeg leste om wollmeiseallergien din- og fryktet det samme. Men har innsett at jeg ikke på langt nær strukket like mye som deg, selv om mann og barn mener noe annet...

  God påske!!

  SvarSlett
 27. Jeg fant også "Mamma, jeg fant fargestiftene dine".

  Du lager utrolig mye vakkert og tidgrevende arbeider. Jeg mistenker deg for å være født med 4 hender, iallefall 3.

  Hilsen Fama

  min mail: anihaarb@online.no

  SvarSlett
 28. Jeg sier også at svaret er :"Mamma, jeg fant fargestiftene dine." Husker godt Perlekrepp-garnet. Synd at det forsvant. Jeg har fortsatt noe liggende i mitt stash. P.g.a den spesielle "tvinningen" i garnet er det lett å kjenne igjen. Jeg har funnet noen plagg på loppemarked der det er brukt. Før jul strikket jeg et par blondesokker i mellomblå farge, der garnet var Perlekrepp fra et loppisfunn. Sokkene gjorde stor lykke hos min niese som fikk dem i gave.

  Forøvrig vil jeg gjerne takke deg for all inspirasjon du gir meg! Jeg er innom bloggen din veldig ofte.Du lager så mye fint! -Og jeg elsker din skrivestil!

  SvarSlett
 29. Jippi jeg fant ut av det jeg også :-)) Det er "mamma, jeg fant fargestiftene dine" Kjempe flott genser. Du er kreativ. Det var sååå artig å lese innleggene dine mens jeg jaktet på svaret. Man burde egentlig ha svart deg på Mail så man ikke så hva andre lesere hadde gjettet :-)) Jeg husker godt den tiden som vi "la av" garn i butikker så vi fikk samme innfarging og kunne hente det antall nøster som vi trengte den neste mnd eller to. Butikken lagret det for oss, det var tider det. Klem fra Thora.

  SvarSlett
 30. I used translate to see what you were writing about, so I don't think my guess will be very educated.
  I am going to guess bunny (in Norwegian it is also bunny according to translate)

  SvarSlett
 31. Det blir nok en reprise på svaret-
  "mamma,jeg fant fargestiftene dine"
  Ha en fin dag.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...