26.4.11

Påsken oppsummert

Hjemme igjen etter en avslappa uke i Romania, noen dager i Bucuresti og et par dager oppe i fjellene, Bresov i Transylvania og Grev Draculas slott i Bran. Over fjellet med toget lå det fortsatt mye snø, men oppe på sletta rundt Brasov var det full vår nå i april. Heldigvis.

Alt er stort i Romania ...
Jeg spurte på Romania-gruppa på Ravelry om det var noen garnbutikker eller strikkekafeer i Bucuresti, men svaret var nei til begge deler. Det eneste jeg kom over av garn var disse pyntenøstene på et påskemarked.

Fin strikkebenk i Drakulas slott, Bran
Heldivis hadde jeg med meg eget strikkeutstyr. Og med mye reising (det er billig å reise i Romania, men både til og fra og i var det mye venting og test av tålmodigigheten) blei det endel strikking. Også. Jeg blei for eksempel ferdig med sokkene Gördes. Det er det tredje paret jeg strikker fra boka Silk Road.

Gördes fra boka Silk Road
De er strikka i Wollmeise Twin, Frosch, på pinner 2,5 mm. De var ikke vanskelige, bare litt krevende for det var mye flytting av masker. Mye flytting av masker. Men de er blitt vakre (if I might say so) så jeg syns det har vært verdt jobben.Og ja, jeg anbefaler fortsatt boka. Mønstrene er skrevet på en klar og enkel måte. Sjøl har jeg kjøpt den elektroniske utgaven og etter hvert som jeg bestemmer meg for et mønster skriver jeg det ut. Også veldig enkelt framfor å ha med en hel bok.

Jeg lovte å trekke en vinner som kunne svare på hva perlekrepp fra fortida hadde inspirert meg til å lage i nåtida. Og jeg er kjempefornøyd med å kunne si at den heldige vinneren (som var så fornøyd med søkefunksjonen her på bloggen, he, he) heter ... tada, Heklepekle! Du får sende meg en melding på theneedlelady@gmail.com

Tusen takk til alle som tok seg tid til å søke - og finne.

6 kommentarer:

 1. Det så virkelig ut som en fin ferie :)
  De sokkene er jo bare så lekre, nesten for fine til å bruke :)
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 2. Anonym26.4.11

  Jippi!! Tusen takk. Jeg har sendt deg en mail.

  SvarSlett
 3. Vel overstått påske! Ser ut til at dere har hatt en fin og spennende tur!

  Sokkene er nydelige - absolutt nydelige :o) Har ikke rukket mer enn å se igjennom Silk Road boka, men har lyst til å strikke mange av de! Måtte kjøpe et eksemplar til og gi bort i gave - Ellen har fått sokkestrikkedilla :)

  SvarSlett
 4. Flotte sokker!
  Kunne godt tenkt meg en tur i Romania - er veldig fasinert av Dracula, så et besøk i borgenhans hade vært kult :)

  SvarSlett
 5. Sokkane er nydelege!

  SvarSlett
 6. Very pretty socks. Love the color!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...