11.4.11

- Men bare et blink for stjernene ...

... sa Strikkelise da hun kommenterte på flickr.com mitt forsøk på å syntes synd på meg sjøl over all tida jeg har brukt på sjalet Stjärnhop (kan ikke lenke til mønsteret da det ikke er tilgjengelig for alle lenger).

Noe så teit. Syntes synd på seg sjøl fordi man har strikka et sjal! Jeg har vært forkjøla (eller noe) en uke og det skal ingen ting for å syntes synd på seg sjøl. På meg sjøl. Jeg tror verden skal være glad for at de er spart meg som kronisk syk ...


Det begynte i desember da den svenske strikkeorganisasjonen Sticka.org spurte om det var greit at de brukte Tistel/Mrs. Barista-sjalet som utgangspunkt for en fellesstrikking.
- Kjempehyggelig, sa jeg. Kan jeg også være med?
- Klart det. Vi legger ut mønsteret til fri bruk for alle i en måned.

Det er utrolig lite man får strikka i løpet av en måned.
Også i løpet av to. Og tre. På slutten klarte jeg å strikke to omganger i løpet av 1 time, og til og med tanken om et kjempesvært sjal begynte å bli tynnslitt. Det var først med heiarop fra dere, og trussel om bloggtørke fra meg, at jeg fikk ut fingeren. Og fikk plukka opp masker og klipt og strikka kant (en tynn, liten en ... i motsetning til for eksempel Maria sin). Og sydd inn tråder, og dampa ned kantene og tatt bilder. (Og lagt dette sjal bak meg.)

- Nei, slutt å klage, fortell litt fakta i stedet!
Sjalet er strikka i det nydelige merinogarnet Joruns Botany, på pinner 2,5 mm. Det er rødt og hvitt i bunnen, og lilla og hvitt i kanten.
Det er 95 cm fra nakken og ned, og 190 cm over. Det veier 450 gram. Det høres kanskje mye ut, men det er faktisk superlett. Kanskje fordi det er strikka på så tynne pinner?

For dere som ikke trenger enda et sjal, og i hvert fall ikke blir inspirert av den triste tonen min, hva med sjal for hunden i stedet?

Har dere skjønt hvor glad jeg er for at dette sjalet er av pinnene mine?

20 kommentarer:

 1. Sjalet ble utrolig nydelig:) Store prosjekter tar lang tid, men når resultatet ser slik ut er det verdt det!! Knallfint:D

  SvarSlett
 2. Men du gjennomførte! Kudos!

  skal vedde for at mange andre hadde gitt opp, uansett om det var blogget eller ikke at en strikket på det.

  Selv synes jeg det hjelper å ha blogg når jeg er lei av et strikketøy, for da er det noen som venter på at det skal bli ferdig, og da kan jeg ikke late som det ikke eksisterer og bare gjemme det underst i kurven.

  SvarSlett
 3. Et stort og nydelig arbeid. Jeg trur ikke det er noe for meg og begynne på. Uansett stort eller litet, så er det alltid en veldig god følelse når man legger siste hånd på verket. Og det spesiellt hvis man i det siste har lyst og strikke på allt annet en akkurat det.
  Kjempefint!
  Pernilla

  SvarSlett
 4. Sjønner godt at du er glad for å være ferdig, men for et absolutt nydelig mønster :) Holder selv på med mitt hittil største prosjekt, kjenner at jeg gleder meg til å en liten strikning igjen! Bra jobba i allefall =)

  SvarSlett
 5. Det ble et utrolig vakkert sjal! Likte fargene kjempegodt. Virkelig et imponerende stykke arbeid!

  SvarSlett
 6. Gratulerer!
  Du har laget et utrolig nydelig sjal og gjort en kjempejobb.
  Vær stolt og kry av deg selv for det fortjener du!

  SvarSlett
 7. Gratulerer for vel utført kunstverk. Sjalene dine ( ja sokkene også) er jo bare helt supre. Hva har du på pinnene nå da?

  SvarSlett
 8. Det aner meg at du er letta, ja! Og det er vi og, for det hadde jo vært kjedelig uten blogging fra deg...
  Utrolig flott ble det, men jeg tror jeg venter til jeg blir pensjonist før jeg begynner på noe sånt...

  SvarSlett
 9. Juhu! Gratulerer - det bel flott.

  SvarSlett
 10. Gratulerer! Sjalet ditt er utrolig vakkert! Du er dyktig og målrettet som avslutter et slikt stort prosjekt. Det er jo langt fra første gang heller... Imponerende!!
  Nå kan du nyte det strikkeprosjektet du har lyst på. Det har du virkelig fortjent! Selv holder jeg fortsatt på med Vestfoldbunad til sønnen min. Det er en del igjen, bl.a 52 knappehull som (selvsagt) syes for hånd. Men jeg skal klare det til 17.mai. Det VIL jeg! Etterpå blir det strikking,- og hagearbeid! Gleder meg!

  SvarSlett
 11. Anonym12.4.11

  Sjalen är fantastiskt fin med stjärnmönstret!

  SvarSlett
 12. Skjønner at dette har vært litt av et arbeid. Trøsten får være at det ble så vakkert. Veldig vakkert! Nesten, men bare nesten, så jeg får lyst til å strikke et. Det blir nok med lysten. Kos deg med stjernene!

  SvarSlett
 13. Sjalet ditt er så vakkert, og det at du har strikket det på pinne 2.5synes jeg bare gjør det enda flottere. Virkelig en stjernehimmel !

  SvarSlett
 14. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer til et noe surt innlegg ;) Jeg er fornøyd, altså, fornøyd til slutt!
  Monstermønster, ja, det hjelper virkelig å ha bloggen både å love og skrifte i. Jeg syns det er vidunderlig at så mange av dere gidder å kommentere når jeg er så negativ, jeg. Verdens hyggeligste blogglesere <3

  SvarSlett
 15. Det ble fint da:-)
  Og håper forkjølelsen nå er borte? For da er jo livet greit igjen? :-)
  Ps...det er lov å ha litt selvmedlidenhet innimellom!

  Flott arbeid!

  SvarSlett
 16. For eit staseleg sjal! ...og for eit arbeid... eg er nok ein gong imponert :)

  SvarSlett
 17. Gratulerer! Det ble lekkert!

  SvarSlett
 18. Så utolig flott sjal!

  SvarSlett
 19. Sjalet ble utrolig nydelig, helt klart!

  Jeg synes du har en flott blogg og har gitt deg en award! Titt innom bloggen min :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...