14.3.11

Olja lyn

Det nye sokkemønsteret mitt er Olja lyn på så mange måter. Måten det kom til meg, måten det er strikka fram med hjelp fra kjappe folk (om ikke akkurat kjappe garnleverandører ....), og ikke minst, sokkene er superkjappe å strikke.

Passer godt til mannebein
Som sykepleier tar jeg ofte - altfor ofte! - med meg "jobben hjem". Noen ganger er det verre enn andre, og en kveld da tankene ikke ville gi slipp og jeg måtte sove, måtte jeg ta i bruk en teknikk som jeg ofte - for ofte? - bruker: Tvinge dem over på noe annet og holde dem der. Og da bruker jeg ofte - men ikke ofte nok! - å fokusere på et mønster jeg har lyst til å lage.
Denne kvelden hadde jeg en løs idé som jeg prøvde å se for meg på forskjellige måter. Og jeg sovna. Men da jeg våkna ... var mønsteret klart for meg - så klart som om det var skrevet ut allerede.  

Forskjellig sokkegarn
Sokken kan strikkes i hvilket som helst passende sokkegarn. Sjøl har jeg prøvd det både i Wollmeise Twin, Socks that Rocks Mediumweight (og det var det Tante Ull også brukte da hun teststrikka dem for meg) og i Skinny Bugga!, alle garn på pinner 2,5 mm.  Skinny Bugga! gir en slankere sokk for de med lavere lest, Socks that Rocks Mediumweight gir en tykkere og varmere sokk, litt mer passende til andeføtter kanskje?

Sokkene strikkes tå-opp, og har beskrivelse til en alternativ vrangbord, som kanskje passer best for the tynnere sokkegarnet. 

Alternativ vrangbord
Mønsteret koster $1/6 kr, og når du kjøper det får du både den engelske og norske utgaven.
 
Mønsteret kan kjøpes via Ravelry og paypal her.

I hvert fall passer dem disse mannebeina ;)

13 kommentarer:

 1. Kjempefine! Liker mønsteret kjempegodt :)

  SvarSlett
 2. Lekkert sokkemønster som vanlig. Nå nærmer du deg stadiet der du kunne gitt ut en bok, er du klar over det? Pinneguris fineste mønstre fra Holmenkollbanen og Nordmarka lizm? Dvs. du har vel til en sjal- og teppebok OG en sokke- og luebok for lengst egentlig...

  Kjenner til det der med å ta jobben med hjem. Ikke krevende helt på samme måte som din jobb tror jeg, men engasjementet gjør av og til at man må tvinge hjernen over i andre spor. Jeg pleier å lese noe som er engasjerende men ikke for engasjerende... :o)

  SvarSlett
 3. Jeg likte godt den alternative vrangborda! Og mønsteret var stilig, og gir ulikt inntrykk med ulike farger. Godt jobba!

  SvarSlett
 4. Strikkelise, ja, jeg tror ikke det er spesielt for sykepleiere. Egentlig. Om noe så er konsekvensene for en forglemmelse litt mer følbar for andre, og som sykepleier blir jeg ofte berørt på en annen måte. Og å slå seg sjøl i huet kl 24 om natta når man skal opp kl 6 er et tapsprosjekt. For alle.

  Marion og Metterly, takk :)

  SvarSlett
 5. Kjempefint mønster. Lurer på om det kanskje er dem jeg skal kaste meg over som neste mønsterstrikk-prosjekt?

  En bok (eller et hefte!) hadde vært fine greier, det :)

  SvarSlett
 6. tusen takk, skyndte mæ å kjøpe, laste ned og skrive ut, genialt enkelt og billig :D

  SvarSlett
 7. Lekkert, som vanlig!
  Av naturlige årsaker kjøper ikke jeg sokkeoppskrifter ;-D
  Men selger du ikke utrolig billig her?

  Og ja, jeg stiller meg i kjøpskø for bok! Ikke at jeg har tenkt å strikke noen, men jeg liker godt å nyte vakre strikkebøker.

  SvarSlett
 8. Ugla, eller kanskje vi bare har blitt vant til å betale 25-35 kr per mønster og syns det er en grei pris? Uansett, jeg prøver å eksperimentere meg fram til en pris kundene (det er deg det - sånn sett stort på det - hadde du strikka sokker - nu vel ;o) er villig til å betale. For å si det sånn, jeg skal ikke slutte i jobben som sykepleier ;)
  Anja og Guro, ja, kom igjen, strikk dem, de er superkjappe!

  SvarSlett
 9. Jeg kjenner det KLØR i fingrene etter å prøve disse! Og 6 kr er jo gi-bort-pris!!!

  SvarSlett
 10. Nydelig mønster! Nå får selv jeg lyst til å strikke sokker! :)

  SvarSlett
 11. Herlig mønster :) Synes du er kjempeflink som designer. :)

  SvarSlett
 12. På en annen side så kan det godt hende at man får flere kjøpere ved en lavere pris. Siden prisen er så lav så kjøper man mønsteret uten å blunke istedet for å sjekke med alle venner om de har et eksemplar man kan låne.

  Men jeg jobber med den sokkestrikkinga altså. Jeg har en sokk ferdig, 2 halvferdig og 2 påbegynte, men ingen som matcher ;-D Forresten jeg strikker prematursokker!

  SvarSlett
 13. Kule sokkar!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...