31.3.11

En byttehand(el) ... (et skryteinnlegg. Lenge siden sist.)

En byttehandel med fremmede mennesker - har jeg oppdaga - er et stort ansvar. Og jeg føler egentlig at jeg har fått mer enn jeg har gitt så den siste tida har jeg vært litt - tilbakeholden, for å si det sånn. Litt redd for å gå i baret en gang til, er nok en bedre beskrivelse. Eller kanskje det er sånn at av og til treffer vi den Fremmedes forventninger bedre enn andre ganger, litt flaks med andre ord?

Uansett. På tross av en viss schjepsish hadde jeg lyst til å være med da Kirsten Kapur arrangerte vottebyttehandel. Og av alle de 14 som var med så valgte hun, Kirsten Kapur, å strikke og sende til meg. Det syns jeg var sympatisk. 
Ikke bare strikka hun, men hun designa et nytt vottemønster mens hun var i gang også. Liksågodt. Slik gjør designere det. La meg si det en gang til: Slik gjør ekte designere det.
De er strikka i Cascade 220, og passer meg perfekt i størrelse.Mine ønskefarger er det også.

Sjøl blei jeg også tildelt en designer som jeg skulle strikke til, Nelkin Design. Shit!

Først strikka jeg et par ekte selbuvotter, av det slaget som er godkjent av Husfliden. I 2-tråda fra Rauma. Fin gave, ikke sant, varme og rotekte? Og så leste jeg igjennom Nelkins ønsker, det som sto med liten skrift: Tåler dårlig ru ull mot håndleddene. Tja. Ru ull er vel egentlig definisjonen på 2-tråda fra Rauma, er det ikke? Så jeg måtte snu meg rundt og finne noe Superwash i stedet. Snu meg rundt? Flytte fokus til neste garnhylle ...

Selbuvotter. Ekte.
For Superwash-ull til selbu, det går virkelig ikke an. Det blei et par fra boka Solveigs Vantar i stedet, Yggradsil, i garnet Black Bunny Fibres (som er et gavegarn fra tidligere, her er det sirkulasjon!) og Skinny Bugga! Passende å sende til junaiten det også.

Yggdrasil
Og som sagt, jeg blei inspirert til å strikke mer fra Solveigs Vantar-boka så ikke se bort fra at det blir flere par derfra.

Men ikke byttehandel. Det er skumle saker, det.

14 kommentarer:

 1. Jeg tror ikke du behøver være engstelig for at byttegaven din ikke er god nok. Den var super!
  Yggdrasil - for et flott navn. Du fortalte kanskje mottakeren litt om hva yggdrasil er for noe?
  Vottene du fikk var også flotte. De så ut som de var gode å ha på hendene.
  Men at en slik byttehandel kan være skummel, ja det tror jeg så gjerne.

  SvarSlett
 2. Anonym31.3.11

  Masse flotte votter!
  ønsker deg en fin kveld
  /myr

  SvarSlett
 3. Begge vottepara var veldig fine, så uansett kva du hadde sendt frå deg hadde det nok vorte suksess :)

  SvarSlett
 4. Tre lekre vottepar!
  Kjenner meg igjen i det med byttehandel, men man må jo verdsette sitt eget arbeid også, ikke alltid like lett!

  SvarSlett
 5. så super heldig. kjekkt å få i de fargene man liker. Og for ett flott mønster! Flotte votter du har strikket også :) Men du, er det en trykk knapp jeg skimter?? Er det i så fall for å holde paret sammen?
  Uansett, ha en flott helg :)

  SvarSlett
 6. Jeg kjenner at slike byttehandler ikke ligger for meg. Prestasjonsangst, diiiluks!

  Men de var nydelige alle sammen :-)

  SvarSlett
 7. syns du fikk fine votter og du gav bort fine hansker

  SvarSlett
 8. votter mente jeg selvfølgelig

  SvarSlett
 9. Du er visst litt beskjeden på egne vegne du, men det har du absolutt ingen grunn til! Vottene du sendte var jo kjempefine!
  Vottebytte hørtes gøy ut,var det en lukket seanse for spesielt utvalgte, eller var det via Ravelry? Jeg har veldig sansen for Kirsten Kapurs design, har strikket mange av luene og vottene hennes, og de er meget bra. Anbefales!

  Til folk som klør har jeg faktisk strikket selbuvotter i alpakka jeg. Det gikk helt fint det (men hysj, ikke si det til selbupolitiet).

  SvarSlett
 10. (Finnes det selbupoliti, altså? )

  Kjenner veldig på følelsen selv, byttehandler eller salg er vanskelig fordi jeg blir overpirkete og ingenting er perfekt nok. Gaver er litt lettere, heldigvis. (Og barselgaver er enkle, for da er stort sett mottagere i ammetåka, hehe)

  SvarSlett
 11. Anonym1.4.11

  Wauw... til både dem du har fået og dem du selv har strikket!!!

  SvarSlett
 12. I WISH I could read your blog post! I absolutely LOVE my mittens, I feel SO LUCKY to have received them from you!!!! THANKYOU THANKYOU THANKYOU

  SvarSlett
 13. Har du forresten lest bloggposten hennes om vottene? Fortjent skryt for fargebruken din!

  SvarSlett
 14. Jamen å være med på byttehandler i ammetåka da. Hjelp :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...