28.2.11

Votteinteressert? Løp og kjøp!

Jeg har tidligere omtalt votteboka Solveigs vanter av Solveig Larsson, en liten stor skattekiste av nordiske vottemønstre. Nå ser jeg at den er til salgs på Tanum, og jeg forslår at folk kjenner sin besøkelsestid og legger seg i sovepose utenfor postkassa si i påvente av levering! (Kubjeller og telt er kanskje å dra det for langt.)

Den er ikke billig, det skal den ha, men den veier over en kilo og har over hundre mønstre tilpassa både til barn og voksne.

Jeg sitter og strikker på flere av mønstrene for tida, og har bare godord å komme med.


Jeg har nevnt det før, men sier det igjen, jeg skulle ønske det ble gitt flere personlige strikkebøker fra tradisjonene rundt der folk bor.

18 kommentarer:

 1. Visst är det en skatt! Bara bilderna är ju fantastiska!

  SvarSlett
 2. En helt fantastisk bok och om man stickar alla dessa vantar så har man att göra länge ;-)

  SvarSlett
 3. Ser ut som en spennende bok med mange fine mønster. Merkelig at den har fått så varierende tilbakemeldinger, noen synes den er helt topp mens andre bare gir en stjerne. Skal stikke innom Tanum neste gang og bla i den og avgjøre selv hva jeg synes før jeg bestiller den :)

  SvarSlett
 4. Få høre Bodil, hvem er kritisk? Jeg vil joine diskusjonen :)

  SvarSlett
 5. Men, ik! Den er dyr! 677 svenske på bokus.se (jeg bor langt fra Tanum). Kanskje jeg kan se på den neste gang jeg er i Malmö...

  SvarSlett
 6. gosh, that looks like a super fun book!

  SvarSlett
 7. Sukk...og jeg som trodde du (endelig) skulle selge noen votter :/ Skuffa altså, hehe!!

  SvarSlett
 8. Reidun1.3.11

  En superskatt och den är värd varenda krona!!! Jag köpte den på nätet för 544 kr, här:

  http://bokshopen.lycknis.se/?article=9789185889280

  SvarSlett
 9. Jeg klikket på linken "til salgs på Tanum" i innlegget ditt, nederst der står det 3 anmeldelser fra kunder. Den ene er veldig begeistret og gir full pott, mens to gir dårlig kritikk :)

  SvarSlett
 10. OK, Bodil. De sier vel det samme som jeg sa i mitt tidligere innlegg, men vi ser skavankene (!) ved boka fra litt forskjellig vinkel. Ja, det er dårlig kvalitet på noen av bildene, og hun har brukt garn jeg aldri ville ha brukt, papiret er tykt og fargene noe utvaska. Men jeg syns jo dette er sjarmerende, jeg da. Dette er en svært personlig bok, skrevet (og strikket) av en dame hjemmenfra. Hurra for initativ, la flere gjøre sånt. Amazone er bra til sitt bruk, men dette er ikke en dusinvarebok :D

  SvarSlett
 11. Det høres i hvertfall ut som en strikkebok etter min smak. Det vil si en bok full av ideer og inspirasjon man kan jobbe videre med. Helt klart en bok det ligger mye arbeid bak! All ære til forfatteren:)

  SvarSlett
 12. Fristende! Jeg digger strikkebøker, særlig mønsterskatter.

  (432 kr hos Capris, forresten)

  SvarSlett
 13. Tror jammen du har klart å starte priskrig mellom Tanum og Capris på denne boka:)) Boka er i alle fall satt ned hos begge siden jeg først så innlegget ditt...Kanskje jeg får den til en pris jeg synes er ok, hvis jeg venter en uke eller to til.

  SvarSlett
 14. Takk for tipset. Boka er litt billegare på Capris, så her er det berre å hente kredittkortet :)

  SvarSlett
 15. Eg kjøpte boka sist eg såg dette innlegget, og no har eg bladd gjennom boka eit par gonger ( ref. kommentaren over ).

  Eg syns den er verkeleg fin ( uansett kva enkelte seier om at boka verkar "heimelaga" ), og kjem nok til å bruke mange timar på å bla i den... Takk for tipset! :)

  SvarSlett
 16. Hmmm svigerinna mi hadde med seg boka til meg. Jeg ble litt skuffet. Greit nok den er stor (tykk) og har mange mønster. Men bildene på vottene er jo elendige?! Jeg ble faktisk ikke fristet til å kjøpe boka etter å ha myst i hennes.

  Meg om det :)

  MEN du fristet meg til å kjøpe Terry Shea boka så nå venter jeg o spenning.

  OG

  Jeg HAR strikket ett par mønstersokker fra Jorid! JUHUU jeg fikk det til! (Vet ikke om du husker jeg sa at mønstersokker skremte livshiten ut av meg når vi var i Pfaffenhofen?)

  SvarSlett
 17. Pillen, jo, jeg skjønner veldig godt hva du mener, bildene er amatørmessige, og boka gir et preg av noe veldig gammeldags med den papir kvaliteten. Men hvis du ser nærmere på mønstrene og leser historiene og alt rundt så er det ikke til å komme bort fra at dette er en perle av en bok. Som sagt, dette er ikke glatt (les: proft) amazone, dette er hjemmesnekra.
  Skal vi lage en KAL? ;)

  SvarSlett
 18. Mønsterstrikk sokke-KAL? Jeg TENKTE jeg skulle begynne forsiktig med sokkene Sue. Tå opp (jomfru) og livredd flerfargestrikk sokker - syns mønsteret passet midt i blinken - da med video instruksjoner :)

  Men det jeg tenker tar ofte tid - andre ting tenker jeg ETTER jeg har startet. Rart med at strikkeplanene stadig er i endring - men hele tiden i tankene :)


  Hva hadde du i tankene?

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...