6.2.11

I rute. Så og si.

Jeg humper avgårde på arbeidslista mi for dette året, krysser av og strikker videre. Ferdig med desembermønsteret, ferdig med halvparten av januarmønsteret: Jeg har strikka lua Thorpe, men ikke lua Coline. Jeg begynte på den, Coline, og fant ut at jeg ikke likte den lenger. Sånt skjer når man putter ting i strikkekøen sin, regner jeg med. Til gjengjeld har jeg strikka en lue som ligner litt, den norske Ullstundlua, mønster på norsk og engelsk her.


Lua er strikka i Rowan Felted Tweed og veier 50 gram. Jeg strikka 7 repitisjoner av mønsteret i stedet for 4 som det sto. Garnet fant jeg på loppemarked for et par år siden, jeg ville aldri ha funnet på å kjøpe Rowan til full pris. Egentlig er det plan B-garn for jeg hadde bestilt fiber som skulle spinnes til garn, et nydelig grått merinogarn. Men det fikk jeg ikke til denne gangen, jeg har dratt og slitt i det og nesten ødelagt fingrene mine. Så det står fortsatt på rokken, og jeg spinner bare litt av gangen.
Men Rowan-garnet var ment å bli en lue det også, og hadde ligget en stund så jeg er fornøyd likevel.
 (For øvrig, hvis du vil strikke lua sammen med andre (samstrikking = KAL) så foregår det en på Ravelry-gruppa til den norske podcasten Ullstund.)

For februar står egentlig genseren Vaila på tur. Og det er neste prosjekt, men ikke i Malabrigo Worsted som planlagt. Det garnet er ikke å få tak i her i Norge så jeg skulle kjøpe det i Sverige da jeg var der i forrige uke. Inntil jeg hørte prisen. 1500 svenske kroner. Det er ikke aktuelt å bruke 1500 svenske kroner på en genser som jeg skal strikke sjøl.
Etter å ha undersøkt litt ser det ut til å bli Smart av Sandnes i stedet. Det har omtrent samme løpemeter per 100 gram så jeg slipper å tenke forandre så mye, og så ser det ut til å ha en veldig skarp stitch definition.
Jeg gleder meg faktisk til å strikke en vakker genser i et norsk garn.

9 kommentarer:

 1. Jeg har strikket masse i Smart, ikke store plagg, men luer. De har vært slitesterke og holdt seg godt i ørten vask. Og falt godt i smak hos vår kløende familie.

  SvarSlett
 2. Jeg har strikket MYE i Smart og er egentlig kjempefornøyd. Det holder seg kjempefint selv etter mange vask i vaskemaskin. Godt å strikke med er det også. Fin genser forresten. Lykke til.

  SvarSlett
 3. Felted tweed på loppemarked?
  Du verden, det er ikke akkurat det jeg finner når jeg optimistisk og full av inspirasjon drar på loppemarked for så å nærmest bare finne skisko med kjellerlukt.
  Jeg gleder meg til å følge med på smart-prosjektet ditt. Det er egentlig et garn jeg nærmest har fobi mot etter å ha slitt fingrene skinnløse på et stjernemaskeprosjekt for et års tid siden. Satser på at du greier å overbevise meg om at traust, norsk superwash funker bra! ;)

  SvarSlett
 4. Gleder meg til å se fargen du har valgt på genseren!

  Strikker nå for første gang med Smart (skulle brukt tilsvarende som Malabrigo, jeg også, og havnet på Smart..)

  SvarSlett
 5. Hei, selv om du har slått fra deg Malabrigo worsted tenkte jeg å tipse deg om den amerikanske nettbutikken http://eatsleepknit.com/cshop/category/yarn_malabrigo/ eatsleepknit.com. De selger nemlig garnet til 10,40 dollar, noe som gjør at en genser ville kostet rundt 600 kr, eneste som er leit er tollen for de har ganske rimelig frakt. Jeg pleier å kjøpe Malabrigo der, og de er raske og ordentlige. Bare et tips :) Selv om det nok er like greit å strikke genseren i Smart eller noe annet norsk garn (smart er ikke en favorit hos meg). Malabrigo worsted kan nok ha litt nuppe-tendenser.

  Marija

  SvarSlett
 6. such a beautiful hat! :o)

  SvarSlett
 7. Lua var kjempefin! Takk for link til oppskrift.

  SvarSlett
 8. Jeg er veldig glad i rowan felted tweed. Lua di er kjempefin!

  SvarSlett
 9. Et lite tips for spinning av merino: lag litt tykkere garn, og dra ut fiberen i små, kjappe bevegelser. Corriedale og Blue Faced Leicester er mine favoritter. Lette å spinne, myke og levende.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...