23.2.11

En (varm) miniflodhest

Husker noen at jeg nevnte jeg skulle strikke genseren Vaila? Nå i februar? At jeg bare skulle kjøpe garn, Malabrigo Worsted, i Sverige? Som ble for dyrt (1500 skr)? Og at jeg heller skulle satse på et norsk garn, et lokalt, kortreist garn? Ja. Det var en god historie, det.


Jeg var på Tjorven og kjøpte, ikke Smart som jeg egentlig hadde tenkt, men Peer Gynt. Jeg kan ikke forklare hvorfor det ble Peer Gynt bortsett fra en bitteliten tanke som fløy igjennom meg - ikke en veldig gjenntenkt tanke - om at det hadde vært en god idé ikke å gå for Superwash for en gangs skyld. 800 gram. I forhold til garnlengde i forhold til Malabrigo Worsted var det så og si identisk. Jeg lagde prøvelapp, og fant ut at jeg måtte satse på 42. Og tenkte det ville være en god idé å strikke det ene ermet først.

Jeg kan ikke si det på noen annen måte: Det så forj##lig ut. Det så ut som om jeg hadde trukket på meg en flodhesthud. Grått er i denne sammenheng en svært treffende farge også. Så da satt jeg der med to konklusjoner ("jeg skal strikke Vaila, men det må bli på et seinere tidspunkt når jeg får tak i Malabrigo Worsted til en overkommelig pris, og den skal ikke strikkes i grått") - og 800 gram grått.


Akkurat da kom boka til Veera Välimäki: Book of Gray, ut. Og jeg likte så godt den jakka som het Comfort Cardigan. Bortsett fra halsen. Og det nevnte jeg i en kommentar, og i løpet av en times tid kom Veera med en modifisert utgave til meg!

Ja. Jeg veit. Den sitter ikke heeeeeelt sånn på meg som den gjør på henne.


Jeg er fortsatt en flodhest, men en liten miniflodhest i stedet for den store dundra jeg kunne ha vært om jeg ikke hadde snudd på flisa. Jakka skal ikke brukes ute blant folk, det er en kosejakke som går langt nedover rumpa som kan varme meg på iskalde desember og januar og februar-dager heromkring. Med fine, røde knapper.

Er ikke flodhester veldig hyggelige dyr?

27 kommentarer:

 1. Den der kan du da bruke ute blant folk! Synes det er fint med noe grått/nøytralt innimellom. Tenk bare på alt det fine du kan ha under!

  SvarSlett
 2. Trösta dig med att miniflodhästar är söta djur!

  SvarSlett
 3. Jeg synes, at den klær dig vældig godt! Den er meget pænere end originalen - også på kroppen.
  Du er ikke en flodhest, du er flot med den jakke!

  SvarSlett
 4. Syns jakka ble finfin jeg! Grått er jo min absolutte favorittfarge, og denne er adskillig nettere enn de fleste andre "kosejakker" jeg har sett! Din var finere enn originalen, syns jeg, det kommer sikkert av at du har brukt et fastere garn.
  Jeg har aldri prøvd Malabrigo Worsted, men har hørt at det nupper mye. Det gjør IKKE Peer Gynt. Jeg har en Peer Gynt-jakke som er over 20 år - ikke en nupp og ikke et hull. Forhåpentligvis lager de garnet like bra i dag - så kan du kose deg med jakka i mange år.
  Jeg har forresten aldri sett flodhesthud - hvordan ser den ut egentlig?

  SvarSlett
 5. Så snille dere er. Jeg tror alle har sympatier med en flodhest, men jeg har hørt den er et farlig dyr fordi den setter seg på deg? Sikkert bare en myte ;)
  Annepålandet, hva med dette? I hvert fall syns jeg det er ganske betegnende for hvordan jeg følte meg ...

  SvarSlett
 6. Jeg kan bare føye meg inn i rekken av dem som synes dette er mer enn en innejakke. Hvis jeg hadde sett deg på gata med den, regner jeg med at jeg hadde tenkt: "Åh, har hun strikka den? Så flott hun er!"

  SvarSlett
 7. Kanske blir det billigare om du köper Malabrigo här?:
  http://www.juergenweidner.de/en/Malabrigoyarn-20/Merino-worsted

  Jag vet inte vad kostnaden blir till Norge, men hit till Sverige skulel det bli billigare i alla fall.

  Och den färdiga koftan är jättesnygg!

  SvarSlett
 8. Kjempefin jakke! Fikk lyst på en selv, må bare rekke opp space girlen min og begynne på nytt...så får vi se hva det blir for noe etter det :)

  SvarSlett
 9. Anonym23.2.11

  Du er ikke noe flodhest.
  Vær stolt- du er en flott dame! Jakken kan brukes under middag med kongen altså...

  SvarSlett
 10. Synes den ble fin jeg :) Onkli kosejakke!

  SvarSlett
 11. Flott jakke, bær den med rak rygg ut i verden!
  Man må bare passe seg for å ikke komme mellom flodhesten og garn.. eh, vannet, for kan man bli trampet ihjel.

  SvarSlett
 12. Vel, det er vel fleire av oss som kan kjenna oss som flodhester ved sida av den opprinnelege modellens siluett. Uansett er det langt frå deg til flodhesten. Tykkjer absolutt du skal ha som mål å bruka jakka til kos også utanfor di eiga stove. Den ligg på mi liste over jakker eg har lyst på også - og ja, eg og vil ha grått med raude knappar.

  SvarSlett
 13. Gå med den åpen da vel! *problem solved* Er det ikke mere en nesehornfarge, forresten :D Malabrigo er svindyrt. Var (nok?) i samme butikk som deg, men jeg kjøpte (blant annet) bare en hespe med Twist-garnet. Mannen min ble glad han, jeg hadde jo ikke kjøpt særlig *mye* garn! :o

  SvarSlett
 14. Veldig fin jakke, mye finere en originalen!
  Skulle ønske jeg hadde en sånn idag som det blåser så kaldt her..
  Men når det gjelder Vaila, hvorfor ikke prøve Abuelita Tykk merino fra Pickles? Omtrent samme løpelengde, til 80 kr hespelen og attpåtil i Norge, så du slipper ekstra moms og fortollingsgebyr..?

  SvarSlett
 15. Denne jakka kan du uten problemer bruke ute i full offentlighet :)
  Den er kjempeflott.

  SvarSlett
 16. Fin jakke, synes jeg!

  Jeg var i Sverige i sommer, og kjøpte Malabrigo worsted til en annen jakke fra Twist Collective, Vine yoke cardigan. Garnet er veldig mykt og godt å strikke av. Jakke ble ganske dyr, ja, men den er rel kort, så det var kanskje halvparten av prisen du beregnet. Men i overkant av hva jeg pleier å spandere på garn, ja. Og jakke nupper ganske så mye, synes jeg, etter et snaut halvt års bruk. (Mens min Vaila, strikket av en tråd tynn alpakka og en tråd lamullgarn (nesten) ikke nupper i det hele tatt). Så tenk deg om før du bruker 1500 kr på garn..

  SvarSlett
 17. Torirot, jeg husker samtalen vår fra ett år tilbake da jeg spurte deg hva du hadde brukt i din Veila. Og har vurdert det. Men jeg er skeptisk til å strikke med to tråder ... burde jobbe litt med den saken også, kjenner jeg ;)

  Elin H, det var en veldig god idé! Og så mange fine farger, særlig denne brune sjokoladen! Tenke, tenke ...

  SvarSlett
 18. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 19. Forrige innlegg kom feil ut;
  Jakka e veldig fin og du ser slett ikkje ut som en flodhest, derimot syns æ alle ser kledelig gravid ut i den pga sprikanes åpning. Lure på å strikke den :)

  SvarSlett
 20. I love your jacket and as hippo is concerned, you will need to try harder to be in that category - at least as far as my New York standards go...

  SvarSlett
 21. Anonym24.2.11

  Jeg synes nu ikke, du ligner en flodhest (selvom jeg er enig i, at flodheste er hyggelige). Tværtimod synes jeg faktisk at cardiganen/jakken klæder dig ;)

  SvarSlett
 22. Herlig flodhest i herlig jakke. Og for et deilig bibliotek-hjørne du har! Må da være perfekt å sitte i med en strikkebok for å hente inspirasjon og endre prosjekter? (o:

  SvarSlett
 23. Jeg synes da virkelig ikke du ser ut som en flodhest! :-)

  Du er kjempefin og flettene er prikken over i'en.

  SvarSlett
 24. Hmm, du vet jo at svaret på alt er nettopp 42 ???
  Jeg synes jakken ble fin jeg, også på deg !
  Når det gjelder garnvalg.. jeg tror ikke det er store forskjellen mellom Smart og Peer Gynt - men min erfaring er at Smart loer og nupper veldig.(Men nå er jeg rimelig ambivalent til alt fra Sandnes garn da).

  SvarSlett
 25. Faktaopplysing:
  Flodhest er det dyret som drep flest folk i Afrika kvart år.

  Jakka vart fin, og grått er veldig anvendeleg, så eg håper du ombestemmer deg ang å bruke jakka ute blant folk.

  SvarSlett
 26. Den ser jättefin ut och flodhästar är flotta djur!

  SvarSlett
 27. Anonym26.2.11

  Det er mulig flodhester er ålreite dyr, men du er jammen ei herlig jente! Klart du kan bruke jakka "ute blant folk"!!! Skulle da bare mangle...
  Takk for at du deler - både sånn og slik!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...