21.2.11

Dagens dont

Maja-lua som jeg snakka så varmt om i forrige innlegg blei for stor for meg som nevnt. At den så fin ut på bildet kom av at jeg fant en lite brukt (eller - hva veit jeg ;p) metode. Jeg tok en maske-sikkerhetsnål og snurpa den sammen bak. Og brukte lua gjennom hele helga. Den var for fin til ikke å vises fram ... rett og slett.

Og det fungerte greit. Men tanken var at jeg skulle sy den sammen i stedet.

I dag fant jeg fram symaskinen min og det tok vel akkurat 15 minutter å kvitte seg med den lite dekorative - og  noe kalde (og skumle) - nåla i nakken. 

Jeg bretta sammen det stoffet i lua som var for mye, sydde en rettsøm og klipte vekk det meste (ca. 30 masker). Noe måtte være igjen så jeg kunne sy en sikksakksøm.

Akkurat som jeg skulle ha sydd en søm for å klippe opp en strikkejakke som var strikka på rundpinner.

Bildet til høyre viser hvor mye jeg klipte bort.

Det blei selvfølgelig en klipt søm i bakhodet, men de fleste luer har jo en eller annen type søm så denne skiller seg ikke ut på noen måte. Og viktigere, nå passer lua meg perfekt, fortsatt litt stor akkurat som jeg liker dem.

Uten en nål i bakhodet. Og uten å ha laget en prøvelapp på forhånd ...

Siden jeg har brukt den i helga må jeg få fortelle at jeg har fått mye positive kommentarer for den også. Jeg tror fargene - de brune, grønne tonene - passer meg veldig bra; i tillegg til at det er et vakkert mønster selvfølgelig.

Redigert 22.2.2011:
Mønsteret kan kjøpes på garnbutikken nysta.se. Dessverre kan den ikke lastes ned (per i dag?) så man betaler for en papirkopi som kommer i posten. Prisen er 81 skr.

9 kommentarer:

 1. Kan godt forstå at du har fått mye skryt av den... den har jo både lekkert mønster og farge :)
  Lurt å klippe bort det som var for mye og det er det jo ingen som ser likevel :)
  Ha en fin kveld, klem.

  SvarSlett
 2. Nydelig mønster og herlig fargekombinasjon - og det var jo en veldig lur måte å få ei flott lue som er for stor til å passe!

  SvarSlett
 3. Fortsatt veldig fin - sjølv om det der såg litt skummelt ut.
  FLOTT at Johanne jobbar med saka - for eg er forelska - i ei lue.

  SvarSlett
 4. En utrolig vakker lue, jeg venter med spenning på mønsteret! Takk for tipset :) Synes også det var interessant å se hvor forksjellige luene ble i de forskjellige fargene, men alle veldig fine på hver sin måte. Greit å vite at det går an å sy den inn hvis man er uheldig og strikker den for stor, dumt å måtte gjøre om igjen så my arbeid!

  SvarSlett
 5. Ja, ikke sant, Thorunn og Bodil? Dette er jo et lite prsojekt som det ikke gjør allverden som skulle gå heden hvis man klippa og sydde feil så det er egentlig perfekt for å prøve seg fram med.

  SvarSlett
 6. Lua er bare nydelig, tror det er en kombo mellom farger og mønster her som gjør det helt store. Spennende å se den seinere i andre farger. Ha en strålende dag videre.

  SvarSlett
 7. Sikke en fin hue i dejlige farver. Godt at du fik den til at passe :-)

  SvarSlett
 8. Nydelig lue! Og jeg beundrer din modighet. Jeg har enda aldri klipt i noe strikketøy... kjnner det vil ta tid før jeg gir meg ut på slik risikosport.

  SvarSlett
 9. Anonym10.12.13

  hello, I know this is a long gap in time, but thank you for the tip - I made a wonderful (for me anyway) hat but it came out far too large! Very glad I can make it right by sewing and cutting - I did not know this beforehand.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...