17.9.10

Stolt!

Jeg kjenner jeg får en sånn god, varm følelse inni meg av å komme fra samme land som strikkedesignerne Arne & Carlos (mange andre også altså, men akkurat nå, dem ...). Det er gøy å trekke dem fram, peke mot dem og navnedroppe dem i samtaler med utlendinger:
- Se hva vi har!

Enda en gravid på jobben gir meg sjansen til å strikke enda et vognteppe, denne gangen mønsteret Cheese Attack fra Arne & Carlos. Strikket med Wollmeise, på pinner 2,5 mm, og veier tilslutt 350 gram og er 80 x 80 cm. Akkurat passe til en barnevogn. Mønsteret deres er egentlig bare to diagrammer som er variasjoner over det klassiske Mariusmønsteret til Unn Søiland Dale. Det fantes som en nedlastbar fil via Tine engang i tiden, det er sånn jeg har fått tak i det, men sånn er det ikke lenger. Det fins i forskjellige versjoner, for eksempel denne voksengenseren av frk. Snupp, fidus denne barnegenseren, Tones lue, og ikke minst, disse noe annerledes utgavene ... 


Arne & Carlos, hvis dere leser dette, kan ikke dere laste opp denne igjen så den blir offentlig tilgjengelig og ikke bare et byttedokument mellom gode venner?

PS: Nå kan det må god grunn diskuteres hvor norske de er, men at de bruker seg av norsk strikketradisjon, dét er det ingen tvil om. Les MYE mer om dem her.

15 kommentarer:

 1. Skulle gjerne ha jobbet sammen med deg da jeg var gravid... :-)
  Og skulle gjerne jobbet sammen med Arne og Carlos også, de lager mye kult! Selv om jeg ikke liker alt, så er det flott med noen som bruker strikketradisjonen på en ny måte. Kan jo skryte av at jeg bor i samme fylke som dem...

  God helg fra Lillehammer!

  SvarSlett
 2. Jeg var på foredrag med dem en gang da de reiste rundt på husflidslagene og promoterte kolleksjonen sin som de hadde laget for Norsk Flid, for noen bra karer ! Salen var helt forgapt.

  Jeg strikket en barneversjon av denne i sin tid, og den har vel vært en av de mest kommenterte genserne til poden. Nesten som han skulle fått en ny...

  Nydelig teppe! HELDIGE kolleger!

  SvarSlett
 3. Å et sånt vognteppe kunne jeg tenkt meg å fått når jeg og var gravid. Lekkert!! Det mønsteret et jo bare så kult. Og de ekornsokkene er jo bare så fine. De har havnet på listen min.

  SvarSlett
 4. å, så nydelig. Jeg var nettopp ferdig med en Marius baby body for min kollega (Marius) sin baby :)

  SvarSlett
 5. Så himla vacker filt!

  SvarSlett
 6. Utrolig kult teppe - heldige kollegaer av deg! Mon tro om de har et vikariat for en gravid dame uten sykepleier-erfaring (som ikke kommer til å rekke å strikke Wollmeise-teppe før nedkomst)...

  SvarSlett
 7. For et flott teppe! Visste du at Arne og Carlos kommer på Oslo Bokfestival i morgen? Sammen med Annemor Sundbø og May B Langhelle?

  SvarSlett
 8. Så morsomt med Marius-vognteppe! Fint at gamle, gode mønstere holdes i hevd i fornyet utgave!

  Klem Cathrine

  SvarSlett
 9. Det som är kul är att man först ser ett traditionellt norskt mönster, men sedan när man ser närmare...! :-)

  SvarSlett
 10. Takk for alle hyggelige kommentarer!

  Monster Merte, jeg så genseren din da jeg skulle trekke fram noen. Men problemet med deg, vet du hva det er? Du er så innmari flink til ALT! Det høres ut som det er en dårlig skjult misunnelse fra min side, men sånn er det bare! (Jeg slenger på et <3 for å vise at jeg prøver å si noe veldig, veldig snilt på en overbevisende slem-kul måte.)

  sihi - nei det visste jeg ikke! Da skal jeg jaggu spørre dem om dette med den nedlastbare fila (men jeg har min mistanke (les Sandnes, Maruis og Dale ...)!)

  SvarSlett
 11. Jeg må jo og innrømme at jeg kunne ønske at jeg var kollega av deg nå, for dette teppet er bare helt fantastisk!!!
  Jeg har ett teppe fra deg på pinnene og det spørs om ikke dette og kommer. Er det noe babyen min ikke kommer til å mangle så er det vogntepper:)
  Ønsker deg en strålende helg:)

  SvarSlett
 12. Råkult teppe!

  SvarSlett
 13. Lovely blanket! You ever inspire!
  I have a question for you and everybody:
  Could you comment in my blog what kind od pieces were knitting in XX century in your country.? What style? What fibers used they? What tecniques?
  I try to do a little history of knitting and I need the main witness: yourselfs.
  Think in your chilhood, mothers, grandmothers...
  Thank you.

  SvarSlett
 14. Anonym22.9.10

  Utruleg kult teppe!!! :D Heldige foreldre og baby!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...