19.9.10

Arne & Carlos says ...

For min del tror jeg ikke det hadde spilt noen som helst rolle hva Arne & Carlos hadde kommet med for bok, jeg ville ha dukka opp på Operaen i finvær over Oslo kl 11 en søndag morgen uansett.

Finvær over Oslo Bokfestival 2010
Arne & Carlos fortalte at boka hadde starta med at de hadde strikka egendesigna julekuler.  Som gikk for 800 kr per stk.
- Men folk kan jo strikke dem selv, tenkte de.
Så her presenterer de 55 forskjellige mønstre til egne ubrennbare ulljulekuler. Noen kuler er tradisjonelle norske mønstre, andre er tingogtang de har funnet andre steder, for eksempel nevnte de en harpe de hadde funnet på Victoria & Albert Museum i London.

Boka kommer ca. 1. oktober, og hvis man følger nettstedet deres vil de oppgi når og hvor i Oslo de kommer for å snakke mer om den, og for å signere den.

Julekuleboka kommer ca 1. oktober
Jeg kvinna meg også opp til å spørre dem om Cheese Attack-mønsteret som tidligere lå på Tine. De fortalte de hadde fått dette spørsmålet fra andre også, og de lovte (de gjorde det!) at de skulle laste det opp og gjøre det tilgjengelig fra sitt nettsted med tid og stunde.

Og grand old strikke-lady Annemor Sundbø kommer også med bok denne høsten, Norske votter og vanter med dyremotiv. Hun har tatt av sin rikholde skattekiste av gamle votter og vanter og skrevet bok om bruken av dyremotiver.

Annemor Sundbø med ny bok om votter i høst
Jeg gleder meg til julepresangen allerede! Arne & Carlos-boka må jeg kjøpe litt tidligere hvis jeg skal rekke å strikke noen før det.
Eh, åh nei, vi har jo ikke juletre, vi ...

7 kommentarer:

 1. ÅÅÅÅåååå, så bra! Skulle ha kommet meg ut av senga litt tidligere idag, jeg. :-)

  SvarSlett
 2. Du trenger jo ikke juletre hvis du strikker sånne kuler! De kan jo henge overalt:-) (Og hele året, om du vil...)

  SvarSlett
 3. Nyttig! 800 kr for en juletrekule høres ut som en grei pris syns jeg - endelig noen som vet å sette en anstendig timepris på strikkernes flid! Denne boka MÅ jeg bare ha, kjenner jeg. Den andre også, selvfølgelig. Takk for tips!

  SvarSlett
 4. Takk for opplysningene! Disse bøkene skal je nok prøve å få med meg :)
  JUlekuler kan vel henges i vinduer eller på en fin kvist eller lignende, tenker du finner på noe lurt :)

  SvarSlett
 5. Jeg burde latt ungene dra på svømming alene og heller dratt i Operaen :-)
  Men spørs om ikke barnevernet hadde dukket opp på døra da, vel, får håpe det kommer flere sjanser :-)

  SvarSlett
 6. He, he, hugser godt på tidleg 90-talet då Arne sat i bøttekottet på geriatrisk avdeling på Ullevål sjukehus og strikka på metalltråd. Ein utruleg triveleg fyr som gjorde det ekstra fornøyeleg å vera på jobb.

  SvarSlett
 7. oioioioi, det var fabelaktige tips! Gleder meg til disse bøkene når en husflid nær meg! (o:

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...