12.8.10

Let og du skal finne

There is nothing like looking if you want to find something, sa Thorin i Hobbiten. Det er itjnå som kjem ta seg sjøl, kan det vel oversettes med?  

Jeg fikk et nøste med Bjørne lanolingarn tilsendt i posten, fra Sjølingstad Uldvarefabrik i Mandal. Hva kan man bruke et nøste lanolingarn til? Bortsett fra bleiebukser? Jeg tenkte laonolin ville være bra for hendene så jeg tenkte votter umiddelbart *)

Og sånn kom det seg at jeg har laget en vott som heter Sjølingstad. Siden jeg ikke har spurt Sjølingstad om de ønsker en vott oppkalt etter seg, så er det mulig jeg etter hvert bytter til Mandal i stedet (de har ikke noe de skulle sagt ;p). 

Votten tar form
Votten strikkes ovenfra og ned, en ny teknikk for meg og en som jeg er veldig fornøyd med - votten sitter som et skudd. Jeg føler virkelig den er bedre tilpassa hånda mi enn votter som strikkes andre veien. Grunnen er at det aldri er noe tvil om lengden mellom tuppen av fingrene og åpningen til tommelen. Når man strikker nedenfra er jo grunnregelen at man begynner å felle til avrunda ved toppen av lillefingeren. Men pga varianter som garn og pinnestørrelse blir det alltid bare cirka likevel.  

Når dét er sagt, jeg er ikke helt hundre prosent fornøyd med votten, så den må sies å være under bearbeidelse.

Oversiden av votten med bølger, båt og kråke
Jeg ønska å finne noe som representerte Mandal. Da jeg googla det var det enkelte ting som gikk igjen: båt, sjø og hvite trehus. Egentlig ville jeg ha med en måke, men ingen liker måka så jeg tok med en kråke i stedet (ikke spør om sammenhengen ...). Siden garnet er relativt tykt (jeg bruker Finull som kontrastfarge) måtte de hvite trehusene ofres - enda så små de er.

Undersiden med sand-/strandmønster
Mønsteret i håndflata er så strand (for meg) som det er mulig å få det. Tommelen har fått et litt slapt mønster så det skal jeg forandre til sandmønster på neste par. 
Jeg jobber videre ...

----
*) Sånn er det ikke nødvendigvis, at lanolin er bra for hendene til alle som bærer lanolinvotter. Noen får eksem av dem så man skal være litt obs.

7 kommentarer:

 1. Det var en ny måte å strikke votter på for meg. Morsomt at du utarbeider eget mønster. Mandal fortjener egne votter de også:)

  SvarSlett
 2. Ja, men er ike helt fornøyd. Jo mer jeg ser på det, jo mer ser jeg at det trengs litt bearbeiding. Men disse vottene vil nok bli gode og varme til vinteren.

  Takk :D

  SvarSlett
 3. Flotte votter! Og som Mandalitt tenker jeg det er hyggelig at byen får et par votter oppkalt etter seg :)
  Kråke-løsningen var morsom, vi har sikkert en god del kråker i tillegg til alle måkene ;)
  ET annet tips til dekorering (siden du bruker stranda som inspirasjon på innsiden av votten) på toppen av votten er det kjente landemerket på Sjøsanden: "Bestemor". "Bestemor" er et gammelt fyr som ikke lenger er i bruk, men som fortsatt er et mye brukt motiv, og representerer Mandal på en flott måte.
  http://farm4.static.flickr.com/3405/3482867614_b3033905a8.jpg?v=0
  Men uansett hva du velger å bruke er jeg sikker på at det blir en strålende vott! Jeg har noe Sjølingsgarn liggende hjemme klart for å brukes på prosjektet ;)

  SvarSlett
 4. Anne Tone, og den er jo ideell for å ha i tuppen også, veldig god idé! Takk :)

  SvarSlett
 5. Denne kommer til å bli fin. Det er jo rart at ingen har tenkt på å strikke votter på denne måten, det må jo bli suverent.Jeg synes ofte at vottene blir i største laget når de strikkes tradisjonelt, men så er ikke jeg noen dreven vottestrikker.
  Lykke til med utformingen. Du skal vel snart gi ut en bok med div mønster. Jeg stiller meg først i køen til et signert eks.(seriøst!)

  SvarSlett
 6. Som Mandalitt syns jo jeg og dette var morro lesning:)
  Vottene ble knallfine!

  SvarSlett
 7. Hei!
  Så flott idé, både med vottegarn med lanolin, og mønsteret på votten! Det var et skikkelig sjø-mønster! Veldig fin og kreativ blogg du har, som jeg oppdaget ved en tilfeldighet! Velkommen også inn til meg!

  Cathrine :-)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...