20.6.10

Ode til Internett

Jeg skal ikke innbille meg at jeg vet hvordan det var tidligere, da strikkere satt rundt omkring, uten TV, radio, internett, og med minimal posttilgang. Og i Norge, hvor vi har så forskjellige dialekter bare fordi folk satt i hver sin dal og ikke møttes mye, og likevel klarte de å utveklse mønstre, ideer, teknikker, fasonger.

Men tenk hvor raskt de samme tingene utveksles i dag? Er det ikke litt sånn at når strikkere møter strikkere i dag så er det ofte bloggere som møter bloggere? Fordi vi diskuterer fram og tilbake sammen, og plutselig er terskelen for å møtes også i virkeligheten, lavere?


Sånn er virkeligheten rundt 2010 (i hvert fall kan det synes sånn). Da jeg reiste til Stockholm var det i hvert fall helt naturlig å ta kontakt med de jeg blogg-kjenner, og spørre om de hadde tid til samstrikking noen timer.

Vel, kanskje må blogg-utrykk utvides noe for Asplund/the mad knitter ble jeg kjent med gjennom alle bildene hans av strikking på flickr. Ikke bare er han en teknisk og kreativt dyktig strikkende mann (han er sikkert kjempesliten av å høre at det settes utroppstegn ved at han er mann), men han grei også!

Men Maria traff jeg i hvert fall via bloggen hennes, bloggen hun skrev hver dag da hun drev Marias garnbutikk - en butikk som hun nå har solgt til Karin, men som hun passer på. Er det hver dag du er innom, Maria ;) Fortsatt selges det heldigvis garn derfra, og fortsatt drives de strikkekafe på den sentralt plasserte strikkebutikken på Søder i Stockholm.

Og Johanne, også en bloggvenn, Born to Knit. Jeg følte egentlig at jeg kjente henne litt, så mye har vi utveklsa informasjon og mønstre (Johanne lager egne mønstre som hun selger via The Loopey Ewe) og garn ... og så var hun overraskende kort i virkeligheten! Kanskje det ville vært sånn å ha en brevvenn også? Når man møtes første gangen så kjenner man hverandre så godt at det er det som ikke stemmer med bildet ens, man husker best?

Og Tanja og Kari og Tove som stakk innom for å hilse pent god dag!

Tusen takk, Internett, du er en storarta oppinnelse.

PS: Bare en liten bemerkning til slutt, en selvrefleksjon. Tidligere var jeg mye mer privat om det jeg la ut på nettet, og her på bloggen, og bilder av meg sjøl og bilder av andre i en sosial setting var bortimot utenkelig og måtte funderes over i en god stund. Over tid har det også forandre seg for meg. Jeg lurer på hvorfor?

9 kommentarer:

 1. Det er ganske utrolig hvordan ting har forandra seg, ja. Rart å tenke på egentlig. Du får si fra om du har tenkt deg på tur til Lillehammer, forresten :-)

  SvarSlett
 2. Det var verkligen trevligt att få hälsa på dig! Så synd att jag inte kunde stanna en stund. Men vi ska ta väl hand om genseren när de kommer. :-)

  SvarSlett
 3. Vad glad jag är att jag fick träffa dig på riktigt! Hoppas på fler - och längre - tillfällen framöver!

  SvarSlett
 4. Jepp, har forandret innstilling selv. Ble senest i går overfalt av en som bare måtte komme bort og fortelle at hun var fan av bloggen, og det lever jeg på ennå :)

  SvarSlett
 5. Jeg mærker også grænserne flytter sig.Og er glad for det. Jeg har endnu ikke mødtes med nogen bloggere i den virkelige verden. Det har jeg til gode.

  SvarSlett
 6. Fantastiskt roligt att du kom hit till Stockholm och vi fick träffa dig allihop!
  Du var ungefär som jag trodde faktiskt. Varken längre eller kortare ;-)

  SvarSlett
 7. Monstermønster, ja altså en som kjente deg igjen? Bloggkjendis med andre ord :D)

  Johanne, men du var like SØT som jeg trodde!

  Torirot, jeg var der for ikke så lenge siden, men kanskje det hadde vært en idé å ta en ny tur ... :)

  Godt å høre, Tove!
  Asplund, du er hjertelig velkommen til Oslo, du også.
  Og hvis dere tror det er tomt prat, sånt man sier, prøv meg!
  Mette, neste gang jeg i dine kretser ... :)

  SvarSlett
 8. Så hyggelig! Jeg ble nesten litt missunnelig.

  Så, hvis du skal til Stockholm igjen, og vil ha med en "livakt" eller "tolk"... så ... Eller hvis du vil lære å sy (ref. email)... bare si fra ;)

  Håper du får en fin uke.

  SvarSlett
 9. Anonym22.6.10

  Tack för en jättetrevlig eftermiddag!!

  //karin och lillIvar

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...