8.2.10

Mye varme i hull ...

... det vet alle som bruker helsetrøye. Men jeg tenker kanskje mer på hjertevarme når jeg vil skrive litt mer utfyllende om mønsteret pulsvarmerne Blonde.


Flere har spurt om den kanten jeg snakker om i mønsteret, og nå som jeg har lagt ut rettelse og ny versjon på disse tenkte jeg det kunne være praktisk å forklare hva jeg egentlig har ment og ikke hva som står i mønsteret ;)

Frida spør meg i en e-post:
- Stripa som syntes på bildet kommer av den kasta maska du starta med på annenhver omgang. Men i diagrammet står det "V" - altså maska laust av. Er det rette KAST eller LAUST av?
- Det rette er at for meg har ikke det betydd to forskjellige ting - inntil jeg ble gjort oppmerksom på det ... jeg er skikkelig amatør på å beskrive hva jeg holder på med, strikkemessig.
Rett svar er at maska skal tas løst av, og det skal skje på den ene siden. På den andre siden av pulsvarmerne skal maska strikkes rett.Frida spør videre:
- Slik laga eg hol-rad: Tok eit kast etter 22 m, altså i forkant av mønsteret på rettsida, og på vrangsida strikka eg diagrammet før eg tok siste maska laust av og strikka den i lag med den kasta. Kan eg lage ei slik hol-rad på ein betre/finare/tydelegare måte trur du?
- Jeg tenker umiddelbart at den vil bli tydeligere hvis kastet ikke inngår i en felling på andre siden. En felling må man jo ha ellers økes det én maske på annenhver omgang (den var ikke til deg, Frida, men til dem som ikke er helt med i tankegangen her, inkludert undertegnede ...). Så hvis du strikker to masker sammen og kaster med tråden på den ene siden, og strikker begge maskene rett på andre siden så vil det bli tydeligere.

Fride igjen:
- Kva gjer eg då på neste pinne OVER dette kastet, altså på rettsida? ang mitt forslag om enten perler eller et kast på andre siden.
- Perlinga er grei nok, men kastet, ja ... hvis noen hører på meg der så vil de ende med det resultatet jeg nevnte over: en maskes økning på annenhver omgang blir nettopp dét, en økning. Don't do this at home ;D > jeg skal sporenstraks inn å rette dette i mønsteret (oppdatert versjon finner du i pdf-fil her).

PS: Bildene i dette innlegget er © Fridas. Hun skriver om garnet hun har brukt: "Rimu", farge "fuchsia" - løpelengd 153 m per 40 grs nøste. Pinne nr 2 1/2. Eg brukte totalt 21 gr. Possum er visst ei stor plage på New Zealand (veit ikkje kva dyret heiter på norsk, veit berre at det ikkje er det same som opossum!). Lenke til garn-firmaet.

6 kommentarer:

 1. De var bare møøøe lækker;)
  Åå hvor jeg vil gjerne lære meg en slik flott blondekant;)
  skal innom igjen her og lese litt mer nøye;)
  takk som deler;)

  SvarSlett
 2. Jeg hoppet bare over hele kanten jeg, og strikket rettstriking helt ut til blondekanten...det ble veldig fint det også!!!

  SvarSlett
 3. Hehe-jeg fikk ikke helt til den kanten, jeg heller, så jeg TROR jeg tok maska løs av en vei, og strikket den vrang tilbake- da ble den liggende som ei maskerad på retta. Men uansett ble blondene lekre!

  SvarSlett
 4. Jeg inviterer på strikkecafe i bloggen min i kveld. Du MÅ bare se på den flotte dama som stillte i bunad, og hadde med seg kreasjonene sine hun hadde laget fra HÅNDPLAGG-boken.
  Ellers strikket jeg pulsene dine for etpar år siden, og rette opp feilen i rad 17 så det var ikke noe problem. Oppstår det feil, ordner jeg det selv på min egen måte...heldigvis.

  SvarSlett
 5. Sylvia, veldig kjekt at du la igjen en kommentar. Da jeg prøvde å legge inn kommentar hos deg fikk jeg beskjed om at navnet mitt ikke var godtatt (har du blokka meg?). Dette er det jeg skrev:
  "Ohhhh, der skulle en ha vori! Så utrolig kjekt det så ut, og så mange mennesker (litt for mange for meg i virkeligheten ;D)))) Så flott at du tar initativ til dette, og fint at folk tar seg tid til å gå ut en onsdag kveld.
  Koselig at du delte, S. :D"

  SvarSlett
 6. Kjempefine pulsvarmarar! Eg har nett fått desse på pinnen, du kan lese om prosjektet på bloggen min :) Valgte versjonen med perler. Flott mønster, takk for at du deler!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...