22.2.09

FO: Shalom

Malabrigo-garnet jeg fikk i bytte av Borntoknit ble brukt til å strikke Shalom. Jeg er veldig fornøyd med denne vesten/kortarma jakka, men dessverre er den for liten for meg, så jeg får bruke den som utgangspunkt for en ny en, seinere. Akkurat nå er alle vester/jakker/gensere erfaring for meg. Garnet er altså Malabrigo Worsted, 200 gram og strikke på pinner 7 mm. Den sitter fint i halsen og lengden er perfekt å ha over en hvit skjortel. Ermehulene er også helt riktig for meg. Men neste gang må jeg legge til flere masker oppe så den kan dekke brystet og gå rett ned i stedet for til side som en gardin.
Det hadde sikkert også vært veldig fint å plukke opp maskene rundt ermene og strikke noen omganger nedover.

I am very happy about this Shalom Cardigan, and I'll modify another one to suit me as this is too small.

21.2.09

Vinn-vinn

Av og til har jeg noe du vil ha, og av og til har du noe jeg vil ha. Og sånn oppstår byttehandel.
Denne gangen hadde jeg (vi) votte-sokker-og-luer-mønstre som Borntoknit i Sverige ønsket seg. Og jeg fikk Malabrigo Worsted-garn i bytte, og - 3 unike oppskrifter som hun har skrevet.

Jeg syns vel jeg var vinneren, jeg da, men det betyr vel bare at det var en god byttehandel?

Yay! to swaps :)
Where I live I have easy access to different booklets on Selby knitting, and I made a swap with Swedish Borntoknit. And back I got Malabrigo yarn (which we don't have here), and some of her own patterns. I love a good swap :)

18.2.09

Jeg skal på posten og hente garn, juhuu!

- Trenger du mer garn?
- Nei.
- Er det mye garn?
- Nei, ett nøste, sokkegarn fra USA.
- Skal du på posten og hente ett nøste sokkegarn?
- Ja. Juhuu!
- Ja, ja, du om det.

17.2.09

Vær klar for sår hvis du går i krig

No Chicken-genseren min nærmer seg Moskva. Stalingrad er tatt. Det har vært utkjempet mange slag, mange har falt, og det har vært en artig krig. Nå forventer jeg ikke annet enn at moskovitchene skal rulle ut den røde løperen og anse meg som deres nye mester og krigsherre.

Siden jeg er så utrolig dyktig på å lage gensere, mener jeg. Historierevisjonisme med en kvinnelig vinkel?

There is no possibility to get to Moscow via Stalingrad without blood on ones hands.
* Ups *

14.2.09

Og mot nord?

Jeg gjentar og gjentar og gjentar meg sjøl, men sånn er det når man (tror) har funnet svaret (;p) ... Ravelry er best. Garn, informasjon, hjelp, bilder, inspirasjon, mønstre, opplysninger, kvaliteter, inspirasjon, alt har de, og jeg tror rett og slett det ikke er mulig å gå tom. Sliten, ja, men tom?


Ikke for det, når det gjelder mønsteret til lua À la Oleana av Knitnetty (Ravelry-lenke) så kunne jeg kanskje ha kommet over den ellers også siden jeg abonnerer på bloggen hennes. Og siden jeg kjenner henne, dyktige Wenche :D

Men det var nå likevel på Ravelry mønsteret dukka opp da for meg da, men hun har nevnt den i et lite innlegg tidligere. Mønsteret er usedvanlig klart og velskrevet. Det er bare på norsk, men sånn er det.

Jeg har justert litt. Siden jeg ikke er særlig glad i Finull har jeg strikka lua i 2-trådet gammel serie, også Rauma, og sløyfet en diagramrapport (126 masker i stedet for 144). Og brukt pinner 3 mm.
For en gangs skyld en lue som er vellykka :)

Hat a la Olena
I have knitted Knitnetty's Ode to Oleana-hat. The pattern is only in Norwegian, but maybe if you ask her kindly ... ?

12.2.09

Mot vest, mot vest

Da jeg så denne alpakkavesten (Ravelry-lenke) ble jeg helt forelska, og bare måtte ha mønsteret. Og oppdaget at mønsteret var endel av en hel samling med flotte mønstre, Sandnes hefte: Til fjells 811. Jeg prøvde først å bestille via Sandnes sine sider, men ble avskrekket av portoen. Dessuten - hvorfor gå over bekken etter vann når heftet faktisk selges her i Oslo, Tjorven hadde både oppskrift og garn :)


Så denne vesten fra heftet strikka jeg i går, en halv dag tok den å strikke. Og så satt den som den skulle også!
Jeg som trodde jeg hata norsk garn og store pinner. Her må jeg seriøst begynne å tenke på nytt. Alfa minna mest om worsted yarn fra Malabrigo og Lammdochwolle fra Wollmeise. Altså garn av veldig høy kvalitet, men til en helt annen pris (jeg er sikker på at hadde Sandnes solgt garnet sitt i hesper i stedet for nøster ville det bli en favoritt blant oss garn-feinschmeckere også ;p).

Nå som jeg har kommet så langt at jeg har klart å strikke en vellykka vest, da skal jeg klare å strikke en vellykka genser også. Mot vest, mot vest ... :D

I am giving Norwegian wool and large needles a new chance after I fell in love with the patterns in this booklet from Sandnes, Til fjells 811.

9.2.09

After skiing

Sånn så badet vårt ut etter skituren på lørdag. Og etter at snille mannen hadde hengt det våte tøyet opp etter oss :)

Jeg er så kald på hendene før sirkulasjonen kommer i gang at jeg bruker to votter over hverandre, votten Very Terhi av Yarnissima og enkle votter strikket av Supernøtts hjemmespunnede garn. Så er det lua Felicity, og halsvarmeren Thermis - i Wollmeise. Selbuvotter til mannen selvfølgelig, og hans ullundertrøye og ullskjorte. Den fine lua kjøpte han på Island for noen år siden, og hadde han ikke allerede vært gift med meg ville han gifta seg med den, tror jeg ;)

Bruker du det du strikker?

Some of my knitted items hanging in the bathroom after skiing. I find it satisfieng that we actually use them :)

8.2.09

Djevelen er i detaljene

Ja vel, så høres det bedre utt på engelsk, da, the Devil is in the Details, men den er meningensbærende på norsk også, ikke sant?

Dette er bare et takkeinnlegg for alle som bidro til arm/erme-debatten. Det nytter jo ikke - for meg - å skrive inn erm i ordboka når det egentlig heter erme. Hadde jeg slått opp i en bok, ja, da ville jeg sikkert/kanskje sett det.
Det heter også - følge ordboka - et erme, ermet, ermene.

Nå skal jeg strikke videre på det andre ermet :)

This is a discussion on Norwegian language-post

7.2.09

Het høne

Her går det unna, snart ferdig med 1. arm (erm? erme? jeg slo opp i ordboka og finner bare erm på nynorsk. Jeg skjønner ikke hvorfor folk alltid retter meg når jeg sier "jeg strikker på en arm" til "du mener vel, du strikker på en erm"? Noen som kan forklare?).

Problemet er at jeg ikke vet hvor jeg skal slutte. Skal jeg strikke helt opp til armehulen, eller skal jeg slutte litt tidligere så de ikke blir for lange?
Jeg starter den andre mens jeg leter etter svar.

I am not sure how long this should be when knitting raglan? I don't want them to be too long, but of course I don't want them too short either. I'll start on the second while I wait to look for an answer.

6.2.09

Hysj, jeg tenker!

For snart to tiår siden strikket jeg denne genseren. Det er nok den siste genseren jeg strikka. Noe av grunnen er nok at den var ment til en voksen dame, men endte opp som eldsteguttens. Sånn er det med meg og gensere, de blir alltid feil.

Men en av målsetningene jeg har for i år er å strikke en genser på nytt. Jeg har allerede prøvd, fått hjelp og det gikk ad undas. Så da prøver jeg selvfølgelig på nytt.

Kaos tipsa meg om at det kan være lurt å begynne med armen ermet først. Og jeg som trodde det var juks å starte med det kjekkeste ;)

Siden jeg er godt på raglanfelling, og er god på mønsterstrikk, så gjør jeg et forsøk på å koble disse fordelene i denne genseren No Chicken - i hønsestrikk (du bare må følge denne lenka og se alle de fantastiske mulighetene!) ;)

Chicken Knitting
Well, that is at least the translation of this type of knitting. Very modern in Scnadinavia and the growing feminism in the 1970ies. As I am very bad at sweater knitting I'll start with something I am good at: stranded knitting and raglan.
Wish me luck :)

5.2.09

WIP: Sjal 'Mrs. Barista' del 5/siste

Vi avslutta sist del med å strikke den øverste kanten, del 4.

Nå skal vi strikke kantene, og - klippe opp ...

Plukk opp maskene langs den ene siden, gjerne med en litt tynnere pinne enn den du vil strikke med etterpå. Strikk også kantene på rundpinner. Når du kommer til enden av rundpinnen legger du - som i hoveddelen av sjalet - opp noen masker 7-8 stykker som skal syes og klippes opp etterpå, den også.
Strikk 10-12 omganger: 2 omganger med bunnfargen, så 8-10 omganger med 2 i bunnfargen, 2 i kontrastfargen, så 2 omganger i bunnfargen før du feller av.
Gjør det samme på den andre siden.
Det nederste hjørnet må improviseres litt. Hvis du bare plukker opp masker og strikker rett fram vil kanten bli litt trang når du bretter den over og syr den sammen på baksiden. Det jeg gjør er å tenke meg en skrålinje ut fra de to hjørnene hvor jeg på annenhver omganger øker to masker from til bretten, og så feller av 2 masker på annenhver omgang på baksiden av bretten.
Det blir ikke perfekt, men det blir bra.

Når du er ferdig med begge kantene dine vil sjalet se litt rart ut. Men ikke bli forskrekka, det nærmer seg slutten nå.

Nå skal det syes litt, og det skal syes på to forskjellige måter. Først skal du hente fram symaskinen og sy en tett søm med et par maskers mellomrom på alle de tre sårkantene.

Disse kuttes opp, først de to kantene som er mellom sidekantene.

Når det er gjort kan du legge ut sjalet på et rett sted, og klippe opp sårkanten på selve hoveddelen av sjalet.

Selvfølgelig kan man bare sy kantene inn over sårkanten nå, men jeg liker å feste de med nåler, da blir resultatet best. Når det er gjort kan man bare sy med vanlig synål og strikketråd.

Da skal sjalet være ferdig faktisk. Dampes lett, og så er det på tide med beundring. Håper du blir fornøyd med resultatet ditt :D

4.2.09

FO: Sjalet Mrs. Barista

Nei, jeg trenger ikke enda et tistel-sjal. Dette er strikka for at jeg skal kunne skrive oppskriften ved siden av, og siste delen av den kommer seinere i dag; dette er bare skryteposten ;)

Sjalet er en presang, heldigvis. Siden dette er det tredje tistelsjalet mitt har jeg etter hvert fått litt erfaring, men det gikk trøgt denne gangen. Det er ikke det at det er vanskelig, det er bare kjedelig med lange omganger.
Garnet er som vanlig Wollmeise, Barista og Natural. Det veier 510 gram, og jeg brukte litt mindre av den hvite enn av den brungrønne bunnfargen.
Det er Mille fra SnB-Oslo som står modell, takk for hjelpen :)

Finished with yet another Thistle Shawl. As this is a present I don't have to think about how to store it or when to use it :)

3.2.09

I kurven hjemme er det garn

Og dét er det største problemet jeg har ... Jeg står i døra til garnrommet mitt (å kalle det hobbyrom blir helt galt, det er et garnlager), og alt som ellers plager meg forsvinner fordi jeg blir så glad når jeg ser alt godteriet. Håp og drømmer, er det, og som gjør meg lykkelig :D)

Men når det er sagt: I det siste har det plaget meg litt at jeg strikker på så mange prosjekter på samme gang. Så jeg har skrevet bak øret at det jeg virkelig vil er å gjøre ferdig de tre store sjalene som jeg har på pinnene nå før jeg starter med noe nytt. Februar, tenker jeg, er en fin måned å gjøre ferdig ting, fordi premien kommer fortere :)
Premien? Å få starte opp med en genser. Og ha gjort ferdig tre store sjal.

I will use February to finish three large knitting projects.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...