27.11.09

Første motgang

Det er, tror jeg, så uvanlig at noe man tenker fram ender opp med å bli en kopi av ideen at det så og si aldri skjer. Jeg bruker mine tidligere erfaringer som frilansjournalist når jeg sier det. Man har en idé, ideen får form. Og så må den omarbeides. Av og til er man heldig og trenger i liten grad omarbeide den, men av og til må det mye til.

Jeg skal være ærlig å innrømme at jeg er usikker på jakka jeg har tegna og tenkt fram. Derfor sendte jeg bildet av barnemodellen til en designer jeg har veldig stor respekt for, og ba om ærlighet. Hun gav meg noen veldig gode råd, og avslutta et ikke overveldende positivt svar med å pedagogisk si: Hvis du trenger hjelp underveis, spør meg!

Kan usikkerhet være greit? Ja, det kan det. Jeg kan leve med det, selv om det blir tyngre enn jeg hadde forventa fordi ideen var så sterk da den kom til meg. Ideer er trøgt materie, som alle vet.

Ta vottene under som et eksempel. Disse tegna jeg og tenkte fram for et par år siden. Kjempemisfornøyd! Jeg likte dem ikke i det hele tatt. Jeg ser originaliteten, men det var ikke sånn de skulle bli.

Jeg er ikke sikker på hvordan de skulle bli, men ikke sånn.
Men andre enn meg likte dem. Det er det forunderlige. Og min egen smak går det ikke an å stole på heller. Det jeg liker, det hender det får hard medfart av andre. Som regel med total taushet ...

Poenget mitt er: Det henger en ferdig barnegenser på stolen ved siden av meg, men den må omarbeides mer enn bare forstørres opp i voksen størrelse. Og det er litt spennende.

I asked a designer I respect very much (why ask anyone else?) about the model sweater. I asked for honesty and she answered honest, and I see I have to do some changes to a cardigan I thought would be an easy pattern. I can live with that. I live very well with that.

3 kommentarer:

 1. Strikkepanja27.11.09

  Jeg kjenner meg veldig godt igjen i innleggeet du her skriver. Jeg har jobbet med ideen min i over ett år! Det begynnende resultatet finnes her:
  http://vriddogvrang.blogspot.com/ Og det ligner ikke helt på den ideen vi hadde opprinnelig. Det er lett å miste motet underveis, særlig når man blir møtt med taushet...

  Stå på så lenge du selv synes det er gøy :-) Jeg gleder meg å se hva som blir født av din idé!

  SvarSlett
 2. Og det er litt morsomt også, veldig prosessorientert dette med mønster-skaping. Jeg er egentlig ikke sånn, jeg er målretta, bare vil bli ferdig. Men her blir jeg utfordra.
  Kjempesøt hubbabubba-jakke, Anja. Jeg visste rett og slett ikke at du drev med dette (ang. taushet ;p). Lasta ned, skal prøves :)

  SvarSlett
 3. De vottene så kjente ut!

  (Og jeg har fått mange komplimenter når jeg har brukt dem)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...