6.10.09

Krydderreise til Persia

Selv om jeg er en Wollmeise-fan, er det ikke alle fargene som er helt meg. Og jeg prøver å strikke med farger som også jeg kan bruke selv om jeg ender opp med å gi bort tingen.
Gult, lilla-grå (grøss!) og lyseblå er sånne farger. Jeg vet andre har andre farger som ikke helt faller i smak, det er ikke meninga å kritisere andres smak. Men jeg har en farge som har fulgt meg nesten helt fra jeg oppdaget Wollmeise, Spice Market, gylden brun med sjateringer i gult, grønt, rødt, oransje. Det er meg, det!
Ved siden av problemet med faktisk å få tak i Wollmeise-garnet fordi det selges ut fortere enn man kan si Vil ha!, så er denne fargen veldig ettertraktet, den farges sjeldent og ikke minst - den er variabel.

Jeg trodde jeg hadde klart mesterstykket da jeg grabba til meg 3 hesper i vinter, og ble veldig, veldig skuffa da det som kom var tre nøster som var mørke, døde og kjedelige i fargene. Ikke den gyldne fargen jeg fikk tak i første gang via Mariann, og som jeg hadde forventa denne gangen også.

Så det var bare å fortsette å jakte, og nå endelig, via venners venner (tusen, tusen takk Progg og Barwies!) fikk jeg to hesper.


Til venstre er den jeg ikke er fornøyd med, den andre er akkurat så gylden jeg vil ha mitt krydder.
Men ikke nok med det, som det heter i reklamen, jeg har også vært så heldig å få tak i Spice Market i blondegarn (lace) litt tidligere i år. Og siden jeg skal ut å reise og trenger et godt, laaaaaangt strikke prosjekt til mange timer på fly så har jeg bestemt meg for å lage sjalet Persian Tiles i denne garnkvaliteten. I Spice Market og Natural ...


Jeg har ikke kommet lenger enn til en prøvelapp, men det er en start.

Så stille det har vært på bloggen i det siste er det vel ingen som merker om jeg stikker av noen dager likevel, men det skal jeg. Jeg reiser til New York og ullfestivalen i Rhinebeck om noen dager, og kommer tilbake med bilder, garn, bøker og påfyll for en lang vinter om tre ukers tid.

Just chatting about the great colour differences between Spice Market and Spice Market, and how much more I love the golden SM. And my plans about making Persian Tiles in Wollmeise Lace. And about my travelling to Rhinebeck.

17 kommentarer:

 1. Trevlig resa - och god jaktlycka!

  SvarSlett
 2. for en søt fingervarmer!

  SvarSlett
 3. Det er utrolig morsomt med farger - som du sikkert har skjønt, liker jeg selv både gult og grå-lilla (eller i det hele tatt mye både grått og lilla..). Brunrødt derimot - nix.

  Jeg er utrolig misunnelig på reisen din (du reiser i det hele tatt ganske mye??), kos deg!

  Også må jeg si at jeg er imponert over kreativt prøvelappformat :-)

  SvarSlett
 4. Tora, kanskje du er litt for lys i huden til å bære brunt? At det er derfor du ikke er komfortabel med det? Grått gir meg et grått, sliten prge, og (rent) gult - kunne ikke engang prøvd det uten å se ut som en klovn (men akkurat når det gjelder gult så tror jeg det er noe annet enn fargene mine).
  Prøvalappen, ja, den måtte jo strikkes rundt for å få det riktig ;D)

  SvarSlett
 5. Jeg synes ikke at sokker er noe kjedelig å lese om og se på, du som og lager sokker med så fine farger og mønster da blir det litt ekstra.(forrige inlegg)
  Jeg må bare ønske deg en riktig god tur til New York, kos deg!

  SvarSlett
 6. Åh, heldige du! God tur, og jeg er helt enig med deg om fargene.

  SvarSlett
 7. GOD TUR!! Gleder meg til å se hva du kommer tilbake med - et ferdig sjal, og masse garn, regner jeg med :-)

  SvarSlett
 8. Ulrika6.10.09

  Jag önskar dig en helt fantastisk och underbar resa!
  jag är inte så stor, tror du jag kan få följa med i väskan...Tjillevippen!

  SvarSlett
 9. Ønsker deg god tur! Det blir gøy vettu. Skal bli spennende å se hva du bringer hjem av inntrykk å blogge om!

  Når det gjelder farger, er vi jo heldigvis litt forskjellige - noen liker det ene og noen liker det andre - det er smak og behag, som med alt annet. Ofte har det jo sammenheng med hva vi kler, og det kan ofte bare dreie seg om nyanseforskjeller. Brunt kan være så mangt, for eksempel. Uansett er det veldig spennende med farger!

  SvarSlett
 10. God tur og kos deg med alle opplevelsene! Jeg er skikkelig missunnelig, og gleder meg til det blogges bilder og opplevelser

  SvarSlett
 11. Annepålandet, så sant som det er sagt. Ellers kunne gult, grått og lyseblått vært nedlagt eller gått i pensjon ;D
  Kanskje den grøss'en min var litt vel mye av det gode. Det jeg mente var at for meg er lilla-grått helt feil farge, for meg, til meg. Fint at den passer til dere som liker å strikke med den, bruke den, ha den på dere ♥

  Ulrika, jeg skulle ønske du kunne følge med i kofferten :(

  Mari, fingervarmer for giktiske eldre - den nye salgsfavoritten :D))

  SvarSlett
 12. ....dinnheldiggris!!!
  jeg var i New York i sommer, og så ikke en eneste garnbutikk engang. men regnet med de var over broen, altså i Brooklyn.
  Hygg deg!!!

  SvarSlett
 13. Interessant med fargevalg og fargefavoritter. Selv er jeg veldig glad i alt som går mot lilla, også lila-grå. Jeg har en teori om at det henger sammen med hvilke farger du kler. Er du vinter, liker du også som regel kalde farger. Og da har du en tendens til å velge disse fargene til det meste - også i hagen.
  Er ellers veldig imponert over alt du får til med pinner.

  SvarSlett
 14. Heldiggris som skal til NY. Gjør oss grønne av missunelse ved å vise oss bilder når du kommer hjem. God tur!

  SvarSlett
 15. Wow, det blir litt av et prosjekt! Gleder meg til å se framgangen.

  SvarSlett
 16. Jeg har tagget dig med en pil i farven Natur/ naturel. håber du er med på legen

  SvarSlett
 17. Åh så spännande! Ser fram emot att få läsa om resan sen!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...