17.9.09

Testing, testing

Ja, det er mye eksperimentering for tida. Jeg tror det er et godt tegn - det betyr at jeg er litt ovenpå og har kontroll, og kan møte nye utfordringer.

Først og fremst er jeg ferdig med sokkepar nr. 25 av 52. Sokken heter Sirkler og firkanter, og er designa av Marianne (aka Giram på Ravelry og Uformelt). Hun forteller at hun fikk en idé og strikka straks det hun så for seg, og Voila! et sokkemønster så lyset. Hun spurte meg om jeg kunne tenke meg å lese gjennom mønsteret hennes, og nå er det på vei. Et mønster, mener jeg. Hennes par er laget i Wollmeise, mitt er laget i en blanding av to ganske like sokkegarn, Hedgehog Merino/Cashmere og Mama Blue BFL Cabbage.

Siden jeg er en ganske løs strikker så passa det tynne garnet på pinner 2 mm meg veldig bra når det skulle strikkes mønster over 72 masker - vanligvis er det for stort for meg.


Det andre eksperimentet er hælen på sokken Patchwork.
Jeg svinsa og svansa inne på flickr, og kom tilfeldigvis over denne quilten. Jeg kan ikke sy, langt mindre quilte, men det hindrer meg ikke å se at noe er vakkert og at jeg kan lære noe av det, ikke sant?
Så jeg tok den generelle stjerneformen og tegnet ned et diagram som ble utgangspunkt for sokken min. Siden det var en veldig enkelt mønster så ønsket jeg å gjøre litt ut av hælen i stedet. På bildet kan du se den starter som én maske, økes til 25, er hælkappen, for så å felles inn til 5 masker som fortsetter helt opp til vrangborden. Planen er at jeg strikker en sokk til, identisk, men at jeg bruker erfaringen fra denne hælen i neste sokk.
Jeg kommer tilbake til det.

--- Redigering 18. 9.09 ---
Av og til går ting litt fort her på bloggen. Rett skal være rett, og æres den som æres skal! Jeg glemte jo å fortelle hvor jeg har hentet inspirasjon til hælen fra. Det var Maria i Stockholm som drev og eksperimenterte med hæl til en sokk, en som gikk på skrått inn mot akillessena. Og det var den jeg hadde i bakhodet da jeg sjøl strikka hælen på Patchwork. Takk, Maria!

We are two Norwegian girls experimenting with socks and patterns and yarn and - knitting. Giram made the Circles and Square socks, and asked me to have a look at the pattern (which is in the making). And I am experimenting with different kind of heels just now. I found this great quilt that inspired me to make the chart for the stars, but it is really the heel I have tried to do something about this time.

14 kommentarer:

 1. Kjempefine begge to! (Det er så morsomt å følge med på alle sokkene dine - bare fortsett...)

  SvarSlett
 2. Det var to superkule sokker! Og så orginale! Har akkurat bestilt meg litt sokke garn fra 123knit, bl.a. sjokoladebrunt og støvblått, tror de kan passe perfekt til rundingsokkene! Åh, hvilken torsdagslykke å finne sånn inspirasjon!! (o:

  Bare å få ferdig de supertrege superkjedelige sokkene jeg holder på med først...

  SvarSlett
 3. Veldig bra! Lekre sokker, begge parene.
  Den hælen på Patchwork ser både estetisk og funksjonell ut! Godt jobba!!!

  SvarSlett
 4. Vilka underbara sockar...jag tror hela tiden att snyggare än så här, kan inte ett sockpar bli, men du lyckas på något konstigt vis med det!!gång på gång på gång..

  SvarSlett
 5. Så hyggelige kommentarer - så hyggelig at dere tar dere tid til å legge igjen kommentarer ♥

  SvarSlett
 6. Du är fantastisk på alla sätt! Vilka fina sockor.
  Och du tar så vackra bilder också. Är du fotograf?

  Dessutom älskar jag norska. "Svinsa och svansa" finns inte på svenska. Jag vill konvertera till norrman!

  SvarSlett
 7. Snygga sockor...gillar det geometriska cirkel/fyrkantmöänstret och den häftiga hälen:-)

  SvarSlett
 8. Flotte sokker, begge to! Likte veldig godt hælen på den røde og hvite, moro å se noe som er litt annerledes:-)

  SvarSlett
 9. Vakker hæl det der.

  SvarSlett
 10. Marias garnhändelser, jeg glemte jo å nevne at det er du som er inspirasjonen til den hælen!

  SvarSlett
 11. Finfine sokker!

  SvarSlett
 12. 2 flotte sokker, og gleder meg vilt til oppskriftene kommer :-)

  Jeg er imponert over dere begge!

  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 13. Nydelige farger på de til venstre. Kanskje du kan begynne med salg av sokker snart, på egen blogg.. :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...