1.9.09

Sokkene nr. 33 er mine nr. 23

Jeg starta med disse strømpene i Finull for snart 2 år siden. Og oppdaget at jeg ikke likte Finull, og prosjektet stranda. Som det jo av og til gjør.

Men mønsteret er jo veldig vakkert da, så jeg har hele tiden tenkt at jeg vil prøve det i et annet garn. Og i sommer var jeg så heldig å få Malabrigo sokkegarn i en byttehandel (swap), et garn jeg antageligvis aldri ville funnet å kjøpe av meg selv.

Og for et nydelig garn! Det er nesten som å strikke med silke, veldig glatt og hardt spunnet, uten silkens glans (jeg er ikke særlig glad i glans, det er derfor jeg heller ikke er særlig glad i bambusgarn ...). Dette blir ikke siste gangen jeg strikker med dét garnet :D

Strømpene er altfor små til mine kjempelegger, så de blir en gave til en kollega som skal begynne i ny jobb. De er strikka på pinner 2 mm (perfekt for dette garnet og min strikkefasthet), og mønsteret heter Nr. 33 Damestrømper fra heftet LVS 5/Selbustrikk. Kjøpt på Husfliden for 90 kr, og verdt hvert øre - det er så mange vakre oppskrifter der!

Strømpene er altså par 23 av 52, så jeg nærmer meg halvveis :D

PS: Malabrigo sokkegarn kan kjøpes her i Norge via Projo.

I started these stockings almost 2 years ago, in Finull. And realised I didn't care much for Finull. And waited for the right yarn to come along, and it did this summer in the most beautiful swap ever!
The stockings are knitted with Malabrigo Sock Yarn, on needles 2 mm (size 0), and the pattern is from this booklet, Selbustrikk - which by the way is worth every penny, there are so many beautiful pattern in it.

12 kommentarer:

 1. Utrolig lekre! Særlig med den stripa som fortsetter nedover under benet, stilig!

  SvarSlett
 2. Flotte strømper! Jeg må minst ha pinner i str 5 for å klare å strikke. Nå er det så lnge siden jeg har holdt på med håndarbeide, men det gir inspirasjon å se på andre blogger :)

  SvarSlett
 3. Ja, den stripa gjør veldig mye med mønsteret. Jeg kjenner jeg får lyst til å lage strømper med en sånn stripe ;D
  Viola, dét er et stort kompliment at du kommenterer i en håndarbeisblogg :D

  SvarSlett
 4. Underbara sockor!

  SvarSlett
 5. Wow, de var flotte!! Fine farger som fikk fram mønsteret godt også. Utrolig heldig kollega du har!

  SvarSlett
 6. Åh! dina sockar blir alltid lika snygga! Vet du om att du blivit uppmärksammad i den svenska tidningen Hemslöjden som en av de mest inflytelserika stickbloggarna?

  SvarSlett
 7. Lillemor, nei det visste jeg ikke. Jeg har tatt kontakt med dem for å høre om jeg kan få kjøpe et nummer, det hadde vært artig å se artikkelen :D
  Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det!

  SvarSlett
 8. Lekre strømper! Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 9. Vilka underbara sockar...du är ju helt otrolig!!!!

  SvarSlett
 10. Malabrigo er et herlig garn! Sokkene dine er fantastisk flotte!! Får lyst til å gå på ski, jeg...

  SvarSlett
 11. Himmel og hav, så fine de ble! Jeg har jo det heftet, men har ikke lagt merke til at de er så fine. Har strikket en del av oppskriftene der, men er ikke noe glad i Gammelserie-garnet som de bruker. Nå skal jeg prøve med Malabrigo, som jeg har på lur! Takk for inspirasjon!

  SvarSlett
 12. They are gorgeous. (And English has returned, recently, I see!)
  Poor Finull. ;-)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...