26.9.09

Høstutstillingen 2009

Nei da, dette skal ikke bli en omtale av årets høstutstilling. Jeg vil bare fortelle en episode derfra da vi var innom der i dag og sto foran bildet vil Kari Steihaug, De Ufullendet.

(Bildet er lånt fra sidene til Høstutstillingen 2009)
Verket De Ufullendte er en slags collage av små strikkeprosjekter som på en eller annen måte har gått i dass. Eller WIP som vi foretrekker å kalle det i mange mange mange år ...
Under hvert lille strikkeprosjekt er det en historie på noen få linjer om hva og hvorfor det gikk så galt. Det er kanskje lettere å se det her på Steihaugs hjemmeside.

Og der sto det to unge damer og diskuterte hva de strikket på for tida. Det er for meg kunst, det som skjer mellom mennesker i møtet med kunsten - ikke kunsten sjøl.
Som dette bloginnlegget ...

In front of the collage The Unfinished by Kari Steihaug at this years The Autumn Exhibition here in Oslo, I captured two young ladies discussing what they were knitting nowadays. In my opinion, the reality surpass all art but art will help us define reality.

10 kommentarer:

 1. Et morsomt kunstverk, synes nå jeg. Kikket litt på kunstnerens side. Det ser ut som det ikke er hun som har strikket tingene, men at hun har samlet dem fra andre. Litt mindre morsomt kanskje.

  SvarSlett
 2. Jeg har vært på utstilling med Steihaug i Bergen tidligere, og var veldig imponert da også. Selv om det ikke er hun som har strikka tingene. Forfattere finner jo ikke opp ordene, de bare bruker de kreativt, ikke sant?
  Uansett, anbefales. Og jeg gleder meg til å se mer av henne.

  SvarSlett
 3. Dette fikk jeg lyst til å se!

  For meg er kunst den følelsen verket gir meg, og jeg tror dette inneholder følelse av gjennkjennelse, og kanskje en liten lettelse over å ikke være den eneste, og at noen til og med står fram offentlig med denne "svakheten", å ikke få gjort alt ferdig? (o:

  SvarSlett
 4. Elsker små historoer fra enkeltmennesker liv. At du fikk overvære samtalen mellom to av de besøkende til utstillingen er en gave. Metakunst.

  SvarSlett
 5. Jeg var på et foredrag med Steihaug i fjor, og spiste lunsj sammen med henne etterpå - en virkelig kreativ og dyktig dame! Hun fortalte bl.a. om dette prosjektet - og hvordan hun hadde samlet på ufullendte prosjekter fra diverse givere i lang tid. Vi ble også oppfordret om å sende inn våre bidrag. Og Kverulantinnen - det er jo selve poenget at hun ikke har strikket tingene selv - det skal vise litt av hva som har foregått på strikkefronten i de tusen hjem. Jeg syntes historiene som følger med de enkelte UFO-ene er kostelige, og man kjenner seg jo igjen både her og der. Dette er hverdagskunst på sitt beste, syns jeg.
  Så også kunstverket på Høstutstillingen og syntes hun hadde fått til en kjempefin presentasjon av prosjektet. Ble stående og lese og humre for meg selv i lang tid. Litt synd at de solgte det bitevis, det hadde jo passet perfekt samlet på f eks Folkemuseet.
  Med all respekt for alle de andre, fine bidragene på Høstutstillingen - men dette var best, syns jeg!

  SvarSlett
 6. Kari Steihaug er en helt fantastisk kunstner!
  Jeg så blomsterskogen hennes på Høvikoddden for 2-3 år siden, det var helt fantastisk å gå mellom hennes to meter høye hekleblomster og å vasse i opprekksgarnet og de ufullendte hun hadde heklet blomstene av.
  Tror det er bilde på nettsida hennes.
  Tekstilkunst er undervurdert!

  SvarSlett
 7. Haha, skulle ønske jeg kunnne vært der i den settingen. Kanskje synd at kunstneren ikke får oppleve alle reaksjonene som kunsten frembringer.

  Jeg syns ofte at dine blogginnlegg er kunst jeg. Ordkunst. Og ikke bare innleggene, men alle de flotte sokkene, og de andre prosjektene dine! Inspirerende strikk!

  SvarSlett
 8. tack för kommentaren på min blogg:)

  flätmönster är roliga att sticka:)

  SvarSlett
 9. Det er et ekte kunstverk!!! Kunst med sjel og mening i. Kunst skal berøre betrakteren, og kanskje sette igang en reaksjon eller diskusjon. genialt tenkt av kunstneren.
  Du strikker de flotteste sokker (og andre ting...) Jeg hørte at det var en undersøkelse om hva det kjedeligste man kunne lese om på bloggene rundt omkring, var sokker, og så kom blomster på andre plass. Kan såvidt være enig i det, men dine sokker er de flotteste jeg har sett, og fargene du blander...wow!
  Bare fortsett med sokker, du. :)

  SvarSlett
 10. Sylvia, egentlig skulle jeg svart deg ang kunstverket, men jeg ble så satt ut av at sokker skulle være kjedelig at jag måste få protestera! Jeg skjønner jo det ikke er du som sier det, men tenk ... at folk mener sokker skal være kjedelig! Og jeg som har masse mer å skrive om sokker. Oj, oj, oj. Hva skal jeg gjøre nå da?!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...