4.8.09

Blå Malta er ingen ferieøy

Blå Malta er en jakke, og ikke hvilken som helst heller. Det er en oppdatert version av Jakke a la Malta som jeg strikket i mai, og som ble for liten.

Strengt tatt ble den ferdig før jeg reiste på ferie, men så er det det med monteringa, da. Jeg måtte fortsatt strikke stolper og klippe opp sårkanten og sy sårkanten inn og feste alle trådene og sy inn knapper. Bare småtterier, men som tilsammen blir en UP (utsettelsesprosjekt).

Egentlig har jeg strikket inn alle ender underveis, men jeg liker å sy dem inn, endene, én gang tilbake også. For sikkerhets skyld.

Og det tar vel hele 15 minutter å sy inn endene på en arm så jeg har ingen unnskyldning what so ever.

Jeg var veldig fornøyd med perlemorsknappene i den brune, men det hadde ikke Tjorven, så da ble det seks rund knapper og en fisk i stedet. Fisk? Ja. Litt variasjon. Den er jeg veldig fornøyd med.


Det aller aller beste med denne jakka, det er at den faktisk passer meg. Joda, Mariusgenseren passa meg den også, men det fulgte jeg mønster. Her derimot har jeg måtte prøve meg ut, regne, vurdere og ta noen seriøse avgjørelser. Helt på egen hånd.
Visstnok skjedde det noe da jeg skulle lage halskanten, som førte til at jeg måtte lage sårkanten litt på skjeve, men det syns faktisk ikke. Det vil si. Hvis du ser på bildet nederst i venstre hjørne kan du se at sårkantene er av litt forskjellig bredde - den på venstre til bildet er litt bredere enn den til høyre. Bryr jeg meg om det? Bryr jeg meg om det syntes for andre? Nei.

De harde fakta er at jeg har strikket med forskjellige farger i Wollmeise 100% merino, på pinner 3 mm. Med syv knapper veier den 426 gram.

Finished with my Blue Malta, again inspired by Malta74's jacket from earlier this year. And this time, my jacket fits me, hurray :D

6 kommentarer:

 1. Nydelig! Og så klart er det ekstra kjekt når arbeidet er ditt fra "bunnen". En avvikende knapp er et flott detalj.

  SvarSlett
 2. Det blev verkligen supersnyggt!! Visst är det kul med knappar..och du kan vara säker på att ingen i hela världen har en likadan kofta som du:)

  SvarSlett
 3. Utrolig fin & flott jakke! Og jeg ble litt forelsket i den blåfargen...

  SvarSlett
 4. Denne ble bare fantastisk nydelig. Du er så flink!

  SvarSlett
 5. I love both with such contrasting colours. You are my muse!!!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...