9.7.09

Nr. 12/3 gram igjen-sokkene

Hva pakker man med seg av garn til en drøy ukes vandringstur? Det må ikke være for mye (sekk er sekk) og har man for mye kan man heller ikke bruke unnskyldningen om at man bare innom en lokal garnbutikk ... Men pakker man for lite kan man risikere å sette tenna i tapetet i frustrasjon, og det kan jo hende man ikke finner noe lokalt garn verdt å ta med hjem.

Decisions, decisions.
Jeg valgte 2 sokkegarn og et blondegarn (tilsammen 350 gram). Og passe kompliserte mønstre sånn at jeg ikke risikerte å strikke et par sokker på en kveld (not!). Det var enda noen dager igjen da jeg hadde strikka 2 par sokker og et sjal (se forrige innlegg), men jeg hadde nok rester igjen av sokkegarnet til at jeg faktisk trodde jeg skulle klare å strikke meg et par sokker av det.

Og resultatet ble over all forventning. De stripete sokkene er strikket i en blanding av Wollmeise 80/20 Twin og Fiberphile Glimmer på pinner 2,5 mm. og bildet til høyre viser de resterende 3 grammen jeg hadde igjen da jeg avslutta andre sokken. Jeg må innrømme jeg er dødsimponert, he, he.

De to sokkene er ikke helt identiske, men man skal virkelig gå inn for å se etter forskjellen. Sokkene heter 3 gram igjen-sokkene, og anbefales i nødens stund.

Hvis ikke du reiser med koffert da, eller er flinkere enn meg til å finne lokale garnbutikker? Jeg fant én garnbutikk i York, og én i Manchester, men de hadde ikke garn som fristet så veldig.

6 kommentarer:

 1. For en effektiv ferie du har hatt, da! Og så deilig å klare å bruke så mye av garnet! Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 2. Så herlige farger!

  SvarSlett
 3. 3 gram er ikke mye, skikkelig flink er du, og fine ble de!

  Hadde de ikkeno i York? Og jeg som hadde håpet på Artisano Hummingbird.. Dattera mi skal dit i sommer, og vil sende med henne en "lapp" :(

  SvarSlett
 4. Liv, hva er det? HVor var det til salgs?
  Jeg fant én sjappe, Sheepish, i York. Og de hadde i og for seg spennende engelsk garn av britiske saueraser, men det blir for spesielt å kjøpe et nøste eller to av sånt type garn - da burde jeg kjøpt mange nøster og lagd noe stort og med ryggsekk var ikke det aktuelt.

  SvarSlett
 5. Er det ikke tilfredsstillende når det ender sånn? Har hatt et par sånne nære-på-opplevelser i det siste selv, og det er jammen godt når man kan dra det i land.

  Nydelige sokker, alle tre par.

  SvarSlett
 6. Herlighet så mye flotte sokker du strikker! Og det sjale over er jo bare helt nydelig!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...